שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    נשנושי מצה עם גבינה וזעתר
    מחפשים איך לשרוד את הארוחות עם המצות? קבלו מתכון לנשנוש המושלם בפסח - מציות זעתר עם כדורי לַבַּנֶה

    נשנושי מציות זעתר עם כדורי לַבַּנֶה

    המצות הן חלק בלתי נפרד מהארוחות שלנו במהלך חג הפסח, ואפשר בקלות להפוך את המצה הרגילה לנשנוש טעים.

     

    המצרכים:

    4 מצות

    3 ביצים

    1/3 כוס חלב

    4 כפיות זעתר

    מלח, פלפל שחור

    כדורי לַבַּנֶה (ראו מתכון מצורף)

     

    אופן ההכנה:

    1. שוברים את המצות לריבועים קטנים.
    2. לקערה בינונית מכניסים את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים לקערה את שברי המצות, החלב, הזעתר, המלח והפלפל ומערבבים.
    3. מטגנים את המציות על מחבת עם מעט שמן עד להזהבה משני הצדדים, ומגישים חם.

     (צילום: הדס ניצן)
    (צילום: הדס ניצן)
     

    כדורי לַבַּנֶה עם עלי זעתר, שום ונענע

    המצרכים:

    1 ליטר יוגורט

    1 כף מלח

    3 גבעולים של עלי זעתר טריים

    3 גבעולים של עלי נענע טריים

    2 כפיות שום מטוגן (מיובש)

    שמן זית

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים מסננת גדולה בתוך קערה עמוקה, ופורסים על המסננת חיתול בד (או מטלית בד פשוטה).
    2. מערבבים בקערה את כל המצרכים מלבד שמן הזית, ושופכים מעל חיתול הבד כדי לסנן את הנוזלים.
    3. מסננים את הנוזלים מהיוגורט במשך 8 שעות (בשעתיים הראשונות יש לרוקן את המים מהקערה מדי 1/2 שעה).
    4. כשהלאבנה מוצק מספיק, מכינים ממנו כדורים קטנים, מכניסים לצנצנת ומכסים בשמן זית.

     

    *אפשר להוסיף עלי זעתר טריים לצנצנת עם הלאבנה ושמן הזית.

     
    רוצים מתכון נוסף למצות? חיים כהן מכין מצה בריי מושלם:

    צילום: ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים", שחוגגת בימים אלו את פסטיבל הזעתר

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "נשנושי מצה עם גבינה וזעתר"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים