שתף קטע נבחר

מדינה מעופפת: שנת השיא של נתב"ג

שנת 2016 שברה שוב את שיא מספר הטיסות הבינלאומיות שעברו בנמל התעופה בן גוריון. בנוסף נשבר שיא מספר טיסות חברות ה"לואו-קוסט" וכן שיא מספר הנוסעים. נתונים לא רשמיים: במהלך השנה עבר בנתב"ג מספר שיא של כ-17.2 מיליון נוסעים, ישראלים ותיירים, בכ-110 אלף טיסות יוצאות ונכנסות. ואיזו חברת תעופה היתה הכוכבת הגדולה של השנה?

שנת 2016 שברה שוב את שיא מספר הטיסות הבינלאומיות שעברו בנמל התעופה בן גוריון, את מספר הטיסות של חברות ה"לואו-קוסט" וכן את שיא מספר הנוסעים. נתונים לא רשמיים שהגיעו ל-ynet וטרם פורסמו על ידי רשות שדות התעופה, מלמדים כי במהלך השנה עברו בנתב"ג כ-17.2 מיליון נוסעים, ישראלים ותיירים בכ-110 אלף טיסות יוצאות ונכנסות.

נתב"ג. שנת שיא בשדה התעופה הישראלי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
נתב"ג. שנת שיא בשדה התעופה הישראלי(צילום: shutterstock)

חברות התעופה המוגדרות כחברות "לואו-קוסט", או כאלה שנותנות שירות לא מלא, המשיכו להוסיף יעדי טיסה לרחבי אירופה והגדילו את נתח השוק שלהן. כיום חברות השירות המוזל הזרות תופסות בקווים בין ישראל לאירופה כ-12% מנפח הפעילות האווירית, ואם נחשב גם את פעילות החברות הישראליות כמו מותג UP של אל על וחלק מהטיסות של ישראייר וארקיע, הנתון מתקרב לכ-20%.

 

הכוכבת הגדולה של 2016 היא...

אם צריך להכתיר את כוכבת שנת 2016 בתחום התעופה, תהיה זו חברת התעופה הסינית היינאן, שהחלה לפעול ברבעון השני של השנה וכבר הטיסה כ-50 אלף נוסעים בקו בין תל אביב לבייג'ינג. החברה החלה להפעיל שלוש טיסות שבועיות בין שתי הערים ותוך פחות מחצי שנה החליטה להוסיף טיסה, כך שהיא מבצעת כיום ארבע טיסות שבועיות בין שתי המדינות, אחת יותר מאשר חברת אל על.

 

כניסתה של החברה לפעילות בישראל הביאה למעבר חד של נוסעים מטיסות לא ישירות לבייג'ינג (דרך יעדים שונים באירופה ובאסיה) לטיסותיה הישירות, למעבר של נוסעים מאל על אליה שהוביל למהפך בהגדרת המוביל הגדול בין ישראל לסין, וגם לגידול במספר המבקרים שהגיעו מסין לתל אביב. על פי נתוני החודש שעבר, מספר הנוסעים בין שתי הערים גדל מתחילת השנה בכ-90%.

 

העם הטס מציון

היעדים הפעילים ביותר בין ישראל לשאר העולם היו טורקיה (עם כ-10% מכלל התנועה האווירית מנתב"ג ואליו) , ארצות הברית, גרמניה, איטליה צרפת ורוסיה. ראוי לציין כי מדובר בפעילות של טיסות ישירות בין ישראל למדינות אלה והיא כוללת גם את המבקרים שמגיעים לישראל. זאת ועוד, חלק ניכר מהנוסעים ליעדים אלה, בעיקר לטורקיה וגרמניה, ממשיכים לאחר חניית ביניים ליעדים אחרים.

6.5 יציאות של ישראלים לחו"ל ב-2016 (צילום: יואב גלזנר) (צילום: יואב גלזנר)
6.5 יציאות של ישראלים לחו"ל ב-2016(צילום: יואב גלזנר)

הישראלים לא הפסיקו לצאת לחו"ל במהלך השנה ומספר היוצאים לחו"ל גדל בכ-15% בהשוואה לשנה שעברה. במספרים לא רשמיים, ביותר מ-6.5 מיליון ישראלים שיצאו לחו"ל, מהם כ-6.2 מיליון שיצאו לחו"ל בדרך האוויר.

שר התחבורה ישראל כץ (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
שר התחבורה ישראל כץ(צילום: אוהד צויגנברג)

באשר לתיירות הנכנסת, גם היא מדשדשת סביב ה-3 מיליון, נתון שלא שונה בהרבה לעומת הנתון של שנה שעברה. זאת למרות הזינוק במספר כניסות המבקרים בחודש נובמבר שככל הנראה יבוא לידי ביטוי גם כאשר יפורסמו המספרים של חודש דצמבר. 

 

שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ מסר: "נתוני סוף השנה מוכיחים כי רפורמת השמים הפתוחים אותה הובלתי מול התנגדות קשה, הביאה לירידת מחיר כרטיסי הטיסה לחו"ל ולהוזלת יוקר המחייה, דבר המאפשר לישראלים רבים מכל שכבות הציבור לטוס לחו"ל במחירים אטרקטיביים. גם חברות הטיסה הישראליות שנערכו לכך השתלבו היטב בתחרות ושמרו על חוסנן. אני משוכנע כי השנה החמישית להסכם, שמתחילה כעת, תביא לגידול נוסף בהיצע הטיסות ולירידת מחירים נוספת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב גלזנר
בדרך אל החופש
צילום: יואב גלזנר
מומלצים