שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    חמימות מודרנית: בית מעוצב בתל מונד
    את הקרקע בתל מונד ייעד אבי המשפחה ליצירת שתי יחידות דיור נפרדות, האחת עבורו והשנייה עבור בתו ומשפחתה. עיצוב המתחם יצר בית רחב ידיים, אוורירי ומואר בסגנון מודרני ונקי - אך משפחתי ומזמין. צפו בתמונות

    בני זוג בשנות ה-40 לחייהם ושני ילדיהם המתבגרים, ביקשו ליצור בית העונה על צרכיהם בנכס למגורים בתל מונד. אביה של בעלת הבית רכש חלקה של 700 מטרים במטרה להקים בית דו משפחתי - יחידת דיור עבור ויחידת דיור נוספת לבתו ולמשפחתה. כל אחד מהבתים משתרע על פני שטח של 250 מ"ר הפרושים על שתי קומות: קומת הכניסה וקומת המגורים.

     

    טורים נוספים במדור ביקור בית :

    מדירת קבלן בחולון - לקוטג' בפרוור אמריקאי

    צפו במהפך: מדירה סתמית לקן חמים ומזמין

    בית הזהב: הצצה לדירת קבלן שתוכננה מחדש

     

     

    שני הבתים תוכננו בצורת ח' על מנת לייצר לכל אחד מהם תחושה של פרטיות ואינטימיות. הסלון עוצב בצבעוניות מונוכרומטית בגווני עץ, אפור ונגיעות של שחור ולבן. אחד המוטיבים המרכזיים בו הוא הקמין ההוריזנטלי, המורכב מחזית של שלוש זכוכיות.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    קומת הכניסה כוללת אזור ציבורי ובו הסלון, פינת האוכל והמטבח, המשמש כלבו הפועם של הבית. בחרנו להשתמש במעטפת המבנה בצבעוניות מונוכרומטית נעימה של לבן, אפור ושחור. קיר הכניסה, רחבת הכניסה ושולחן הגינה עשויים כולם מבטון מוחלק, המוסיף לתחושת הניקיון של הבית. להעצמת המראה בחרנו לעבוד באריחי גרניט פורצלן דמויי בטון בקומת הכניסה.

     

    חזיתות המטבח עשויות שלייפלק לבן מבריק, והחלונות גם הם לבנים ומורכבים מאלומניום בחלקם החיצוני ובעץ בצד הפנימי של הבית. גרם המדרגות מורכב ממדרכים עשויים עץ אלון בשילוב זכוכית בפרט נסתר שקוע במדרגת העץ עצמה. בקומת המגורים השתמשנו גם כן ברצפת עץ אלון המייצרת באופן גורף מראה חמים ומזמין.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    באזור הפרטי - סוויטת ההורים, שכוללת חדר שינה מפנק, חדר ארונות וחלל רחצה. הסוויטה עוצבה כאי שקט ורומנטי על טהרת העץ והלבן וטפט הרמוני ושקט עם דוגמת חותם המלך. המטרה הייתה ליצור בית בסגנון נקי ומהוקצע, אך לא היי-טקיסטי וקר.

     

    כדי לשוות לו מראה חמים וביתי, שולבו אלמנטים אקלקטים המעניקים לו מראה ייחודי ונעים, המציג את אופיים של בעלי הבית. התכנון וקבלת ההיתרים ארכו כשנה, והבנייה עצמה - עד כניסתם של בני המשפחה - ארכה שנה נוספת.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    באגף אחד של קומה א' ממוקמת סוויטת השינה של הבת, שכוללת גם חדר רחצה. באגף השני החדר של הבן, חדר אורחים וחדר רחצה.

     

    חדר השינה של הבת עוצב בעיצוב נקי בצבעוניות שקטה ומרגיעה. קיר הכניסה לחדר חופה בטפט בעל דוגמת מעוינים בגוון תכלת בהיר. חדר השינה של הבן עוצב באווירת נער מתבגר, ובמרכזו טפט המציג את הנוף האורבני המרהיב של העיר ניו-יורק.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    ה-FOCAL POINT של הבית הוא הפאטיו החובק את החלל הציבורי ובמרכזו עץ זית. המטרה הייתה לייצר אלמנט מחבק וארצי המשדר עוגן וחיבור לאדמה. למעשה, עם הכניסה לבית פוגשים באותו פאטיו, המוקף קיר זכוכית וצופה לחצר האחורית האינטימית.

     

    המבואה והפאטיו מחלקים ומפרידים בין החלל הציבורי והפרטי. המטבח תוכנן תכנון פרללי, ובמרכזו אי המשמש להכנות, לישיבה נינוחה וקז'ואלית לכוס קפה ולהכנת שיעורים עם הילדים. במרכז החלל דלת היציאה לגינה הפרטית, המכניסה אור ומציגה את הירוק הנשקף מבחוץ.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)

    גרם המדרגות המוביל לקומת א' כולל פודסט המוביל כ-4 מדרגות לחדר שירותי אורחים שתוכנן במיוחד כחלל אינטימי, נסתר ומפנק. הוא כולל עמדת נטילת ידיים מחוץ לתא השירותים עצמו. את הקומה העליונה חוצה גשר שהמעקה שלו שקוף ומייצר תחושה אוורירית ואף אינו חוסם את התצפית לחצר המוריקה.

     (צילום: גלעד רדט)
    (צילום: גלעד רדט)
     

    הכותבת היא אדריכלית שירלי דן, בעלת משרד דן אדריכלים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "חמימות מודרנית: בית מעוצב בתל מונד"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים