שתף קטע נבחר

מי ששר מאושר - 30 שנים למקהלות מורן

"הפעילות עם הקהילה ולמענה מהווה חלק חשוב ומיוחד בחיי מקהלות מורן. מטרת העל החברתית שלנו היא פיתוח המצוינות המוסיקלית, כמנוף לקירוב אוכלוסיות טעונות טיפוח אל לב הקהילה". לקראת ערב מלא שירה לציון 30 שנה ל'מקהלות מורן', נעמי פארן - מייסדת המקהלות, משתפת

את מקהלת מורן הקמתי לפני 30 שנים בבית יצחק כדי לנטוע שיר ושמחה בליבם של ילדים וצעירים, לקדם את תרבות השירה ולטפח מצוינות. המקהלות זוכות להישגים מוסיקליים וחינוכיים יוצאי דופן. שרים בה כ- 200 ילדים ובני נוער בכל הגילאים.

 

טובי המלחינים יצרו עבור מקהלות מורן יצירות מקוריות ואופרות. ביניהם: ח. פרמונט ("החלילן מהמלין", "ישרא וישמע"), ג. שוחט ("הנסיך המאושר", לטקסט מאת אוסקר ויילד), א. מילך-שריף ("צחוק של עכברוש"), מ. ויזנברג (מחזור שירי ילדים), מ. זורמן (מחזור שירת הארץ – "אין לי ארץ אחרת"), א. באט ("סורובינדי") וש. גרוניך ("קנטטה-מגדל בבל") ועוד.

 

המקהלות מופיעות על הבמות החשובות בישראל ועם מיטב התזמורות הישראליות וכן בטקסים לאומיים ובאירועים מיוחדים ומוזמנות לייצג את ישראל בפסטיבלים, תחרויות וסדנאות ברחבי העולם. עשרות סיורי קונצרטים נערכו לאורך השנים.

 

מנוף לקירוב אוכלוסיות טעונות טיפוח אל לב הקהילה

הפעילות עם הקהילה ולמענה מהווה חלק חשוב ומיוחד בחיי מקהלות מורן. מטרת העל החברתית שלנו היא פיתוח המצוינות המוסיקלית, כמנוף לקירוב אוכלוסיות טעונות טיפוח אל לב הקהילה. המקהלות משלבות מצוינות בשירה בפעילות מגוונת למען הקהילה יחד עם ילדים ובני נוער בסיכון, עם נוער בצרכים מיוחדים, ילדים חולי סרטן בבית החולים שניידר וילדות בנות העדה האתיופית.

 

 

המקהלות פועלות לאורך שנים למען יצירת חוויה משותפת המהווה מקור לשמחה ולאופטימיות, שילוב בין אוכלוסיות שונות, חינוך לאזרחות טובה ותרומה לקהילה ולזולת. כל אחת מהן משלבת בפעילותה השוטפת קבוצה בעלת ייחוד מהקהילה.

 

השירה מאפשרת ויוצרת קשר בלתי אמצעי בין הזמרים, פותחת לבבות ומחברת ביניהם. כפי שניתן לראות בקישור לאתר המקהלה בסרטון: "מורן וחברים" המציג את הפעילות של מקהלות מורן עם ולמען הקהילה דרך השירה.

 

הפרויקט הראשון שאימצנו לליבנו היה המחלקה האונקולוגית לילדים ב'שניידר' אותה מנהל דר' יניב, שם אנחנו שרים מעל 20 שנים. כיום, הפרויקט מנוהל על ידי זמרים מהמקהלה המעידים שזו עשייה משמעותית ביותר עבורם.

 

השירה המשותפת פותחת לבבות ומחברת ביניהם

פרויקט נוסף שיזמנו לפני כעשור, משלב ילדים מבי"ס ופנימיית טוקאייר המצויים בקצה הרצף החינוכי-טיפולי בישראל, עם ילדי מקהלת "צעירי מורן". מדי שבוע נערכות חזרות בביה"ס טוקאייר ובבית יצחק. זו התנסות בחוויות מוסיקליות, אישיות וחברתיות הכוללות בין היתר תיפוף בכלי הקשה, הקשבה ופיתוח שמיעה, פיתוח קול, תרבות דיבור וסבלנות והתנסות במופעים בפני קהל עם אמנים אורחים מהשורה הראשונה. פעילות זו מאפשרת קשר בלתי אמצעי בין הזמרים והשירה המשותפת פותחת לבבות ומחברת ביניהם.

 

לפני 15 שנה, בחזרה של מורן, נצמדו לחלונות ילדים סקרנים, קשובים ומרותקים. כשיצאתי לבדוק, גיליתי שאלו ילדים מ'בית דנה', בית לילדים בעלי צרכים מיוחדים, שהיו בפעילות במבנה השכן. הזמנו אותם להיכנס ומאז אנחנו ביחד.

 


נוצר הקסם של החיבור בין הילדים דרך השירה, תחושת השווים ו"הביחד".

 

מידי שבוע, מנצחת מטעם מקהלת מורן מגיעה ל'בית דנה', ועובדת עם הילדים על פיתוח מיומנויות השירה, השמיעה, פיתוח קול, יצירתיות, כתיבת טקסטים והלחנה כשפעם בחודש מאורגנות עבורם הסעות לבית יצחק, לחזרה משותפת עם מקהלת מורן ושם נוצר הקסם של החיבור בין הילדים דרך השירה, תחושת השווים ו"הביחד".

 

מתוך המקום של רצון לתת קבלנו המון, והפעילות הקהילתית שלנו הפכה לחלק מה-DNA של מקהלות מורן וכיום, כשילד או ילדה מצטרפים לשורת המקהלה, הם יודעים, שזו לא רק שירה, הם מחכים גם לפגוש אנשים, להתחבר, לתת וללמוד על העולם.

 

  • ערב ייחודי ומרגש, מלא שירה וצלילי קסם, לציון 30 שנה ל'מקהלות מורן', יערך היום, א' ה-5.3 בשעה 19:30 בהיכל התרבות חבל מודיעין בהשתתפות מקהלות מורן ובוגריהן, שלמה גרוניך, חנן יובל, שמעון ולוי (שוטי הנבואה) וקובי אשרת. כל ההכנסות מערב זה יוקדשו למען מעורבות חברתית ותרומה לקהילה לפרויקט 'מי ששר מאושר'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים