שתף קטע נבחר

"תפקידי כרופא לשרת החולה - גם אם הוא רוצה למות"

עד כמה רופאים נענים לבקשות החולים לסיים את חייהם למרות שמדובר במעשים בניגוד לחוק? בעקבות החשיפה במוסף 24 שעות ב"ידיעות אחרונות" שרופאים נענים לחולים או לבני משפחותיהם כשמדובר במוות מתוך חמלה, אומר הפרופ' אבינועם רכס, יו"ר בית הדין של ההסתדרות הרפואית: "אני חושב שהתפקיד שלי כרופא הוא לשרת את החולה ולפעמים בקשתו היא לסיים את חייו ולא להאריך חיים כשהם מלאים סבל וכאב"

"הרופאים מסייעים לחולים הקשים למות כי החוק אינו יעיל": כך טוען בראיון באולפן ynet הפרופ' אבינועם רכס, מומחה לנוירולוגיה בהדסה ויו"ר בית הדין של ההסתדרות הרפואית, בעקבות הכתבה שרופאים מסייעים לחולים קשים לסיים את חייהם

 

לדבריו, הוא אינו מכיר מקרים קונקרטיים כאלה אבל אם מתקיימת מציאות אפורה שכזו, היא באה לכסות על חסר קשה מאוד בחוק במדינת ישראל שלא מאפשר לאנשים שסובלים סבל ואין תוחלת לחיים שלהם לסיים את החיים שלהם בצורה מכובדת וללא כאב.

 

צפו בדיון באולפן:

 

  

פרופ' רכס אומר כי חוק החולה הנוטה למות שוגה בשני דברים: מצד אחד, ההגדרה של חולה הנוטה למות היא מאוד בעייתית, ודבר שני, החוק לא מתייחס לאנשים שהם חולים במחלה סופנית, לדוגמא סרטן מפושט, הם לא מחוברים למכשירי הנשמה והחוק בעצם לא נותן שום פתרון לעזור להם, אין מכשיר הנשמה שניתן להפסיק אותו.

 

"אני חושב שהתפקיד שלי כרופא הוא לשרת את החולה ולמלא את הבקשה שלו ולפעמים בקשתו של החולה היא לסיים את חייו ולא להאריך חיים כשהם מלאים סבל וכאב".

 

הוא מוסיף כי לדעתו יש לקדם את החקיקה במדינת ישראל, שתאשר לאנשים בחסות המדינה לקחת תרופה מרדימה בכוחות עצמו, ולהחליט על המקום והזמן בו יסיים את חייו.

 

הוא מסכם ואומר - "אני משרת את המטופל על פי השקפתו, על פי רצונו, אם בקשתו מוצאת אותי מוכן לעזור לו, אם הבקשה שלו נכנסת לתוך הקוד האתי והמקצועי שלי ואני יכול לעזור לו, אני אעזור לו. אם לא, אעביר אותו לידי רופא שיוכל לעזור לו".


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הרופא מול החולה בשעה הכי קשה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים