שתף קטע נבחר

ירוק בעיניים: 6 מתכונים עם אבוקדו

זו העונה: המרכולים כבר מלאים בפרי הירקרק שעם קצת מיץ לימון ומלח הופך תוך שניות למעדן שקשה להפסיק לאכול - 6 מתכונים עם אבוקדו, חלקם שגרתיים יותר וחלקם פחות, עם ביצה ומיונז, עם פלח הדרים, בתוך סלט עם לבבות עוף ואפילו כמשקה בוקר מרענן

סלט לבבות עוף, אבוקדו של חורף ועלי ארוגולה

מתכון של השף ירון קסטנבוים

 

המצרכים (ל-4 מנות):

500 גר' לבבות עוף נקיים (אם צולים על גריל רצוי לשפד לפני כן על שיפוד)

2 כפות שמן זית

1 אבוקדו בשל מסוג אטינגר, קלוף וחתוך לקוביות גדולות

1 חבילה עלי ארגולה (כ-20 עלים), שטופים ומיובשים

1 בצל לבן קלוף, שטוף (פרוס לפרוסות דקות ומושרה עם חצי כפית סומק ומעט מלח גס למשך 10 דקות)

2 כפות חומץ שרי ספרדי

מלח גס ופלפל שחור גרוס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת ברזל לחום בינוני גבוה. משמנים את הלבבות וצולים אותם במחבת חצי מכוסה כ-4 דקות.
  2. בינתיים מסדרים במרכז 4 צלחות את עלי הארגולה.
  3. בוזקים מהחומץ, ומוסיפים את הבצל ואת נתחי האבוקדו.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מתבלים את לבבות העוף במלח ופלפל שחור גרוס ומורידים מהאש (חשוב לא לבשל את הלבבות עד לדרגת וול דאן כי זה הורג אותם).
  5. מעבירים את הלבבות לנייר סופג, משם למרכזי הצלחות, ומגישים. 

סלט אבוקדו ופלחי הדרים

מתכון של מיכל וקסמן 

 

המצרכים:

1/2 אבוקדו גדול ובשל, אך עדיין מוצק

פלחים מפולטים ממבחר הדרים שאוהבים (אני השתמשתי בקלמנטינה, תפוז ירוק, פומלית ולימון)

1/2 בצל סגול, חצוי לאורכו וחתוך לפלחים דקים

1/2 פלפל חריף אדום או ירוק, פרוס דק

1 במיה תאילנדית טרייה, פרוסה דק - לא חובה

עלי כוסברה שלמים - כמה שאוהבים

מלח ים

שמן זית בנדיבות (אם יש ראשון המסיק, מה טוב)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

אופן ההכנה: 

  1. בעזרת סכין חדה מסירים את קליפות ההדרים כולל את החלק הלבן הפנימי, כך שמתקבל כדור בו בשר הפרי חשוף ורואים את בקבוקיו.
  2. בעזרת הסכין מחלצים מבין המחיצות הפנימיות של הפלחים את הבשר המפולט שלהם, ומסדרים על צלחת.
  3. מקלפים את האבוקדו, ופורסים לרוחבו לפלחים בעובי של כחצי ס"מ. מפזרים בין ההדרים.
  4. מוסיפים בצל, במיה, צ'ילי וכוסברה. ממליחים ומזלפים שמן זית בנדיבות.
  5. אוכלים מיד, עם או בלי לחם טרי.

 

סלט אבוקדו, סלמון מעושן וביצה קשה

מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינריה

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

2 אבוקדו בשלים

4 ביצים קשות קלופות וחצויות

2 עגבניות בשלות

4 פרוסות סלמון מעושן

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1/2 מיץ לימון

מלח

פלפל


עם סלמון מעושן (צילום: דנה קופל) 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את האבוקדו, מוציאים את הגרעין וקולפים בזהירות, באמצעות סכין.
  2. חוצים כל חצי אבוקדו לאורך, כך שמתקבלות שתי פרוסות בעלות צורה כללית של אבוקדו, בעובי 1 ס"מ.
  3. פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את השמן, השום, הפטרוזיליה ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מניחים בכל צלחת הגשה פרוסת עגבנייה, ומתבלים במעט מלח. מסדרים מעליה פרוסת אבוקדו, ומניחים מעל 1/2 פרוסת סלמון מעושן. על הסלמון מניחים חצי ביצה קשה, ויוצקים על הכל מעט מהרוטב.
     

כריך ביצה קשה ואבוקדו

מתכון של מיכל אנסקי

 

המצרכים: 

2 פרוסות לחם מלא

1 כפית מיונז איכותי

1 ביצת חופש קשה

1/2 אבוקדו בשל פרוס

1 מלפפון חמוץ, פרוס לפרוסות דקות

מלח ים

פלפל גרוס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 
 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מורחים מעט מיונז איכותי על פרוסה אחת ומניחים עליה את פרוסות הביצה, האבוקדו והמלפפון החמוץ.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

2. בוזקים מלח ופלפל לפי הטעם.

מיכל אנסקי והכריך  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מיכל אנסקי והכריך (צילום: ירון ברנר)
 

 

סלט אבוקדו ושמנת חמוצה

מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינריה

 

המרכיבים:

3 אבוקדו בשלים

2 ביצים קשות, קצוצות דק

2 כפות שמנת חמוצה

2 כפות שמיר קצוץ

2 שיני שום כתושות

מיץ מלימון אחד

מלח

פלפל


עם שמיר ושמנת חמוצה (צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את האבוקדו ומניחים בקערה. מוסיפים את מיץ הלימון.
  2. מרסקים את בשר האבוקדו באמצעות מזלג.
  3. מוסיפים את הביצים, השמנת, השמיר והשום ומערבבים היטב.
  4. מתקנים תיבול ומגישים.

 

סמוזי אבוקדו

מתכון של רשת "רי:בר"
עשיר בוויטמין C, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וחומצות שומן חיוניות

המרכיבים ל-2 כוסות (או כוס אחת בנפח 500 מ"ל):

160 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי וקר מאד

10 קוביות קרח כתושות

1/4 אבוקדו בשל ומקולף (מומלץ להקפיא חצי שעה לפני ההכנה)

1/2 מנגו מקולף (מומלץ להקפיא חצי שעה לפני ההכנה)

1 כף חמוציות יבשות

1/2 כף סילאן - לא חובה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

1. מעבירים את המרכיבים למכל הבלנדר לפי סדר המתכון.
2. מעבדים עד לקבלת סמוזי במרקם אחיד וחלק (חשוב לא לעבד לזמן ממושך, שכן המשקה עלול להתחמם ולהפוך לדליל).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
סלט אבוקדו ופלחי הדרים
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים