שתף קטע נבחר

ליצור היכרות ושיח באמצעות מוזיקה קלאסית

"במסגרת המיזם נוצר מפגש נטול חומות ומסיכות בין תלמידים יהודים וערבים. במהלך השנה השתתפנו יחד בסמינריונים אינטנסיביים שבהם חיינו, למדנו ויצרנו מוזיקה יחד. באופן טבעי נוצרו חברויות עמוקות שממשיכות גם אחרי הפרויקט". מאייס הריש, משתתפת בפרויקט פוליפוני של האיחוד האירופי, משתפת

קוראים לי מאייס הריש ואני בת 21. החיבור הראשוני שלי לנגינה דווקא התחיל מאהבה למוזיקת רוק, החלום שלי היה לנגן על גיטרה חשמלית ולא ממש התעניינתי במוזיקה קלאסית. כל זה השתנה כשהייתי בת 13. בית הספר שבו למדתי בנצרת נבחר לקחת חלק בתכנית חדשה בשם פוליפוני.

 

הוסבר לנו שמטרת התכנית, שפועלת בתמיכת האיחוד האירופי בישראל, היא ליצור היכרות ושיח בין תלמידים מהמגזר הערבי והיהודי בישראל באמצעות מוזיקה קלאסית. הסתקרנתי והחלטתי לקחת חלק במיזם.

 

יחד עם עוד שני תלמידים מבית הספר שלי הצטרפנו לתזמורת נשפנים צעירים שיצרה מוזיקה יחד עם תלמידים מנצרת עילית. בשנה הראשונה להשתתפותי בפרויקט הלכנו לראות את סימפוניית חיפה. באותו רגע חליל הצד תפס אותי. הכלי היה כל כך יפה והופנטתי מהצליל שבקע ממנו. מאותו רגע החלטתי שאני רוצה להיות חלק מקהילה מוזיקלית, לנגן בחליל צד וליצור מוזיקה קלאסית עם תזמורת. כך החל סיפור אהבה ביני לבין הכלי הקסום הזה.

 

הפרויקט פתח בפני עולם שלם, ואני גמעתי אותו בשקיקה

פרויקט פוליפוני סיפק לי את המעטפת לה הייתי זקוקה כדי ללמוד ולהתקדם מבחינה מוזיקלית. ניגנתי בקונסרבטוריון ייחודי של הפרויקט בנצרת, השתתפתי בשיעורי מוזיקה אקדמיים, ניגנתי בפילהרמונית הצעירה והשתתפתי בתחרויות בינלאומיות. הפרויקט פתח בפני עולם שלם, ואני גמעתי אותו בשקיקה.

 

לפרויקט יש ערך מוסף שהוא הרבה מעבר לפן המוזיקלי. במסגרת המיזם נוצר מפגש נטול חומות ומסיכות בין תלמידים יהודים וערבים. במהלך השנה השתתפנו יחד בסמינריונים אינטנסיביים שבהם חיינו, למדנו ויצרנו מוזיקה יחד. באופן טבעי נוצרו חברויות עמוקות שממשיכות גם אחרי הפרויקט.

 

אחת המטרות של פוליפוני היא ליצור מפגש כנה בין יהודים וערבים בישראל מבלי להכחיש את ההבדלים בנינו. לא ניתן להתעלם מהפערים הפוליטיים שקיימים בין המשתתפים שמגיעים ממגזרים שונים. אבל דווקא מתוך ההבדל קיים מקום אמיתי לשיח, לא מתוך רצון לשנות אלא מתקווה אמיתית להבין אחד את השני.

 

מעבר להשכלה המוזיקלית שאני רוכשת, ההשתתפות בפוליפוני מאפשרת לי להרגיש שיש לי חלק במרקם החברה הישראלית. כבחורה שמשתייכת למגזר הערבי זה דבר שאני לא לוקחת כמובן מאליו. רמת ההקשבה ותרבות הדיון אליהם נחשפתי בפרויקט גרמו לי להבין שיש מקום לשיח חיובי.

 


רמת ההקשבה ותרבות הדיון אליהם נחשפתי בפרויקט גרמו לי להבין שיש מקום לשיח חיובי

 

השיח בפוליפוני חוצה את גבולות המוזיקה. בזכות התכנית פגשתי את הצד השני, מתוך ידיעה שלעולם לא אזלזל בעמדות השונות משלי גם אם הדעות שלי ברורות לי. אין ספק שמדובר באתגר, אבל התוצאות בשטח מדברות בעד עצמן, והקשרים שאני יוצרת בתוך הפרויקט נטועים עמוק בליבי.

 

כיום, הודות למלגה שהוענקה לי במסגרת הפרויקט, אני משלימה תואר במוזיקה קלאסית ובזכויות אדם באוניברסיטת בארד בניו יורק. החלום שלי הוא לחזור ארצה להמשיך לנגן ולקחת חלק בפעילות של פוליפוני. אני מאמינה שאנחנו נמצאים בתחילת הדרך, ושיש פוטנציאל עצום לעשייה מוזיקלית החוצה מגזרים ותרבויות.

 

לכולם מגיעה ההזדמנות לממש את עצמם ולהגשים את חלומותיהם בלי קשר למגזר אליו הם משתייכים. הערבות ההדדית בין המורים והתלמידים שמשתתפים בפרויקט נוטעים בי את התקווה שהדבר אפשרי.

 

הכותבת מאייס הריש השתתפה בפרויקט פוליפוני בתמיכת האיחוד האירופי ולומדת כעת באוניברסיטת בארד בניו יורק במסגרת הפרויקט.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים