שתף קטע נבחר

מתכון לכדורי בשר

עוד מעט זה נגמר: התענגות כמעט אחרונה על תבשיל חורפי וחמים, ועל קור, אפור וצמר. איילת הירשמן מכחישה שהחורף מתרחק מאיתנו ומכינה כדורי בשר ברוטב עדשים וחלב קוקוס

חודש מרץ עכשיו ולנו, האנשים של חורף שנת 2017, זה אומר רק דבר אחד: הוא נגמר. תכלס, החורף עבר. מעכשיו, גם אם תתכחשו לזה, זה שלב הפרידה. ואם תשאלו באיזה שלב מחמשת שלבי האבל אני נמצאת, אענה ללא היסוס: הכחשה.

כדורי בשר, איילת הירשמן (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
כדורי בשר, איילת הירשמן(צילום: יוסי סליס)
 

אבל הניצנים הוורודים של הפרחים על העץ מול החלון לא משקרים. גם לא מרבדי הפרחים המלבבים (טוב, אני מודה שהם מלבבים, יש לי בכל זאת לב) בגינה ליד הבית מעוררים אופטימיות מסוימת. אי־אפשר להתווכח עם זה ששמיים כחולים בהחלט יכולים לרומם את נפשו של אדם, ובחנות הירקות שלי כבר יש פירות וירקות של העונה הבאה, וזה כן יכול לשמח, וגם השמש הבוהקת ו...כן, השמש.

 

זאת תמיד השמש. אומר את האמת: הולך להיות חם. תמיד חם כאן, לכל כך הרבה חודשים בשנה. ולכן אני מבקשת להיאחז לעוד זמן קצר בסגריר, בקור, באפור, בוואנזי המתוק והצמרירי שהבנות שלי לובשות בלילה, וכבר תכף יהיה בכלל לא רלוונטי. וגם בתה צמחים של חורף, ובקור המרענן של הבוקר, שעכשיו נותרו ממנו רק שאריות. ובעובדה שעדיין, לפחות בבוקר, אני לובשת סוודר.

 

ברירת המחדל שלי היא הרי משהו שקשור לצמר רך, איזשהו סוג של סוודר או צעיף. עוד מעט יגיע השלב שבו צעיף, גם מטריקו (ניסיתי, עם גופייה, זה לא עובד), ייראה כמו בדיחה. אז עדיין, ממש עכשיו, אפשר עוד טיפה אחת קרירה של התענגות על תבשיל חמים, מרקי כזה. דקה לפני שאוכל מהסוג הזה ייראה כמו חלום מתוק ורחוק, שקשור בכלל לארץ אחרת. עוד קצת בבקשה, ואז נעבור הלאה.

   

כדורי בשר ברוטב עדשים וחלב קוקוס

ארוחה שלמה בסיר אחד. הרוטב - המבוסס על צירוף בין דלורית, עדשים וחלב קוקוס - טעים ורך, וגם חריף קצת, אם תרצו. את הרוטב המוכן אפשר לטחון קלות, כדי לקבל מרקם חלק יותר. המנה מצוינת עם אורז או קוסקוס, ומתאים לקחת אותה לעבודה, לחימום מחדש.

 

המצרכים (6ל- מנות):

לכדורי הבשר-

600 גר' בקר טחון

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 ביצה

1/2 1 כפות קמח תופח

כ־3 שיני שום, קלופות

1/2 צרור כוסברה

פיסת ג'ינג'ר באורך 5 ס"מ, קלופה

4 גבעולי בצל ירוק

2 כפות מיץ לימון

1 כף שמן קנולה או שמן תירס 

אפשרות: 1 גבעול למון גראס, חתוך גס

אפשרות: 1 פלפל צ'ילי חריף, נקי מגרעינים ומהחלקים הלבנים 

לרוטב-

1/2 1 כפות שמן קנולה או תירס

1 בצל, קלוף ופרוס דק

1 דלורית, בקליפתה, נקייה מגרעינים, חתוכה לפרוסות גדולות

2/3 כוס עדשים כתומות

1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס

1 קופסה (400 מ"ל) חלב קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את כדורי הבשר - שמים בקערת מעבד המזון את השום, הכוסברה, הג'ינג'ר, הבצל הירוק, מיץ הלימון, השמן, הלמון גראס והצ'ילי (אם רוצים), ומעבדים למחית גסה.
  2. מעבירים מחצית מהמחית לקערה. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, המלח, הפלפל, הביצה והקמח ולשים לעיסה אחידה. יוצרים ממנה כדורים בגודל עגבניות שרי.
  3. מכינים את הרוטב - מחממים את השמן בסיר רחב, שיכיל בנוחות את כל כדורי הבשר. מוסיפים את הבצל, הדלורית והעדשים ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה כ־5 דקות. יוצקים מים כדי כיסוי, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את יתרת מחית השום והכוסברה. מבשלים 15 דקות, עד שהדלורית רכה והעדשים רכות מאוד ומתחילות להתמוסס. מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה קלה.
  4. מניחים בסיר את כדורי הבשר, בשכבה אחת, כך שיבצבצו קלות מעל הרוטב (אם צריך, מוסיפים מעט מים). מביאים לרתיחה. נמנעים בשלב זה מלגעת בכדורי הבשר, מפני שהם עדיין לא יציבים. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 5 דקות. הופכים בזהירות את הכדורים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהכדורים מבושלים וספוגים ברוטב הסמיך.
  5. הגשה - אם רוצים, מוציאים את כדורי הבשר וטוחנים את הרוטב למרקם חלק יותר. מחלקים לקעריות ומגישים. 

 

הכתבה התפרסמה במגזין "לאשה"


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
מתכון לכדורי בשר
צילום: יוסי סליס
מומלצים