שתף קטע נבחר

לא רק כרובית: למה כדאי לאכול ירקות מצליבים

הם נמצאו כיעילים במניעת סרטן ויש להם תכולה גבוהה של ויטמין C. כל הסיבות הבריאות לשלב ירקות מצליבים בתפריט היומי

משפחת המצליבים קיבלה את שמה בשל צורת עלי הכותרת של פרחיה המזכירה צלב. הירקות המצליבים הראויים למאכל הם הכרוב, הכרובית, הברוקולי, כרוב הניצנים, הכרוב הסיני, הלפת, הקולורבי, הצנון, חזרת הגינה, החרדל וגרגיר הנחלים.

 

צילום: shutterstock
מנטרלים את הרדיקלים החופשיים. ירקות מצליבים (צילום: shutterstock)

 

"הירקות הללו נמצאו במחקרים כיעילים במניעת סרטן והם בעלי תכולה גבוהה של ויטמין C, החיוני לתפקוד מערכת החיסון ולנטרול רדיקלים חופשיים, מינרלים כמו אשלגן, אבץ, ברזל וסידן החיוניים בין השאר לשמירה על לחץ דם מאוזן, סיבים תזונתיים המסייעים לאיזון רמות הסוכר ועוד", מסבירה טופז דרזנר, הדיאטנית הראשית ב"שומרי משקל".

 

"עם זאת, צריכתם אינה מומלצת לסובלים מתת־פעילות בלוטת התריס, שכן הם מכילים רכיבים המעכבים ספיגת יוד, שעלולים לפגוע בתפקוד הבלוטה".

 

 

הכתבה מתפרסמת במוסף "זמנים בריאים" של "ידיעות אחרונות"

פורסם לראשונה 10.03.17, 08:52

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בזכות עלי הכותרת של הפרחים. מצליבים
בזכות עלי הכותרת של הפרחים. מצליבים
צילום: shutterstock
מומלצים