שתף קטע נבחר

הפועל ב"ש רביעית באירופה בזינוק בקהל

על פי דו"ח הפייר פליי של אופ"א שפורסם היום (ה') האלופה רשמה עלייה משמעותית (מעל 100 אחוזים) בכמות הקהל שהגיע למשחקיה בזכות המעבר לאצטדיון טוטו טרנר. ליגת העל היא אחת משלוש הליגות הבזבזניות היחידות באירופה, אך במקום ה-11 בחובות משוקללים

ישראל נמצאת ברשימה לא מכובדת של שלוש מדינות שסיימו בהפסדים את העונה החולפת (15/16), כך על פי דו"ח הפייר פליי של אופ"א ששוחרר היום (ה'). הליגה הישראלית, יחד עם האסטונית והגיאורגית, רשמו הפסדים של 50 אחוזים. המשמעות היא שקבוצות בארץ מבזבזות כ-3 מיליון אירו על כל 2 מיליון שנכנסים.

 

ניב זריהן מתקרב להפועל ב"ש

 

בצל הפירוק של הפועל ת"א והביקורת נגד פיפ"א בנוגע להגדלת המונדיאל, דו"ח ה-"פייר פלי" הפיננסי של אופ"א יצא לאור, דו"ח אשר מדגיש כי הרגולציות הכלכליות של הארגון ממשיכות להניב יציבות כלכלית למועדונים ברחבי אירופה.

 

הכל בזכותם. אוהדי הפועל ב"ש (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
הכל בזכותם. אוהדי הפועל ב"ש(צילום: ראובן שוורץ)

 

ישראל נמצאת במקום ה-21 באירופה מבחינת הכנסות מזכויות שידור עם תשעה אחוזים מסך כל ההכנסות. סך כל המשכורות בישראל הוא 58 מיליון אירו (ממוצע של 4.1 מיליון אירו לקבוצה) - סכום כמעט שווה לליגה הקרואטית ולליגה הפולנית ומעט יותר מהליגה הרומנית.

 

מבחינת חובות משוקללים, הליגה הישראלית ניצבת במקום ה-11 עם חוב כולל של 76 מיליון אירו (ממוצע של 5.4 מיליון אירו לקבוצה) ועם גידול של 16 אחוז בחוב לעומת השנה שעברה.

 

גידול יפה נרשם בישראל בנוכחות קהל במשחקים עם כמעט 1.7 מיליון צופים שהגיעו למגרשים ב-15/16 לעומת כ-1.2 בעונה שלפני (41 אחוזים יותר). הפועל באר שבע וטוטו טרנר האחראים העיקריים לגידול והקבוצה נמצאת במקום הרביעי בכל אירופה עם ממוצע של 15,803 צופים למשחק ב-15/16 לעומת 7,700 ב-14/15.

  

אחת הסיבות לגירעונות של ליגת העל. אמיר כבירי (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
אחת הסיבות לגירעונות של ליגת העל. אמיר כבירי(צילום: עוז מועלם)

 

הקבוצה שנמצאת במקום הראשון באירופה מבחינת משכורות היא ברצלונה עם 340 מיליון אירו לשכר שחקנים. אלופת אירופה, ריאל מדריד, שנייה עם 289 מיליון אירו.

 

מבחינת רכישת שחקנים, מנצ'סטר יונייטד בודדה בפסגה עם השקעה של 131 מיליון אירו לעומת הכנסה של 31 מיליון אירו בלבד. ריאל אמנם השקיעה 105 מיליון אירו בקניית שחקנים, אך הכניסה ממכירה 79 מיליון אירו, מה שמציב אותה רק במקום ה-15 ברשימת הקבוצות ה"בזבזניות".

 

גם בזכותו, יונייטד היא הבזבזנית באירופה. פוגבה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גם בזכותו, יונייטד היא הבזבזנית באירופה. פוגבה(צילום: AFP)

 

הרווח התפעולי ברחבי אירופה עלה ל-1.5 מיליארד אירו בשנתיים האחרונות בהשוואה להפסד כולל של 700 מיליון אירו בשנתיים שקדמו לרגולציות הפייר פליי. סה"כ ההפסדים צנחו ב-81 אחוזים – מ-1.7 מיליארד אירו ב-2011 לקצת יותר מ-300 מיליון אירו ב-2015.

 

בהתחשב בטענות החוזרות ונשנות של בעלי קבוצות כדורגל בישראל להפסדים, הדו"ח מציין כי רק ארבע קבוצות הפסידו יותר מ-45 מיליון אירו בעונה אחת ובאופן כללי קיימת ירידה דרסטית במספר המועדונים שנמצאים בגירעון ביבשת.

 

הכי הרבה אוהדים באירופה. הליגה האנגלית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הכי הרבה אוהדים באירופה. הליגה האנגלית(צילום: רויטרס)

 

יותר מ-170 מיליון צופים הגיעו למגרשים בכלל הליגות האירופאיות ב-15/16, כאשר הליגה האנגלית והגרמנית משכו אליהן 55 מיליון צופים, כשליש מהמספר הכולל. הליגה האנגלית היא גם הליגה עם הכי הרבה שחקנים זרים, כאשר רק 30 אחוז מהשחקנים בה הם שחקנים מקומיים.

 

נשיא אופ"א, אלכסנדר צפרין הגיב על הדו"ח: "סיפור ההצלחה של הכדורגל כתרבות וככח מסחרי בולט פעם נוספת. רגולציות הפייר פליי ייצבו את הספינה וגם סיפקו מסגרת עבודה לגידול רווחים חסר תקדים והשקעה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל יוסף
אוהדי הפועל באר שבע
צילום: ישראל יוסף
מומלצים