שתף קטע נבחר

למה בבמבה בארה"ב אין ויטמינים?

ישראלים שחיים בארה"ב התלוננו: אין ויטמינים ומינרלים בבמבה שאסם מוכרת באמריקה. אסם אישרה: "גם אנו סבורים שיש יתרון בהעשרת הבמבה בוויטמינים. לצערנו הרגולציה בארה"ב אינה מאשרת זאת". ל-FDA יש סיבה לכך: חשש מהטעיית צרכנים

האם חטיפי הבמבה של אסם שנמכרים לישראלים טובים יותר לבריאות מחטיפי במבה מתוצרת אסם שנמכרים בארה"ב? בני זוג ישראלים שמתגוררים בארה"ב כתבו ל-ynet: "לאחרונה שמנו לב להבדלים בין במבה אסם שמיוצרת בארץ לבין במבה אסם שמיוצאת לארה"ב". לטענתם, בביקורם האחרון בארץ רכשו במבה אסם באריזה אישית ושמו לב שהיא מועשרת בוויטמינים ובמינרלים. "לעומת זאת במבה באריזה אישית שרכשנו בארה"ב איננה מכילה ויטמינים", כך כתבו.

 

 

במבה בארה"ב (צילום מסך מאתר: https://www.makoletonline.com) ()
במבה בארה"ב (צילום מסך מאתר: https://www.makoletonline.com)

 

"בהתחשב בעובדה, שכמעט כל משפחה ישראלית נותנת במבה לילדיה, החל מגיל 6 חודשים, כפי שאנחנו עושים עם ילדנו/תינוקנו כרגע, נראה לנו שחשוב שאותם ויטמינים יכללו גם בבמבה שמיוצאת לחו"ל. יש מספר עצום של ישראלים המתגוררים בארה"ב, ולדעתנו רובם לא שמו לב לעניין. פנינו לאסם על מנת שיבהירו את העניין, אך לא קיבלנו מהם תשובה".

 

באסם מסרו בתגובה ל-ynet: "גם אנו סבורים שיש יתרון בהעשרת הבמבה בוויטמינים ולכן מעשירים את הבמבה בישראל. יחד עם זאת אנו מכבדים את הרגולציה בכל מדינה אליה אנו מייצאים במבה, ולצערנו הרגולציה בארה"ב אינה מאשרת העשרת המוצר בוויטמינים. חשוב לציין כי במבה מכילה כ-50% בוטנים, התורמים באופן טבעי רכיבי תזונה חיוניים כמו: ויטמינים מקבוצת B, חלבון וסיבים תזונתיים".

 

לאלו מזונות כן ניתן להוסיף תוספים בארה"ב?

במבה מועשרת בויטמין C, ויטמין B1, ויטמין B3, ויטמין B6, ויטמין B2, ויטמין E, ויטמין A, ויטמין B12 וברזל. הייתכן שהאמריקנים לא מעוניינים להעשיר את ילדיהם בוויטמינים ומינרלים חיוניים? חיפשנו את מדיניות הוספת תוספי תזונה של מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA). היא מכונה (Fortification Policy) מדיניות הוספת מיקרונוטריאנטים למזון.

 

ה-FDA מציג באתר האינטרנט שלו שאלות ותשובות נפוצות לעניין מדיניות זו. לפי התשובות, ה-FDA מתיר למשל להוסיף סידן למשקאות סויה, כיוון שכך המשקאות הללו מספקים סידן לאנשים שלא שותים חלב. זו תוספת "הגיונית" לטעמו של המנהל.

 

בנוסף, ניתן להוסיף חומרי העשרה למזונות כדי לטעון טענות בריאותיות לגביהם, בתנאי שמלכתחילה יש במזונות הללו ערך תזונתי כלשהו. לדוגמא: מותר להוסיף סידן למיץ תפוזים בארה"ב, אם יש בו 10% או יותר מהכמות המומלצת לצריכה יומית של ויטמין C. 

מדיניות ה-FDA: בעמוד "שאלות ותשובות" לגבי המדיניות, מוסבר כי אסור להוסיף תוספים לחטיפים מחשש להטעיית הציבור - שלא ליצור רושם שהעשרה הופכת אותם לבריאים או למספיקים להשלמת חוסרים תזונתיים (צילום מסך) (צילום מסך)
מדיניות ה-FDA: בעמוד "שאלות ותשובות" לגבי המדיניות, מוסבר כי אסור להוסיף תוספים לחטיפים מחשש להטעיית הציבור - שלא ליצור רושם שהעשרה הופכת אותם לבריאים או למספיקים להשלמת חוסרים תזונתיים(צילום מסך)

 

הוספת ויטמינים לחטיפים: חשש להטעיית הציבור

יחד עם זאת, ה-FDA אוסר על הוספת חומרי העשרה למוצרים טריים כמו בקר, עוף ודגים. ההיגיון העומד מאחורי זה הוא שמזונות טריים כאלה לא זקוקים להעשרה, שכן הציבור מבין את תפקידם בדיאטה מאוזנת.

 

כמו כן, לא ניתן להעשיר בארה"ב מזונות בעלי ערך תזונתי נמוך, כדי לטעון שההעשרה הופכת אותם לבריאים וליצור רושם שאלה מזונות טובים לבריאות. ה-FDA מתייחס באופן ספציפי לחטיפים, ממתקים, או משקאות מוגזים, ממותקים או לא ממותקים.

 

הסיבה לכך היא שהעשרת המזונות הללו "תטעה צרכנים להאמין שהוספת תוספי תזונה למזונות אלה תבטיח להם שהם מקבלים מהם ערכים תזונתיים נאותים".

 

כלומר, ה-FDA חושש שצרכנים יוטעו לחשוב שבכך שהם או ילדיהם צורכים במבה (לדוגמא), הם מספקים להם תזונה מלאה או נאותה, או כזאת שמשלימה חסרים תזונתיים.

 

יותר מכך, לשיטתו, העשרת חטיפים אלה תפריע להבנת הציבור את הערך התזונתי של מזונות מסוימים ותקדם בלבול בקרב צרכנים, באופן שיקשה עליהם לבנות משטר אכילה ראוי מבחינה תזונתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים