שתף קטע נבחר

בלי בשר: 2 מתכונים טבעוניים ואחד צמחוני

מקלובה בלי בשר? אפשרי בהחלט, וגם מתכון לרטטוי עם מלא ירקות טעימים ומתכון לירקות ממולאים עם צזיקי


ירקות ממולאים (צילום: יח"צ) (צילום: יח
ירקות ממולאים(צילום: יח"צ)

מקלובה צמחונית

המצרכים (ל-2 מנות):

לאורז -

1 בצל לבן, קצוץ גס

1/4 כוס שמן קנולה

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה בהרט

קורט כורכום

קורט סומק

קורט קינמון

1/2 ק"ג אורז בסמטי (כ-2.5 כוסות)

2 כפות שקדים קלויים

800 מ"ל מים (כ-4 כוסות)

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל במעט שמן.
  2. מוסיפים את האורז והתבלינים, ומחממים את האורז תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. מחכים שירתח.
  3. מוסיפים את הנוזלים והשקדים ומביאים שוב לרתיחה.
  4. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 18 דקות. מכבים את הלהבה.
  5. משאירים את הסיר סגור 5 דקות נוספות ללא בישול. פותחים את הכיסוי ובעזרת מזלג מפרידים את האורז.
  6. הופכים את תכולת הסיר על מגש, ומגישים.

 

רטטוי

המצרכים:

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

2 זוקיני, חתוכים לקוביות

1 בצל סגול בינוני, חתוך לקוביות

1 חציל מקולף, חתוך לקוביות

1/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס

1 כף טימין, קצוץ

2 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים דק

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

אופן ההכנה:

  1. אופן הכנת הרטטוי - מחממים מראש תנור ל-250 מעלות. מערבבים את כל המצרכים בקערה, ומניחים על מגש אפייה. אופים למשך 15 דקות בתנור.
  2. אופן הכנת הצ'יפס -  מטוגנים במחבת את רצועות תפוחי האדמה עד להזהבה.
  3. להרכבת המנה - עוטפים קערת 26 ס"מ עם תחתית שטוחה בניילון נצמד. על התחתית מניחים את הצ'יפס בצורת שבלול מהמרכז.
  4. מעל תפוחי האדמה שמים אורז עד שליש מגובהה של התבנית, ומעל מניחים את הירקות הצרובים ומשטחים לגובה אחיד.
  5. מעל הירקות מוסיפים אורז עד קצה התבנית ומהדקים קלות.
  6. מכסים בצלחת שטוחה או מגש שטוח והופכים.
  7. מסירים את התבנית והניילון הנצמד בעדינות.
  8. המלצת הגשה: יוגורט מתובל בסומק, שום ומיץ לימון, ולקשט במעט עלים רעננים.

 

ירקות ממולאים

המצרכים (ל-12-14 יחידות של ירקות קטנים):

להכנת הממולאים -

12-14 ירקות קטנים למילוי (סלק, בצל, חציל, קישוא, כרוב)

500 גר' אורז

חופן גרם תמרים

חופן פטרוזיליה, קצוצה

חופן נענע טרייה

 שמן זית

1 כפית מלח דק

1 בצל, קצוץ

1 עגבנייה, קצוצה

2 כפיות פפריקה אדומה

1 כפית קינמון טחון

20 גרם סילאן

להכנת הרוטב -

1 ליטר רוטב נפוליטנה

לימון סחוט

2 עגבניות, קצוצות

1 כפית גדושה מלח

מים לכיסוי

להכנת הצזיקי -

500 גר' גבינת לאבנה

250 גר' יוגורט

3 מלפפונים, מגוררים בפומפייה

1 חופן נענע, קצוצה

2 שיני שום

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. לרוטב - מערבבים את מרכיבי הרוטב בתוך סיר רחב ועמוק.
  2. להכנת הממולאים - מוציאים את ליבת הירקות. מערבבים את מרכיבי המילוי יחד, וממלאים את תוכן הירקות.
  3. מכניסים את הירקות לסיר עם הרוטב, עד לכיסוי הממולאים. מבשלים על להבה נמוכה למשך 3/4 שעה בסיר סגור. כאשר אורז רך הממולאים מוכנים.
  4. אופן הכנת הצזיקי - מערבבים את מרכיבי הצזיקי בקערה קטנה.
  5. להרכבת המנה - מניחים על צלחת הגשה כף צזיקי ולידו ארבעה סוגי ממולאים שונים. שופכים מעל מעט מהרוטב. ומגישים.

 

רוצים עוד מתכון צמחוני? צפו בשי-לי ליפא מכינה רול ירקות:

 

המתכונים באדיבות מאור מזרחי, שף רשת "ביגה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מתכונים צמחוניים
צילום: יח"צ
מומלצים