שתף קטע נבחר

ארוחה בסיר אחד: 4 מתכונים

למי יש זמן להתחיל להתעסק עם שלוש מנות בכל ארוחה וערימות של כלים ותסכול שמתלווים לזה? היום אנחנו מציעים לכם לנסות להכין ארוחה שלמה בסיר אחד

 

שוק טלה עם ירקות שורש ורימונים

המצרכים:

שוק טלה במשקל 2 ק"ג

300 גר' בצלי שאלוט, שלמים וקלופים

2 שורשי פטרוזיליה, חתוכים גס

1 שורש סלרי, חתוך גס

2 בטטות, חתוכות גס

1 מקל קינמון

1 כוכבי אניס

2 כוסות יין אדום

גרגירים מרימון אחד

1 שקית ערמונים קלופים (כ100 גר')

1 כף משחת ציר בקר (ניתן למצוא בחנויות המתמחות)

למרינדה-

1/2 כוס סילאן

4 שיני שום כתושות

1 כף עלי טימין טרי

1/2 צרור בזיליקום טרי, קצוץ דק

1 כף מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מצרכי המרינדה היטב עד למרקם אחיד.
  2. מעסים את השוק ברוטב המרינדה, ומכניסים למקרר ל-3 שעות.
  3. מוסיפים את הירקות, התבלינים והערמונים לתבנית.
  4. בסיר קטן מחממים את היין האדום ואת משחת ציר הבקר, מערבבים היטב ויוצקים על הירקות שבתבנית. מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות למשך 3.5 שעות.
  5. כ-15 דקות לפני סיום הצלייה, מסירים את נייר הכסף ומעלים את טמפרטורת התנור לחום של 200 מעלות כדי ליצור השחמה יפה מעל.

 

  

עלי גפן במילוי טלה והדרים

לעלי הגפן-

30 עלי גפן, חלוטים במים רותחים

1/2 ק"ג בשר טלה טחון

1 כוס אורז יסמין

1 זר פטרוזיליה, קצוצה דק

1 בצל לבן גדול, קצוץ דק

מלח, פלפל

לרוטב-

2 בצלים לבנים, חתוכים דק לאורך

2 שיני שום קצוצות

1 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס מיץ לימון סחוט

1 כפית סוכר

1/2 כפית פלפל שחור טחון

2 כוסות מים

2 עצמות טלה

פילה תפוז מתפוז אחד

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. חולטים את עלי הגפן במים רותחים.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, במרכז כל עלה גפן שמים כפית מהמלית ומגלגלים.
  3. מסדרים את כל עלי הגפן הממולאים בתוך סיר.
  4. מכינים את הרוטב- מטגנים את הבצל והשום במעט שמן עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את מיץ התפוזים, מיץ הלימון והמים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את כל שאר המרכיבים מלבד פילה התפוז. מצמצמים על אש נמוכה במשך 15 דקות.
  5. יוצקים את הרוטב מעל עלי הגפן הממולאים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות.

 

תבשיל בקר ופריקי עם עשבי תיבול ואפונת שלג

המצרכים:

1 ק"ג בשר צוואר, חתוך לקוביות של 3*3 ס"מ 

2 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות גסות

6 שיני שום שלמות

6 ארטישוק ירושלמי מקולף

2 ענפי סלרי קצוצים

200 גר' אפונת שלג, חתוכה לרצועות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

2 ענפי טימין

1 כוס יין לבן

2 כוסות פריקי או חיטה

1 כף כמון טחון

מלח, פלפל

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן בסיר, וצורבים את הבשר מכל צדדיו.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, ומטגנים אותו עד להזהבה. מוסיפים את היין ומבשלים במשך 5 דקות.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד את אפונת השלג והפטרוזיליה, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.
  5. 10 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את אפונת השלג והפטרוזיליה.

 

ספריבס טלה עם בטטה לבנה וירקות שורש

המצרכים:

1 ספריבס טלה (חזה טלה שלם)

4 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים

6 יחידות ארטישוק ירושלמי מקולף

1/2 סלסילת פטריות פורטבלו

למרינדה-

1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק

1 כף שום כתוש

3 כפות דבש

1/2 כוס שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח גס

2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים

1 כף עלי טימין

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד לקבלת מרקם אחיד, ומצפים את הבשר.
  2. מניחים בתבנית את הבשר, תפוחי האדמה, הארטישוק ירושלמי והפטריות, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף כדי ליצור אטימה מוחלטת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות למשך 3 שעות.
  3. לאחר 3 שעות מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות, ומבשלים במשך 20 דקות נוספות.

 

המתכונים באדיבות שפים נדב נצר ואלעד לוי ממסעדת MeatKitchen

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ספריבס טלה במרינדה עם בטטה לבנה וירקות שורש
צילום: ירון ברנר
מומלצים