שתף קטע נבחר

שר החוץ הבריטי: "הבטיחו לי שחוק ההסדרה לא ייושם בשטח"

בוריס ג'ונסון, שמבקר בישראל וברשות, נפגש גם עם אבו מאזן ועם נציגי שלום עכשיו. בראיון ל"ידיעות אחרונות" ו-ynet הוא הדגיש שבריטניה מודאגת מהבנייה בהתנחלויות: "חייבים לתמוך בפתרון שתי המדינות - או שתהיה מדינת אפרטהייד". בבוקר: נתניהו יוצא למוסקבה לפגישה עם פוטין

 

 

שר החוץ הבריטי בוריס ג'ונסון ביקר היום (ד') בישראל וברשות הפלסטינית לראשונה במסגרת תפקידו הנוכחי. בשיחה עם "ידיעות אחרונות" ו-ynet הוא התייחס לסוגיות העומדות על הפרק בסכסוך הישראלי-פלסטיני ואמר: “אנחנו מודאגים מחוק ההסדרה, אבל קיבלתי הבטחות מגורמים משפטיים בישראל שהוא לא יבוא לידי ביטוי ולא ייושם בשטח. עצם קיומו של החוק הוא סיבה לדאגה עבורנו. אנחנו מודאגים מאוד מהרחבת הבנייה בהתנחלויות".

 

ג'ונסון הדגיש שבריטניה לא שותפה לעמדתו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ, שאמר כי הצדדים יחליטו אם הם רוצים פתרון של מדינה אחת או שתי מדינות. “אתם חייבים לתמוך בפתרון של שתי מדינות, אחרת תהיה כאן מדינת אפרטהייד", הזהיר.

 

במהלך ביקורו נפגש ג'ונסון עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, עם הנשיא ראובן ריבלין, עם יו"ר הרשות אבו מאזן, עם שר החוץ הפלסטיני ריאד מלכי וגם עם נציגי תנועת "שלום עכשיו". בארגון הודיעו היום: "קיימנו היום סיור עם שר החוץ הבריטי במטרה לחשוף בפניו את ההשפעות השליליות של מדיניות הממשלה והאיומים בשטח על חזון שתי המדינות".

שר החוץ הבריטי ג'ונסון עם הנשיא ריבלין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שר החוץ הבריטי ג'ונסון עם הנשיא ריבלין(צילום: AFP)

בפגישתו עם נתניהו הוא דן עם ג'ונסון בהידוק הקשרים בין בריטניה וישראל ויצירת ציר משותף הכולל גם את ארה"ב. “יש הרבה מן המשותף בין שלוש המדינות", אמר. "יש לנו נקודת השקפה משותפת בכל הנוגע לאיראן והתפיסה שלנו מתבססת בשטח. אנחנו ממשיכים לפעול נגד ההשפעה השלילית של איראן על המזרח התיכון ואנחנו משתפים פעולה עם המדינות הסוניות בסוגיה זו.

 

"אנחנו לא מבטלים את ההסכם שנעשה בין המעצמות לבין איראן, אבל שיתוף הפעולה האזורי נגדה הוא חשוב. שיתוף הפעולה בין ישראל למדינות הסוניות צריך להיות גלוי והדוק יותר.

כמובן שנדרשים מנהיגות אמיתית ואנרגיה לממש את הקשרים הללו".

 

- נתניהו אומר שמצבה של ישראל בעולם מעולם לא היה טוב יותר. אתה גם מתרשם כך משיחותיך עם מנהיגי עולם?

“לישראל יש תפקיד חשוב בשלום ובביטחון של האזור ולבריטניה יש שיתוף פעולה הדוק עם רשויות המודיעין של ישראל. אבל אסור לשכוח שלישראל יש בעיה כרונית - השטחים הפלסטיניים הכבושים".

 

הנשיא ריבלין מסר בפגישה ביניהם הזמנה רשמית למשפחת המלוכה להגיע לביקור בישראל לציון 100 שנה להצהרת בלפור. ג'ונסון התעניין במעמד ההתנחלויות ובדרכים האפשריות לפתרון המחלוקת.

 

נתניהו תקף בפגישה את מה שהגדיר כ"אובססיביות" לכך ששורש הסכסוך הן ההתנחלויות, גישה שמתעלמת מסירוב הפלסטינים להכיר במדינה יהודית.

 

בבוקר ייצא ראש הממשלה למוסקבה לפגישה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. הוא צפוי להביע דאגה מהשארת כוחות של איראן וגרורותיה בגבול סוריה-ישראל ובים התיכון בכל הסדר שהוא. הפגישה תתקיים ב-13:00 שעון ישראל ונתניהו צפוי לחזור כבר מחר בערב. לנסיעה יתלוו בין השאר השר זאב אלקין וראש המל"ל בפועל תא"ל (במיל') יעקב נגל.

 

איתמר אייכנר השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ג'ונסון עם הנשיא ריבלין
צילום: AFP
מומלצים