שתף קטע נבחר

שקעים ועיגולים שחורים מתחת לעיניים: הטיפולים שיעלימו

לא חייבים לקבל את ה"שקיות" מתחת לעיניים, את השקעים ואת העיגולים השחורים, שגורמים לנו להראות עייפים ומבוגרים, כמובן מאליו. הטיפולים האסתטיים שיפתרו את הבעיות באזור העיניים, ומה חשוב לדעת לפני שמתחילים

בשנים האחרונות, חלה תפנית עצומה בטיפולים אסתטיים סביב העיניים. כיום מוצעים פתרונות קלים לטיפול בתופעות כגון: שקעים ועיגולים שחורים מתחת לעיניים, שקיות מתחת לעיניים ותופעות אסתטיות אחרות שמשוות לפנים מראה עייף, מבוגר ועצוב.

 

בעיותת אלה מטופלות באמצעים פשוטים כגון הזרקת חומצה היאלורונית, טיפול בלייזר, גלי רדיו או בוטוקס.

 

קראו עוד

10 דרכים לגרום לאזור העיניים להיראות רענן 

סוף לקמטים: 10 טיפים על טיפולי בוטוקס

עיניים בריאות: נזקים לעפעפיים והטיפול המתאים

 

למה יש צורך בטיפול אסתטי?

עם הגיל העור מתחת לעיניים הופך לדק ויבש יותר, ובנוסף חלה צניחה של אזור הלחי העליונה עם הידלדלות מואצת של רקמת השומן התת עורית. כתוצאה מכך, שכבת כלי הדם הוורידיים הכחלחלה הופכת בולטת דרך העור, שצבעו כמעט שקוף.

 

במרבית המקרים, תהליך ההתבגרות מלווה בהיווצרות של מעין שקע משמעותי ולא אסטטי מתחת לעיניים, אשר מעצים מאד את הכהות, בשל הצללה כהה שהוא יוצר במקום.

 

השקע יכול להופיע כבר בעשור השני לחיים, והוא מחמיר מהעשור הרביעי לחיים ואילך. בנוסף, עם הגיל נוצרות שקיות, כתוצאה מאותה הידקקות ומרפיון רקמות העפעף, מה שגורם להתבלטות שומן ארובת העין דרכו – במנגנון של מעין "הרנייה".

  

שינויים במראה העיניים. לפעמים כבר בעשור השני לחיים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שינויים במראה העיניים. לפעמים כבר בעשור השני לחיים(צילום: shutterstock)

 

איזה פעולות אסתטיות ניתן לבצע כדי לתקן את המצב?

1. הזרקות סביב העיניים - הכוללות שני סוגי חומרים:

 

הזרקת בוטוקס (רעלן המופק מחיידק הבוטולינום טוקסין ומחליש או משתק את שרירי ההבעה בין הגבות במצח ובצדי העיניים וכך מסלק את הקמטים שם).

הזרקת חומרי מילוי - חומרים המשחזרים נפחים שהתרוקנו עם השנים מתחת לעיניים, באזור הרקות מצדי העיניים, ובין הגבות ובתוכן. כמו כן מאפשר טיפול פשוט בעיגולים שחורים מתחת לעיניים, וטיפול בשקיות.

 

2. מילוי גבות לאחר בוטוקס - מסגרת יפה לעיניים – באמצעות החדרת חומצה היאלורונית בתוך הגבות עצמן, ניתן להרים את הגבות, לשוות להן מראה מלוכסן או בעל קשת. טיפול זה משלים את מראה העין ומראה פנים צעיר, פקוח ורענן.

 

3. מילוי רקות - למילוי רקות שקועות חשיבות עצומה. רקות מלאות מאריכות את עצמות הלחי ומגביהות אותן ועל כן נוצר אפקט מראה צעיר ורענן.

 

4. מילוי שקעים ושקיות והבהרת כהויות תחת העיניים – שתי אינדיקציות שעד לא מזמן לא ניתן היה לטפל בהן. שקיות מתחת לעיניים, או כהויות ושקעים, יוצרים מראה עייף ומבוגר. כיום ניתן לתקן אותם באמצעות הזרקה על ידי קנולה.

 

מילוי שקע העין, אף יותר מאשר הלחי עצמה, הוא זה אשר יוצר את האשליה הטובה ביותר של הרמת הפנים שכולנו מחפשות.

 

מבחינת שקעים וכהויות מתחת לעיניים, החדרת החומצה ההיאלורונית לעומק השקע, תחזיר את הנפח, תמתח את העור ותבהיר את הכהות שנוצרת הן מאפקט ההצללה והן מהשתקפות כלי הדם.

 

אולם, לצד הפשטות בטיפולים הללו, קיימת חשיבות לסוגיות רפואיות שונות, שכדאי לקחת בחשבון בטרם ביצוע פעולה אסתטית.

  

לעשות - מה צריך לקחת בחשבון לפני שמבצעים פעולה אסתטית בעיניים:

1. לחולים במחלות עיניים כמו גלאוקומה, נוון מרכז הראייה, קרעים ו/או היפרדות רשתית, ולמטופלים שעברו לאסיק (טיפול בלייזר להורדת משקפיים)- אין מניעה להזריק בוטוקס וחומרי מילוי.

 

2. טיפול בוטוקס מעל גיל 65 - לפי הספרות השפעתו חלשה יותר. מניסיוני, הבוטוקס עובד בכל גיל, ולכן שווה לפחות ניסיון אחד, ואם יש תוצאות - להתמיד כמובן.

 

3. אם צריך ניתוח עפעפיים עליונים רצוי לבצע אותו כחודש לפני מילוי שקעים מתחת לעיניים, או כחודש לאחר מילוי השקעים, וזאת משום שהניתוח עלול לגרום לשטפי דם/בצקת של כל האזור ועד מתחת לעיניים.

 

4. הזרקת חומר מילוי לאותם האזורים שעברו טיפול בוטוקס, על מנת לחזק וליפות את התוצאה האסתטית רצויה ומותרת, בתנאי שנעשית כעבור שבועיים מהזרקת הבוטוקס.

 

5. מילוי שקעים ותיקון שקיות קטנות - בינוניות תחת העיניים על ידי חומרי מילוי במקום ניתוח, מותר ומומלץ בחום, בתנאי שחומר המילוי הוא חומצה היאלורונית ייעודית לעיניים, שהטכניקה היא על ידי קנולה, והרופא בעל מיומנות וניסיון בתחום.

 

מה לא כדאי לעשות?

1. לחולים במחלות חולשת שרירים (מיאסטניה גרביס, איטון למברט) אסור בתכלית האיסור להזריק בוטוקס. מסיבה זו למטופלים המתלוננים על נפילת עפעפיים עליונים עד סגירת העיניים בשעות הערב, אסור להזריק בוטוקס, וכדאי לשלוח לנוירולוג ולבדיקת EMG מיוחדת הנקראת SF-EMG, אשר מאבחנת מחלות אלו.

 

2. טיפולי לייזר לשיפור מרקם העור שמתחת לעיניים אין לבצע בסמוך למילוי שקעי העיניים, ורצוי להמתין לפחות חודש לאחר שהמילוי התייצב, שכן אנרגיית הלייזר עלולה לפרק את חומר המילוי.

 

3. לחולים במחלות בלוטת התריס אשר מלוות בבלט עין (אקסופטלמוס), לא מומלץ להזריק בוטוקס בשיטה אשר מרימה את הגבות, משום שזה יחמיר את בלט העין. במקרים אלו נבצע בוטוקס נמוך, או כלל לא נזריק בוטוקס.

 

כמו כן במקרה של מחלות בלוטת התריס המלוות בבצקת ונפיחות סביב העיניים, מוטב שלא להזריק חומרי מילוי כלל, או להזריק בכמות קטנה והזהירות, על מנת שלא להחמיר את המראה הנפוח ממילא.

 

4. מילוי עיניים חלולות (עיניים שקועות בארובת העין) בחלקן העליון אינו מומלץ, היות וקיים סיכון לדמום לתוך חלל הארובה, העלול לגרום לעיוורון.

 

הכותבת היא מומחית ברפואת עיניים, ועוסקת ברפואה אסתטית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
טיפולים אסתטיים לעיניים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים