שתף קטע נבחר

הרב הראשי לשעבר יונה מצגר יישלח לכלא

סנגוריו של הרב הראשי לישראל לשעבר, שהואשם בעבירות שוחד, מסרו כי הושג הסדר טיעון עם הפרקליטות במסגרתו יודה מצגר בקבלת שוחד בהיקף של 5 מיליון שקלים וייגזרו עליו 3 שנות מאסר וחצי

רב ראשי לשעבר הולך לכלא: פרקליטות מחוז ירושלים חתמה הערב (יום ג') על הסדר טיעון עם הרב הראשי לישראל לשעבר, יונה מצגר, במסגרתו יודה הרב ויורשע בעבירות שוחד ומרמה שמיוחסות לו, וירצה שלוש שנות מאסר וחצי. בנוסף יוטל על מצגר קנס כספי בסך חמישה מיליון שקל.

 

הפרקליטות הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום מתוקן נגד מצגר בגין עבירות לקיחת שוחד, קבלת דבר במרמה ועבירות מס שביצע בעת שכיהן כרב הראשי לישראל.

 

יודה בקבלת שוחד בהיקף של 5 מיליון שקל. מצגר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יודה בקבלת שוחד בהיקף של 5 מיליון שקל. מצגר(צילום: מוטי קמחי)

עו"ד דניאל ויטמן מפרקליטות מחוז ירושלים מסר: "הפרקליטות עמדה על כך כי יש להטיל על הנאשם עונש מאסר ממושך וקנס כספי גבוה, במיוחד לאור חומרת המעשים המיוחסים למי שכיהן בתפקיד כה בכיר, אשר אמור לשמש דוגמה ומופת לרבים, ובמסגרת זאת ניצל את תפקידו ומעמדו הרם על מנת לגרוף כספים לכיסו הפרטי".

 

לטענת צוות ההגנה, בראשות עורכי הדין טל גבאי ויהודה פריד, יודה מצגר בקבלת שוחד בהיקף של חמישה מיליון שקלים וייגזרו עליו שלוש שנות מאסר וחצי. עוד נמסר מצוות ההגנה כי אחת מדירות מגוריו של הרב תחולט.

 

מצגר הואשם באוקטובר 2015 בשורת עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים. לפי כתב האישום, הרב מצגר קיבל שוחד בהיקף של כעשרה מיליון שקלים, שמתוכם נטל לכיסו סך משוער של כשבעה מיליון שקלים.

 

 (צילום: יעל פרידסון) (צילום: יעל פרידסון)
(צילום: יעל פרידסון)

"זה המקום לשוב ולהזכיר שלמרות שהגדרת המעשים בכתב האישום היא שוחד, אין המדובר בשוחד קלאסי", אמרו עורכי דינו של מצגר. "מי שקורא את הפרטים מבין שמדובר על דמי תיווך בין תורמים לבין עמותות, שאלמלא מעורבות הרב לא היו תורמים כלל ועיקר, לא הייתה שום כוונה זדונית מצידו", הוסיפו.  

 

כתב האישום המקורי משרטט את השיטה של הרב מצגר לנטילת אחוזים מכספים שיועדו לתרומה. יחד עם נהגו פעל לגיוס תורמים לעמותות, שבעלי התפקידים בהן הסכימו להעביר לרב עשרות אחוזים מן התרומות שיתקבלו בתיווכו.

 

 

באחד המקרים המצוינים, גייסו השניים תרומות לישיבה שפעלה בבית הכנסת של הרב מצגר. על פי החשד, אחת התרומות בסך 28 אלף דולרים ניתנה לידי הנהג, הוא העבירה לרב מצגר, והיא חולקה בין שניהם מבלי שהועברה כתרומה לישיבה. תרומה אחרת בסך כ-72 אלף שקלים ניתנה על ידי איש עסקים ישראלי לעמותת "בית התבשיל" המספקת מזון לנזקקים. לאחר קבלת הכספים העביר לכאורה מנכ"ל העמותה לרב מצגר 30% מסך התרומה, כ-22 אלף וחצי שקלים, מבלי ליידע את התורם. בכתב האישום נטען כי כך נעשה פעמים רבות.

 

במהלך שנות כהונתו כרב הראשי לישראל בשנים 2013-2003, קיבל הרב מצגר לכיסו טובות הנאה בסכומי כסף משמעותיים מאנשים פרטיים בעד פעולות הקשורות בתפקידו, כך לפי כתב האישום. טובות הנאה אלו התקבלו במספר רב של הזדמנויות, הן במסגרת אירועים פרטיים והן כתמורה להשתתפות הרב באירועים שערכו נותני טובות ההנאה. כמו למשל, בחסות נישואי בנו של הרב ביולי 2010. בשיחה שהתקיימה לפני החתונה בין הנהג לבין שניים מהמוזמנים סוכם כי השניים ייתנו לרב טובת הנאה בשווי רב, שתועבר כ"מתנה" לכבוד החתונה. בהתאם לכך הועבר תשלום בסך 500 אלף דולרים ישירות לרב, בעשרה תשלומים במזומן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
יונה מצגר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים