שתף קטע נבחר

לכבוד החג: כלי המטבח שתשמחו לקבל בפסח

עוד פעם סיר או מגש? בפסח גם אביזרי המטבח מתחדשים והשנה תוכלו להעניק סיר שאפשר לבשל בו שני תבשילים במקביל, מסחטת מיצים או מנדולינה רב שימושית. סקירה חגיגית

אביזרי מטבח חדשים לחג: אם אתם מארחים או מתארחים, תמיד נחמד לתת מתנות שיעזרו למטבח שלכם להתחדש וגם יהיו שימושיות לאורך שנים.

 

רשת נעמן מציעה מגוון רחב של מתנות חדשות, כלי אירוח והגשה, הכוללים סדרת סירים ומחבתות בלעדית של Iron Spray החוסכים כ-30% מזמן הבישול.

 

בסדרה כ-15 סירים, סוטז'ים ומחבתות כולל מחבת גריל, בצבע שחור שמיוצרים מסגסוגת אלומיניום המאפשרת בישול אחיד ואיכותי, 4 שכבות בתחתית הסיר, המחוברות כמקשה אחת מותזת ולא כפלטות נפרדות שמהודקות כמקובל. הסירים מתאימים לכל סוגי הכיריים - גז, קרמיות, הלוגן ואינדוקציה וניתן להשתמש בהם בתנור עד לחום של 200 מעלות.

 

מחירים: 239.90-659.90 שקל. כל הכלים מהסדרה נמכרים ב-50% הנחה בחודש מרץ. 

 (צילום: ישראל כהן) (צילום: ישראל כהן)
(צילום: ישראל כהן)

בנוסף, הרשת מציעה סיר בישול (סוטאז') המאפשר הכנת שני תבשילים שונים, בו זמנית. הסיר עשוי מיציקת אלומיניום עם ציפוי פנימי בלתי נדבק וסכיני שף יעודיים.

מחיר: סכינים החל מ-89 שקל.

 (צילום :ישראל כהן/שירה רז) (צילום :ישראל כהן/שירה רז)
(צילום :ישראל כהן/שירה רז)
 

רשת סולתם מציעה מגוון מוצרים וקטגוריות חדשות לבישול יעיל, המתאימים במיוחד כמתנות חג שנשמרות לאורך שנים.

 

הרשת יוצאת במבצע מיוחד לקראת החג: עד 50% הנחה על מגוון רב של מוצרים, לדוגמא: סדרת כלי בישול מאלומיניום טהור בתהליך יציקה רב שכבתי עם ידיות ארגונומיות, מכסה חסין חום מזכוכית החל מ-169 שקל, סדרת סירי קדרה לבישול של Cocotte, שלושה סירי קדרה בגדלים שונים מעוצבים, 299-449 שקל ובנוסף, סדרת סכיני שף של Luxury המותאמות לכל סוגי החיתוך, החל מ-20 שקל.

 

חברת מילניום מרקטינג מציעה את סדרת המחבתות והסירים Bio Rock של המותג Arcosteel. הסדרה כוללת סירים בעלי ציפוי חדשני עם עמידות מוגברת, מרקם שיש גס התורם להפחתת שטח המגע של המזון המתבשל ומונע הידבקות. הסדרה מתאימה לכל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה.

מחירים: 199-429 שקל.

 

בנוסף, ישנה מנדולינה רב שימושית לחיתוך מהיר ויעיל לפרוסות, קוביות וג'וליאן. כל הלהבים מובנים בתוכה לשמירה מאובדן חלקים, וישנו כפתור לבחירת עובי החיתוך וכפתור לבחירת דרגות רוחב.

מחיר: 179 שקל.

 (צילום: יוסי פונס) (צילום: יוסי פונס)
(צילום: יוסי פונס)
 

מותג הבית של רשת המשביר לצרכן Kitch & Table כולל סדרת סירי גרניט, המיוצרים מיציקת אלומיניום רב- שכבתית ומתאימים לבישול כמעט ללא שמן. הסדרה כוללת מגוון סירים בגדלים שונים ומארזי מתנה בהרכבים שונים.

מחירים: סירים החל מ-144.90 שקל. מחבתות החל מ-119.90 שקל.

 

ערוץ הקניות מציע מחבת רב שימושית מסוג Quadra pan, בעלת שתי ידיות, מחולקת ל-4 תאים אשר ניתן לבשל בה ארבעה מאכלים שונים בו זמנית. תחתית המחבת עשויה בציפוי קרמי המונע הדבקות וללא שמן. ניתן לשימוש לטיגון, אפייה ותנור. המכסה עשוי מזכוכית מחוסנת.

מחיר: 396 שקל

 (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
(צילום: יחצ)

רשת הום סנטר מציעה מגוון כלי בישול מסדרת Ontop, ביניהם סיר יציקה אובאלי שניתן לשימוש לכל סוגי הכיריים ולתנור.

מחיר: 199 שקל.

בנוסף, הרשת מציעה פלנצ'ה דו צדדית ביציקת אלומיניום לצלייה ולטיגון בציפוי בלתי דביק, צד אחד פסים לצלייה וצד שני חלק.

מחיר: 189.90 שקל.

בנוסף, ישנו סט קראף, כוסות מזכוכית ומגש הגשה לשתייה חריפה.

מחיר: 199.90 שקל.

חברת B4Market מציעה צלחת פסח מזכוכית מחוסמת, המעוטרת בדקורציות וכוללת מנגנון סיבוב תחתון וקעריות זכוכית תואמות.

מחיר: 90 שקל למגש, 20 שקל ל-6 קעריות.

 

ברשת איקאה תוכלו למצוא סט סירים של 7 חלקים של Oumbarlig.

מחיר: 295 שקל.

 

חברת רוסולינג מציעה סדרה חדשה של סירים ומחבתות תחת השם ROSO CAPSTONE. כל הסדרה מצופה שיש SOLID ROCK. גוף הסיר או המחבת עשוי יציקת אלומיניום מחושלת לעמידות איתנה לשנים רבות של בישול. הסדרה מתאימה לכל סוגי הכיריים ואינדוקציה. מחיר בין 159 – 399 שקל

 (צילום: יורם אשהיים) (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)
 

קוצ'ינה מיה - סדרת סירים ומחבתות חדשה. הסירים מצופים ציפוי שיש MC4 ב-4 שכבות. שימוש בטכנולוגיית ייצור של מעטפת פנימית המאפשרת בישול אחיד, אינו נדבק, איכותי ובטוח, לצד עיצוב פונקציונלי ומודרני. הסדרה כוללת סירים, מחבתות, מחבת פנקייק, סואטז'ים, רוסטר ופלטת גריל. כלי הבישול קלים לניקוי ומתאימים גם לשטיפה במדיח. מחירים בין 140 – 405 שקל (הסדרה עכשיו ב-30% הנחה).

 (צילום: עדי קראוס) (צילום: עדי קראוס)
(צילום: עדי קראוס)

רשת גולף & קו מציעה קולקציית אביב בסגנון קיצי לצד פריטים קלאסיים. הקולקציה כוללת מוטיבים גרפיים בולטים של עלים גדולים, ציפורים ופרחים טרופיים בצבעים עזים בשילוב מקצבים, בשחור ולבן גיאומטריים.

מחירים: 9.90-399 שקל. להשיג גם בחנות האון ליין

 (צילום: יונתן בלום ערן סלם) (צילום: יונתן בלום ערן סלם)
(צילום: יונתן בלום ערן סלם)

חנות הביטאט מציעה קולקציית כלי בישול חדשה הכוללת סירים, מחבתות, מחבת ווק ואביזרים משלימים. הקולקציה כוללת כלים על טהרת הלבן, במראה מינימליסטי המתאימים הן לבישול (טיגון או אפייה) והן להגשה ואכילה.

מחירים: סיר החל מ-210 שקל, ידית נירוסטה נשלפת - 159 שקל, ווק/קערת הגשה החל מ-310 שקל.

 (צילום: סטודיו KN) (צילום: סטודיו KN)
(צילום: סטודיו KN)
 

רשת סוהו מגישה קולקציה חדשה של המותג הדני Bloomingville ובו ניתן למצוא שילובים בין חומרים טבעיים כמו חרס, לצד מגוון פריטים רחב של פריטים דקורטיביים.

מחירים: 29.90-499.00 שקל.

 

היבואן ברימאג מציע מגוון מכשירי חשמל לבית ולמטבח ובתוכם מיקסר מסוג Kmix של קנווד  בשלל צבעים מיוחדים.

מחיר מומלץ: 1,490 שקל.

 

חברת בוש מציגה את המיקסר Mum5 Home Professional - מיקסר מקצועי שקוצץ, פורס, טורף, חותך, לש, מקציף, בוחש, טוחן וסוחט.

מחיר: 1,890 שקל.

מבצע לפסח: ערכת אפיה של 4Chef בשווי 400 שקל במתנה, בקניית מיקסר מהסדרה.  

  

 

מסחטת פירות וירקות קשים מבית Kuvings הכוללת ערכת גלידה, שייקים ומנגנון ניקוי עצמי. המסחטה מצוידת בערכות להכנת משקאות, עם מסננת בעלת חורים גדולים, לסורבה, מיצים, מחית וטחינה של אגוזים או בוטנים. המסחטה כוללת שתי מברשות אשר מגיעות בערכה ומברשת ניקוי מיוחדת בעלת שלושה ראשים המתחברת למסננת.

מחיר: 2,690 שקל.

 

מסחטת המיץ של HURUM - דגם HU-100 מפיקה את המיץ ללא שימוש במהירות גבוהה המזיקה לטריות המיץ. טכניקת המעיכה האיטית מבטיחה קבלת כל הוויטמינים והמינרלים בירקות ובפירות. 

מחיר: 1,290 שקל.

 

 (צילום: יחצ) (צילום: יחצ)
(צילום: יחצ)
 

רשת בית ניופאן מציעה מיקסר קיצ'נאייד דגם 5KSM150 - 10, המאפשר מהירות מדויקת לכל סוג מזון, כולל קערת נירוסטה של 5 ליטר עם ידית ארגונומית ואביזרים נלווים: קרס ללישת בצק ומקצף גמיש.

מחיר: 2,499 שקל.

בנוסף, מכונת קפה קומפקטית וקלה להפעלה מבית Illy (דגם Y3) הכוללת מערכת טעינת קפסולות מהירה, תא קפסולות משומשות, מצב חיסכון אוטומטי ועוד.

מחיר: 700 שקל. 

 

חברת שריג אלקטריק מציעה מעבד מזון Performance Pro מבית המותג Russell Hobbs - מעבד מזון חזק הכולל אביזר לחיתוך קוביות ומנגנון לקביעת עובי הפריסה. אביזרי המכשיר כוללים אביזר לחיתוך קוביות, פומפייה לגירוד, אביזר פריסה בעל מנגנון ייעודי להתאמת עובי החיתוך, להב לישה ושני להבי קיצוץ (גדול וקטן).

מחיר: 899 שקל.

 

רשת New מציעה קופסא אטומה לשמירת טריות המצות, העשויה מפח בעיצוב רטרו.

מחיר מבצע: 39 שקל במקום 59 שקל.

 

אבל מה עושים עם כל הכלים? מנהלת קטגורית כלי הגשה, זכוכית ואחסון ברשת נעמן, ריקי כהן, נותנת טיפים לשימוש בכלי חרס מסוג טרה קוטה. "בשלנים ובשלניות, במיוחד כאלה שביקרו במסעדות באיטליה, מתאהבים בכלי חרס מטרה קוטה, רוכשים אותם ולא תמיד מכירים את תכונות הכלים הללו וכיצד יש לנהוג בהם.

 

"הכלל הראשון שיש להכיר הוא כי כלי חרס סופגים וסופחים נוזלים. בפעם הראשונה בבישול בכלי חרס, טרם השימוש, חייבים להשרות את כל הכלי במים למשך כמה שעות. לפני כל שימוש מומלץ להשרות את הכלי במים קרים למשך 10-15 דקות לפחות. להכניס את סיר החרס לתנור קר וזאת כדי למנוע סדקים ממכת חום. כדי שהלחות שבסיר תהפוך לאדים, צריך לבשל בחום בין 200-250 מעלות צלסיוס".

 

כהן מוסיפה: "בכלי חרס אין צורך בהוספת שומן כמו חמאה או שמן לתבשילים, מומלץ להשתמש בנייר אפיה על מנת למנוע ספיגה של נוזלים בחרס, לעולם אין להניח סיר חרס חם על משטח קר, מומלץ תמיד להניח על כלי עץ או מבודד כלשהו כדי שלא לגרום לסדקים על המשטח. כלי החרס מיועדים בעיקר לשימוש בתנור בהתאם להוראות היצרן, אך ישנם כלי חרס שניתן להניחם ישירות על מקור אש גלויה או על הכיריים.

 

"רצוי לא להוסיף נוזלים לסיר חרס כדי למנוע בעבוע וגלישתם מהכלי כשהוא חם, כלי החרס אוגר חום ולכן ממשיך את הבישול גם אחרי שמוציאים אותו מהתנור. מומלץ להוציא אותו לפני סיום הבישול או להוריד מיד את המכסה בתום הבישול".

 

אז מה מומלץ לבשל בקדירות ובסירי חרס?

 

"תבשילי ירקות ורטטוי, תפוחי אדמה אפויים, עוף שלם וברווז, דגים שלמים לצד ירקות, לזניה, גבינות אפויות ואפיית לחמים שונים".

 

ומה קורה לאחר הבישול?

 

"כלי החרס סופחים ריחות וטעמים ושומרים על לחות, לכן צריך לטפל בהם היטב אך לא עם סבון.

שוטפים רק במים חמים ואבקת סודה לשתייה, כדי למנוע היווצרות עובש ולהסיר לכלוך וריח רעים. ישנם כלים שניתן לשטוף במדיח - אך רק אם זה כתוב בהנחיות השימוש של הכלי.

 

"לאחר השטיפה, מכניסים את הכלי לארון רק כשהוא יבש, את המכסה מומלץ להניח הפוך לתוך הכלי כשמגבת נייר חוצצת בין הכלי למכסה".

 

גבי אזור, מנהל קטגוריה בכיר בנעמן, מסביר כיצד בוחרים את הסכין הנכונה.

 "סכין חדה ואיכותית, לא רק שמקלה את מלאכת החיתוך, אלא גם משפרת ומעצימה את חווית ההכנה והבישול. במטבח ביתי אין צורך באוסף רב של סכינים, לכן חשוב לבחור בסכין רב תכליתית.

 

"יש חשיבות רבה הן ללהב הסכין והן לידית הסכין, כדאי לבחור ידית נוחה לאחיזה. יש היום ידיות מחומרים שונים ובעיצובים רבים. סכין מקצועית מיוצרת מפלדה ייחודית ומחייבת תחזוקה שוטפת. כשקונים סכין שף חלקה חשוב לקנות גם משחיז, כיון שסכין קהה מסוכנת מאוד לעבודה.

 

בנוסף, חשוב להתאים את משקל הסכין לנוחות המשתמש: לא תמיד סכין קלה תהיה נוחה לעבודה, ולהפך".

 

טיפים לשימוש נכון: "מחזיקים את הסכין ביד הדומיננטית והחזקה, כאשר ביד השנייה אוחזים, תוך כיפוף האצבעות, את מה שרוצים לחתוך, תוך כדי דחיפה זהירה קדימה ואחורה בו זמנית. 

להב של סכין מקצועית מקהה משימוש לשימוש, כדי לשמור על הלהב יש להשחיזה לפני כל שימוש.

 

"סכין שף יש לשטוף ידנית במים וסבון, לא מומלץ להכניסה למדיח הכלים (המים החמים פוגעים בלהב ובביצועי הסכין והחומרים הכימיים שבמדיח פוגעים באיכות הפלדה).

 

"חשוב לנגב את הסכין מיד לאחר השטיפה כדי למנוע כתמים ונקודות חלודה שעלולות להיווצר על השכבה העליונה של הלהב .לימון, מלח ובשר הם חומרים שאם נשארים על הפלדה לאורך זמן - פוגעים באיכות הסכין.

 

"בכדי לנקות את הסכין יש לשטוף אותה במים בזהירות כדי לא להיפגע ולנגב אותה במגבת ואז להכניס אותה לנרתיקה. יש לחתוך עם הסכין רק על גבי קרש חיתוך מעץ או מפלסטיק המונחים על משטח יציב. לאחר חיתוך המזון על קרש החיתוך אין להוריד את המזון לקערה כך שהסכין תיגרר על הקרש, אלא חשוב להפוך אותה.

 

"סכין יש לאחסן במקום בטוח, רצוי בנרתיק, כדי למנוע פציעות ולהגן על הלהב משחיקה".

 

כיצד שומרים על בטיחות? אזור מסביר כי "לעולם אין לנסות לתפוס סכין נופלת ויש להתאים אותה ליעודה. סכין חדה יותר דוקא בטוחה יותר (כשהסכין חדה פעולת החיתוך זהירה, עדינה ומדויקת) ויש להרגיש בטוחים עם הידית.

 

זכרו תמיד - לא כל כך מהר תוכלו לחקות את השפים החותכים במהירות וחשוב תמיד להשתמש בקרש חיתוך על משטח יציב".

 

ומה לגבי טיפול בסכו"ם? "בניקיון במדיחי כלים יש להפריד בין סכינים לשאר כלי הסכו"ם, את הסכינים בלבד יש לשטוף ידנית. לאחר הוצאת הסכו"ם מהמדיח יש לנגב ידנית את כתמי המים שנותרים. שתי פעולות אלו ישמרו את הסכו"ם כחדש לאורך שנים רבות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: יחצ
סיר/מחבת לבישול ואפיה
צילום: יחצ
מומלצים