שתף קטע נבחר

"מחירים מופרעים": כמה יעלה לכם להיקבר בישראל

אין מתנות חינם - אפילו במוות: רוצים להזמין חלקת קבר מראש, או להיקבר לצד בן או בת הזוג? תכינו את המזומנים: בטבריה תשלמו כ-8,000 שקלים, בתל אביב כ-50 אלף שקלים - ובירושלים גם עד 100 אלף שקלים: "אנשים מרגישים מאוד מרומים בסיטואציה הזאת, כי אין להם הרבה ברירה"

 

 

"בועת הנדל"ן" של תעשיית הקבורה בישראל: לכאורה, זכאי כל אזרח ישראלי להגיע למקום מנוחתו האחרון בחינם, ללא תשלום. אבל רק לכאורה. נתונים שאספה תנועת "ישראל חופשית" מגלים כי מחירי חלקות הקבר במדינת ישראל שוברים שיאים.

 

<< כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. היכנסו >>

 

"אם אתם רוצים להיקבר באזור תל אביב, תשלמו עשרות-אלפי שקלים. אם בירושלים - כמעט מאה אלף שקלים, ואלה המחירים האמיתיים שאנשים משלמים, בסופו של דבר, על הזכות להיקבר", אומר מיקי גיצין, מנכ"ל "ישראל חופשית", לאולפן ynet. "בסופו של דבר לכולנו יש צרכים, דרישות, מקומות שאנחנו רוצים להיקבר בהם - ואז בעצם מתחיל כל הסיפור, כמו בשוק חופשי לחלוטין".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

"אם החלטת מראש לקנות חלקת קבר, אפשר לבקש ממך כמעט כל סכום שבעולם, וזה משתנה גם תקופתית, על פי עקרונות הביקוש וההיצע. אנשים מרגישים מאוד מרומים ברגע שהם עומדים בסיטואציה הזאת, כי אין להם הרבה ברירה".

 

איך זה בעצם עובד? הרי כולנו יודעים שברגע שמישהו מת, המדינה מממנת את קבורתו.

 

"מי שאמור לממן זה הביטוח הלאומי, אבל לרוב - ובטח שעכשיו בעידן הקבורה בקומות - אנשים נדרשים לסוגיה הזאת מבעוד מועד, ומבקשים להיקבר איפה שהם רוצים. כשמדברים על קבורה אזרחית זה עוד יותר מורכב, כי גם על פי החוק, קבורה אזרחית אמורה להיות חינם, אבל כרגע יש רק 23 בתי קברות אזרחיים במדינת ישראל, מה שאומר שאנשים נדרשים להגיע לאזורים מרוחקים בארץ".

 

"חייבים קריטריונים ברורים"

אז כמה יעלה לכם למות בישראל? כמו תמיד – בפריפריה פחות, במרכז יותר. מנתונים שחושפת "ישראל חופשית" עולה כי בטבריה, למשל, תידרשו לשלם כ-8,000 שקלים לחלקה, כ-4,000 בנהריה ו-11 אלף ברחובות על קבורה שאמורה להיות, כאמור, חינמית.

 

 

אם תרצו להיקבר לצד בן או בת הזוג בתל אביב – זה יעלה לכם כ-40-57 אלף שקלים בתל אביב, וכ-50-100 אלף שקלים בירושלים. בבית העלמין בסנהדריה למשל, זה יעלה לכם מעל 90 אלף שקלים. " זה מחירים מופרעים", מדגיש גיצין.

 

יכול להיות שזאת שיטת מצליח? מבקשים ממני עשרת-אלפים שקלים אבל אני יכולה לא לשלם אותם ובכל זאת להסתדר?

 

"אני חושב שלא. באמת יש פה איזושהי תופעה, ואני חושב שבתי קברות לא צריכים לפעול על פי ביקוש והיצע - ובטח שלא תיתכן הקופה הגדולה שעושה המשרד לשירותי דת או החברות קדישא. צריכים להיות קריטריונים מאוד ברורים שתקפים לכולם בכל האזורים".

 

 

ממשרד הדתות נמסר בתגובה: "כל אדם זכאי עם פטירתו לחלקת קבר בחינם. כאשר אדם מבקש לרכוש לעצמו חלקה בחייו ולהבטיח לעצמו מקום, הוא מחויב בתשלום בשיעורים הקבועים בחוק, שהוגדרו בכל עיר לפי תחשיב שמביא בחשבון את עלות פיתוח החלקה.

 

"המחירים הנקובים הינם לפני הנחה שקבועה אף היא בחוק. מחיר חלקה בתל אביב וירושלים נע סביב 14 אלף שקלים לפני הנחות, כאשר המחירים הגבוהים יותר משולמים עבור חלקות חריגות שהוגדרו ככאלה על ידי המוסד לביטוח לאומי. בחוק הקבורה שנמצא ערב דיון בוועדת שרים לחקיקה, התערב המחוקק גם במחיר החלקות החריגות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים