שתף קטע נבחר

שגב משה מלמד להכין סטייק כמו במסעדה

רוצים ללמוד להכין אנטרקוט עסיסי? השף שגב משה מכין אנטרקוט על עגבניות אפויות וסלסה של עשבי תיבול

שף שגב משה (צילום: נועם פריסמן)
שף שגב משה(צילום: נועם פריסמן)
 

אנטרקוט על עגבניות אפויות וסלסה עשבי תיבול

המצרכים (לתבנית משפחתית):

לאנטרקוט -

250-300 גר' סטייק אנטרקוט לכל סועד

2 כפות שמן זית

1 קורט מלח גס

1/2 קורט פלפל גרוס  

לתבנית משפחתית -

8 עגבניות יפות וטריות, חתוכות לרבעים

10 כפות שמן זית

10 שיני שום טריות

1 כף מלח גס

3 פלפלים חריפים, חתוכים לאורכם

לסלסה עשבי תיבול -  

1 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק

1/4 צרור שמיר, קצוץ דק

1/4 צרור רוקט, קצוץ דק

1/4 כוס שמן זית

1 גמבה צהובה, חתוכה לקוביות קטנות ויפות

1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות ויפות

קליפות מגוררות מ-2 לימונים

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את העגבניות והפלפלים לקערת ערבוב ומתבלים בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, שום ופלפלים חריפים. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  2. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות טורבו למשך 25 דקות.
  3. בסיום, מעבירים לפעולת גריל עליון למשך 10-15 דקות. כשהעגבניות מקבלות גוון שרוף בצדדים, מוציאים מהתנור.
  4. במקביל לאפייה מכינים את הסלסה הירוקה - מערבבים בקערה קטנה את כל צמחי התבלין הקצוצים עם שמן זית, קליפות לימון מגורדות ופלפלים. מערבבים ומתבלים במעט מלח שולחן.
  5. מושחים את הבשר בשמן זית, מתבלים במעט מלח גס ופלפל גרוס וצולים במחבת גריל לוהטת עד למידת העשייה הרצויה.
  6. הגשה - מסדרים את פלחי העגבנייה הלוהטת על צלחת הגשה, ומניחים מעל את הסטייק. יוצקים מעל כף מהסלסה ומגישים.


העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ברשת, ערוץ 2

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
שף שגב משה מכין אנטריקוט
צילום: נועם פריסמן
מומלצים