שתף קטע נבחר

מרשימים ולא מתאמצים: 4 מתכוני טאפאס מהירים

מארחים ולא בטוחים מה להגיש? השף עומר מילר מציע להכין טאפאס מושקעים בקלי קלות, שיעשו עבורכם את העבודה

ברוסקטה של עדשים ובטטה צלויה על מלח גס 

המצרכים:

1 בגט, פרוס לפרוסות

2 בטטות

1 ק"ג מלח גס

1/2 קופסת עדשים שחורות

2 כפות בצל ירוק, קצוץ

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

100 גר' פטה כבשים

 (צילום: שני בריל) (צילום: שני בריל)
(צילום: שני בריל)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבטטות - מפזרים מלח גס על תבנית אפייה, מניחים עליו שתי בטטות וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כשעה, או עד לריכוך.
  2. קולפים את הבטטות, וקוצצים גס.
  3. מכינים את העדשים - מערבבים בקערה עדשים, בצל ירוק, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
  4. בוזקים שמן זית על פרוסות הבגט, וצולים קלות במחבת חמה.
  5. הגשה - על כל בגט מניחים מעט בטטה וכף עדשים מתובלות. מניחים על הכל מעט גבינת פטה, ומגישים.

 

 

כף שעועית שחורה עם עגבניות ועירית

המצרכים:

5 עגבניות, מרוסקות

1 כף חומץ שרי

1 כף מיץ לימון

1 בצל סגול, קצוץ דק מאוד

1 מלפפון, קצוץ דק מאוד

1 כף מירין

3 כפות שמן זית

1 קופסת שעועית שחורה, מסוננת

4 כפות עירית, קצוצה

1 פלפל אדום חריף, פרוס לטבעות

 (צילום: שני בריל) (צילום: שני בריל)
(צילום: שני בריל)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים, פרט לפלפל החריף ולשעועית השחורה. מתבלים וטועמים.
  2. יוצקים ממרק העגבניות בכף או בכלי הגשה אישי, שמים עליו שעועית שחורה ופרוסת פלפל אדום חריף, ומגישים.

 

 

סלט שעועית לבנה עם סרדינים כבושים  

המצרכים:

1 חבילת שעועית לבנה, מסוננת

3 כפות חומץ שרי

1 בצל סגול

2 עגבניות טריות, מרוסקות בפומפייה

200 גר' קופסת שימורים של קוביות עגבניות

1 לימון סחוט

5 כפות שמן זית

1 פלפל חרוק חריף

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

10 סרדינים, מפולטים ונקיים

1 שקית מלח גס

1 כפית קליפת לימון, מגוררת 

1 כף טימין

 (צילום: שני בריל) (צילום: שני בריל)
(צילום: שני בריל)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסלט - שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט. מערבבים, ומתבלים במלח ופלפל (רצוי להכין את הסלט כ-1/2 שעה לפני ההגשה).
  2. מכינים את הסרדינים - על תבנית שטוחה בוזקים מלח גס. מסדרים את הסרדינים על המלח, מפזרים לימון וטימין ובוזקים עוד מלח. משאירים את הסרדינים במלח למשך 20 דקות.
  3. מוציאים את הסרדינים. מנקים ושוטפים קלות.
  4. הגשה - מסדרים את הסלט בקערה יפה, ועליו מניחים את הסרדינים.

 

סלט גרגירי חומוס חמצמץ עם גבינת המאירי

המצרכים:

1 חבילת גרגירי חומוס, מסוננים

2 בצלים, קצוצים

3 בצלים ירוקים, קצוצים

5 שיני שום, קצוצות

"פילה" משני לימונים (גרידה של הקליפה בלבד)

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1/3 כוס נענע, קצוצה

1/2 כוס שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון

2 כפות אריסה

1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים

1 כף כמון

1 כף כורכום

200 גר' גבינת המאירי

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 (צילום: שני בריל)
(צילום: שני בריל)
  

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערת ערבוב גדולה.
  2. משירים בצד למשך כשעה לספיגת טעמים.
  3. מעבירים לצלחת, ומגישים.

 

המתכונים באדיבות השף עומר מילר עבור המותג הקולינארי "מאסטר שף"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני בריל
כף של שעועית שחורה עם עגבניות ועירית
צילום: שני בריל
מומלצים