שתף קטע נבחר

דוד רובינגר הובא למנוחות: "ידע לתפוס את המבט הנכון"

עשרות השתתפו בירושלים בטקס הלוויה צנוע של הצלם, חתן פרס ישראל שהלך לעולמו בגיל 92. דן מרידור: "היה בו שילוב יוצא דופן של איש מקצוע מובהק וקפדן עם אנושיות רכה ונעימה. הוא היה ציוני בכל לבו"

 

רובינגר. בן 92 במותו (צילום: אלכס קולומויסקי, דנה קופל) (צילום: אלכס קולומויסקי, דנה קופל)
רובינגר. בן 92 במותו(צילום: אלכס קולומויסקי, דנה קופל)
 

עשרות בני אדם ליוו בצהריים (יום ו') בדרכו האחרונה את הצלם חתן פרס ישראל, דוד רובינגר, שנפטר בלילה שבין יום רביעי לחמישי והוא בן 93.

 

השר לשעבר דן מרידור, שהיה מזכיר הממשלה בתקופת מנחם בגין, סיפר על רובינגר: "הכרתי את דוד הרבה מאוד שנים, עוד לפני הימים שהייתי בממשלה. היה בו שילוב יוצא דופן של איש מקצוע מובהק וקפדן עם אנושיות מאוד רכה ונעימה. זה לא תמיד הולך יחד. הוא היה ציוני בכל לבו וידע לתפוס את המבט הנכון, את הבעת הפנים, את הסיטואציה שבה אתה אחר כך מבין את כל ההיסטוריה דרך התמונות שלו. היה מכושר מאוד והיה חבר טוב".

 

הצלם אלכס ליבק סיפר: "אני מכיר אותו 40 שנה. הוא נתן לי הרבה מבחינה מקצועית, ידע לפרגן, לעודד ואפילו היו פעמים שאמר לי, 'יש בך משהו של צלם אמיתי, אתה לא סתם מצלם, אתה יש לך חשיבה מאחורי התמונות'. אמרתי לו שלמדתי את זה ממנו, הוא אמר לי 'עזוב'. היה כזה צנוע וממש מקסים". 

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

 (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

הלווייתו של רובינגר בירושלים (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
הלווייתו של רובינגר בירושלים(צילום: אלכס קולומויסקי)

רובינגר נולד בווינה שבאוסטריה ב-1924 ועלה ארצה בשנת 1939. אמו, שנותרה בווינה, נספתה בשואה. הוא החל לעסוק בצילום לאחר ששב משירות בבריגדה יהודית של הצבא הבריטי, וב-1945 הפך לצלם עיתונות ועבד עם השבועון "העולם הזה". בהמשך החל לצלם עבור המגזין "TIME".

 

ב-1946 התחתן עם אשתו אנני, ניצולת שואה, ולשניים נולדו בת ובן. אנני הלכה לעולמה בשנת 2000 עקב מחלת הסרטן, ורובינגר ניהל לאחר מכן מערכת יחסים עם עובדת סוציאלית בשם ציונה ספיבק. ב-2004 נרצחה ספיבק על ידי הגנן הפלסטיני שלה. רובינגר היה זה שמצא את גופתה והזעיק את המשטרה לביתה.


 (צילום: דוד רובינגר) (צילום: דוד רובינגר)
(צילום: דוד רובינגר)

 (צילום: דוד רובינגר) (צילום: דוד רובינגר)
(צילום: דוד רובינגר)

 (צילום: דוד רובינגר) (צילום: דוד רובינגר)
(צילום: דוד רובינגר)

מתמונותיו של רובינגר ()
מתמונותיו של רובינגר
 

 

רובינגר תיעד את מדינת ישראל במשך עשרות שנים, ואחראי בין השאר לתמונת הצנחנים בכותל. "צילום טוב הוא כזה שאין בו שום דבר מיותר, וכל פרט בו נחוץ. בצילום הצנחנים המפורסם שצילמתי אחרי הכניסה לעיר העתיקה יש חצי ראש מאחור ועוד קסדה בצד ימין, שהורסים בעיני את הפריים. מבחינת קומפוזיציה הוא בהחלט לא מושלם, ואני לא חושב שהוא הצילום הכי טוב שצילמתי, אבל הוא כבר קיבל חיים משלו והציבור הפך אותו לאייקון", סיפר עליו בראיון ל"בלייזר". 

  

תוך כדי תיעוד המדינה שקמה, רובינגר גם הנציח את מנהיגיה. מלבד תמונות רבות של ראש הממשלה הראשון בן גוריון ושל ראש הממשלה מנחם בגין, רובינגר גם היה מי שצילם את תמונתה המפורסמת של גולדה מאיר שוטפת כלים במטבחון.

 

הוא הותיר אחריו את בנו, סופר הילדים אמי רובינגר, בתו תמי, חמישה נכדים וחמישה נינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
הלווייתו של רובינגר
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים