שתף קטע נבחר

צו עיכוב לריקון מכל האמוניה בחיפה

ביהמ"ש המחוזי בחיפה הורה לעכב את ריקון מכל האמוניה, עד לקבלת תגובת עיריית חיפה לערעור שהגישה חיפה כימיקלים

ריקון מכל האמוניה במפרץ חיפה יתעכב: בית המשפט המחוזי בחיפה, בהוראת השופטת תמר שרון נתנאל, נתן צו עיכוב ביצוע להחלטה לריקון מכל האמוניה, עד לקבלת תגובת עיריית חיפה לערעור שהגישה היום חברת חיפה כימיקלים.

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ כלכלה ירוקה :

כיצד ישפיע ריקון מכל האמוניה? שאלות ותשובות

מנכ"ל האוצר דן עם חיפה כימיקלים על מכל אמוניה לישראל וירדן

 

ההחלטה לריקון מכל האמוניה ניתנה ביום ראשון האחרון על ידי בית המשפט לעניינים מקומיים בחיפה. בית המשפט קבע כי על חיפה כימיקלים לרוקן את המכל עד ליום שלישי בשבוע הבא.  

 

בית המשפט המחוזי קבע כי היועץ המשפטי לממשלה רשאי להגיב לבקשת עיכוב הביצוע עד 19 בפברואר. הדיון בערעור נקבע לשמיעה ליום 26 בפברואר בשעה 13:00. עם זאת, בעיריית חיפה טוענים שהצו עוכב עד לקבלת עמדת העירייה, לא עד הדיון בערעור, והם מתכוונים להגיש את עמדתם מחר בבוקר.

מכל האמוניה במפרץ חיפה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מכל האמוניה במפרץ חיפה(צילום: עידו ארז)
 

נזכיר כי היום הגישה חיפה כימיקלים ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה. בערעור תקפה החברה את עיריית חיפה, אשר לדבריה "מפיצה נתונים דמגוגיים כדי לזרוע בהלה בציבור".

 

עיריית חיפה: "חיפה כימיקלים נוקטת במסע הפחדה"

בערעור נכתב כי "עיריית חיפה מפריחה נתונים מופרכים ודמגוגיים שתכליתם לזרוע בהלה בקרב הציבור, שעה שלא רק שאין להם כל תימוכין מדעיים או עובדתיים הרי שהם גובלים בהטעייה - לא פחות". לפי חיפה כימיקלים, אם תופסק פעילות המכל "לא תתאפשר פעילותם של מתקנים ביטחוניים רגישים דוגמת הכור הגרעיני בדימונה, בתי חולים, תע"ש, רפא"ל, מערכות לטיהור מים וכן הפסקת פעילותן של מגזרי תעשיה שלמים במשק הישראלי, על כל המשתמע מכך כולל פיטורי עשרות אלפי עובדים".

 

עיריית חיפה מסרה בתגובה כי חיפה כימיקלים נוקטת ב"מסע הפחדה בתקשורת על 'השבתת המשק וקריסתו' במקרה של פינוי המכל". כמו כן טוענים בעירייה כי חיפה כימיקלים "מפעילה מנופי לחץ על ממשלת ישראל ודי לשמוע את דברי השר להגנת הסביבה אלקין על הלחצים המופעלים נגדו".   

 

בדיון בנושא צו הסגירה שהתקיים בשבוע שעבר בבית המשפט לעניינים מקומיים בחיפה, אמרה השופטת ראדה סול כי "עד היום ועל אף חלוף הזמן אין בנמצא פיתרון בידי המדינה. מכרז לשם העתקת מיכל האמוניה לדרום נכשל, וטרם גובשה הצעה פרקטית ישימה על ידי הגורמים המוסמכים לפתרון הבעיה".

 

ההחלטה לסגור את מכל האמוניה נבעה מדו"ח שהזהיר כי חבלה באוניה המייבאת אמוניה לישראל או במכל עלולה להביא לפגיע במאות אלפי תושבים. על פי הדו"ח, בישראל קיים צורך בפחות מ-3,000 טונות אמוניה מתוך 12 אלף הטונות הנשמרים במכל - כאשר יתרת הכמות משרתת את המפעל ומיועדת לייצוא. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים