שתף קטע נבחר

ביהמ"ש: כספי הבת הנכה יועברו מחיסכון בבנק - לנדל"ן

הבת נפגעה בלידה בשל רשלנות, וכספי הפיצוי הושקעו בבנק. אולם בשל השינויים בשוק פנו ההורים לבית המשפט וביקשו לאפשר להם לקנות בכסף דירה

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב אישר לאחרונה להורים לבת 30 שנפגעה קשות בלידתה בגין רשלנות רפואית, להעביר את כספי הפיצוי שקיבלה בזמנו מאפיק חיסכון בבנק להשקעה בנדל"ן, בשל השינויים הכלכליים בשוק בשנים האחרונות. בכך דחתה השופטת תמר סנונית פורר את עמדת האפוטרופוס הכללי, שהתנגד למהלך מחשש שלא ישאיר כסף נזיל לטיפול השוטף בבת.

 

אחרי הלידה מונו השקיעו ההורים את הכסף שקיבלה הבת על הרשלנות הרפואית בתוכנית חיסכון בבנק, בהתאם להמלצה ישנה של בתי המשפט והאפוטרופוס הכללי. ההמלצה ניתנה בתקופה שבה הריביות שצברו הכספים בבנק היו משמעותיות. אך עם שינוי המצב הכלכלי במשק הפך אפיק ההשקעה הזה לפחות כדאי, וההורים העדיפו להשקיע את הכסף בנדל"ן.

 

בנובמבר 2016 הם פנו לבית המשפט וביקשו אישור לביצוע המהלך, אך נתקלו בהתנגדות נחרצת מצד האפוטרופוס הכללי, שחשש כי השקעת מרב כספי הפיצוי של הבת ברכישת דירה לא תותיר כספים נזילים לצרכיה השוטפים ותפגע בביטחון הכלכלי שלה לטווח ארוך.

 

ההורים הסבירו את עמדתם בפני השופטת סנונית פורר וטענו שהתשואה שמתקבלת היום מהריבית על כספי הפיצוי – העומדים כיום על מיליון ו-970 אלף שקל - ירדה דרמטית ואינה משתלמת.

 

לטענתם, הדירה שהם מתכוונים לרכוש עולה מיליון ו-890 אלף שקל, מה שיותיר לבתם כ-80 אלף שקל נזילים בחשבון. כמו כן, הדירה שתירשם על שם הבת תושכר, ודמי השכירות ישמשו לכיסוי הוצאותיה השוטפות.

 

תשואה משמעותית בטווח הארוך

ואכן, השופטת סנונית פורר דחתה את עמדת האפוטרופוס הכללי והחליטה לאשר את בקשת ההורים ובתנאי שיותירו בחשבונה של בתם 100 אלף שקל. היא ציינה שאין כל סיבה להטיל דופי באופן שבו מבצעים ההורים את תפקידם כאפוטרופוסים, והיא שוכנעה שמדובר בהורים שדואגים לבתם ופועלים לטובתה, וגם היום מכלכלים אותה מכספם.

 

גם בהיבט כלכלי קר סברה השופטת שמדובר בצעד נכון שייטיב עם הבת לטווח ארוך. "התשואה החודשית שתתקבל מרכישת נכס נדל"ן והשכרתו, וקבלת השכירות עבור הבת, עולה על התשואה שתתקבל בבנק", כתבה בפסק הדין. "לכך יש להוסיף את עליית ערך נכס הנדל"ן אשר בטווח הארוך גם היא תעלה באופן משמעותי את התשואה הצפויה".

 

השופטת סנונית פורר הוסיפה כי לטעמה, אם בעתיד תצטרך הילדה מימון כזה או אחר ולא יהיה לה כסף נזיל זמין, ההורים יפעלו לטובתה ויסייעו לה כפי שעשו עד היום. "לא מצאתי כל סיבה להטיל ספק בטיפולם בבת ובהתנהלותם המטיבה עמה", כתבה.

 

עם זאת, השופטת קבעה שעל ההורים להשאיר בחשבונה של בתם סכום שלא יפחת מ-100 אלף שקל, וזאת "על מנת להשאיר גם לבת (וגם להורים) מרווח נשימה כלכלי". לפני סיום היא דחתה את הצעת האפוטרופוס הכללי להשקיע את הכספים של הילדה דרכו.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המבקשים: עו"ד וינרוט
  • ב"כ המשיב: עו"ד פולישוק
  • עו"ד חיים שכטר עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים