שתף קטע נבחר

סמוטריץ' על פינוי עמונה: "כשאונסים אישה זה כואב"; חזן: "תגיד לבנט ללכת הביתה"

חבר הכנסת מהבית היהודי הגיע למאחז בבוקר הפינוי, ואמר: "הרשות השופטת אונסת אותנו ואת הממשלה". ח"כ אורן חזן מהליכוד התעמת איתו בשטח: "זה הכול פוליטיקה". כוחות הביטחון מכתרים את המאחז. גורמים בצה"ל: נותנים לתושבים הזדמנות להתפנות מרצון

 

 

ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) הגיע הבוקר (יום ד') לעמונה, לקראת פינוי המאחז, ובמגמה להתנגד למהלך - שהממשלה שבה חברה מפלגתו שלו - מבצעת. "הפינוי לא יהיה אלים מכיוון שאנשים לא אלימים, אבל הוא יהיה כואב כמו כשדבר נורא קורה - זה כואב. כשאונסים אישה זה כואב. מה שעושים פה עכשיו זה אונס ברוטלי. הולכים להוציא אנשים מהבית ולהוציא אותם ללא עוול בכפם", אמר בראיון לאולפן ynet. סמוטריץ' התעמת במקום עם ח"כ אורן חזן (ליכוד), שאמר: "תגיד לבנט ללכת הביתה, כי מי שמסתכל על אנשים בעיניים ואומר להם, 'אתם לא תרדו מההר', בא ומצטלם, בא ומחייך ומוכר סיסמאות ודקה אחרי זה יושב בבית - לא ראוי להיות בכנסת".

 

שוטרים מוצבים בתוככי המאחז ומכתרים אותו, והצירים אליו וממנו נחסמו לתנועה. נערים רבים מתבצרים בבתי התושבים, וכוחות הצבא והמשטרה ממתינים לשעת כושר. לאורך הכבישים במאחז הונחו מוטות ברזל וצמיגים כדי להקשות על הכוחות. גורמים בצה"ל טוענים כי הם נותנים לאנשי עמונה הזדמנות להתפנות מרצון. בכניסה למאחז מנסים להוריד את רמת החיכוך ומנסים להרגיע את הרוחות.

 

לדברי  סמוטריץ', "שום דבר טוב לא ייצא מזה. זאת עריצות של הרשות השופטת שאונסת אותנו, אונסת את הממשלה, אונסת את נבחרי הציבור, אונסת את מי שקיבל מנדט מהעם, אנחנו רוצים לבנות את ההתיישבות. לפתח אותה".

 

בנוגע להקבלה למעשה אונס הוסיף: "שניהם דבר נורא ואיום. שניהם כואבים, שניהם עצובים. על שניהם צריך לצעוק, על שניהם צריך למחות, את שניהם צריך למנוע. בסך הכול נתתי דוגמה לזה שזה לא יכול לעבור בשקט, אין דבר כזה, אי אפשר להגיד למישהו שעושים לו דבר כזה נורא ואיום שב בשקט".

 

חזן אמר לסמוטריץ': "רק לאגף את ראש הממשלה מימין?! זה הכול פוליטיקה, הלב שלי נקרע". לדבריו, "הליכוד לא בא עם הבטחות. שבנט ילמד איך מתנהגים ומה זו מנהיגות". הוא הוסיף ואמר בציניות: "רק לכם כואב? רק לכם הבעלות על ארץ ישראל"?  

סמוטריץ' התייחס לחברותו בממשלה שמבצעת את הפינוי: "יציאה מהממשלה כרגע לא תועיל. אנחנו הולכים להביא את חוק ההסדרה. אנחנו מסדירים את ההתיישבות. אם הייתי חושב שיציאה מהממשלה תעצור את הצעד הזה, אני הרי חבר כנסת, לא שר, שום דבר במעמדי לא השתנה אם נעבור מקואליציה לאופוזיציה".

 

סמוטריץ' הוסיף: "באתי לפה כואב, עצוב, מתוסכל מאוד. קודם כל מהמצב שהורסים יישוב בארץ ישראל במשמרת שלנו. אני עצוב ומתוסכל שלא הצלחנו למנוע את זה, אבל אני יכול לומר בוודאות שעשינו כל מה שאנחנו יכולים. אני לצערי הרב לא אופטימי בנוגע להחלטה שבג"ץ הולך לתת, הלוואי ויתעשתו ברגע האחרון. אנחנו פה כדי לכאוב עם התושבים ולוודא שזאת הפעם האחרונה".

 (google maps) (google maps)
(google maps)
 

על המתנחלים בעמונה הסביר: "הולכים עכשיו להוציא מכאן 50 משפחות עם ילדים, עם נשים, אנשים שבנו פה וחיים 20 שנה. אגב, הם לא בנו פה בתים כי זה כיף להם, הם בנו פה בתים כי הם אוהבים את הארץ הזאת. הם נאחזו כאן בהר. תראה כמה קר כאן, הם שרדו כאן 20 שנה ובאמת נאחזו כאן בהר היפה הזה והחיו כאן את השממה. לא היה כאן אף אחד לפני זה, הרי גם לא יהיה גם אף אחד אחריהם. זה עוול, זה עצוב, זה כואב. נתאמץ שיהיה אפשר לחזור לכאן ביום שאחרי".

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

 (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

עמונה הבוקר (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
עמונה הבוקר(צילום: טל שחר)

דיון בעתירה עדיין נמשך

בג"ץ יכריע בקרוב בנוגע ליישום המתווה שהוצע להם: הסדרת בנייה עבור חלק מהמפונים באמצעות פירוק שותפות בשלוש חלקות באדמות הכפר הפלסטיני הסמוך סילוואד. אלא שתושבי הכפר טוענים ששוב מדובר באדמה פרטית שלהם, והשופטים ייאלצו להכריע בסוגיה.

 

להחלטה תהיה השפעה ישירה על אופי הפינוי: אם בג"ץ יאשר את המתווה, יוצבו מבנים בחלקות המיועדות והתושבים יעברו ישירות להתגורר בהם. אם המתווה ידחה, יש צפי לפינוי עם התנגדות גדולה יותר.

 

את העתירה המקורית נגד המאחז עמונה הגיש ארגון "יש דין" כבר בעשור שעבר בשם בעלי הקרקעות הפלסטינים. לפני שנתיים קיבל בג"ץ את העתירה וקבע כי אכן מדובר בקרקע פרטית ויש לפנות את היישוב עד סוף 2016. לאחרונה הגישה המדינה בקשה להאריך את מועד הפינוי בכמה חודשים אולם נדחתה על ידי בג"ץ. לאחר מכן הגישה המדינה בקשה נוספת לארכה קצרה בת 45 ימים מכיוון שהגיעה עם התושבים למתווה הפינוי המוסכם.

 

בג"ץ הסכים להעניק ארכה עד 8 בפברואר בתנאי שכל תושבי המאחז יחתמו על מסמך התחייבות להתפנות ללא התנגדות בלי כל קשר ליישום המתווה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עפר מאיר
ח"כ סמוטריץ' וחזן בעמונה, הבוקר
צילום: עפר מאיר
מומלצים