שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    איך יודעים שבא אביב: 3 מתכונים
    מקבלים את העונה הכי יפה בשנה עם 3 מתכונים אביביים: שום ירוק ושומר קונפי בווינגרט לימון, סלט שומר והדרים וגם עוגה בחושה עם פירות אביביים

    חצאי שום ירוק ושומר קונפי בוויניגרט לימון חריף

    מתכון של מיכל וקסמן: מעט מאוד עבודה ובלגן שיניבו הרבה מאוד טעם. אפשר לאכול את השומים והשומרים כמו אנטיפסטי, או לצוות לצלחת פסטה חמה עם הרבה פרמזן מגורר מעל. הם נפלאים גם כתוספת לדגים או לבשר צלוי, ואפילו לסנדוויץ' מושקע עם גבינת צאן.

     

    המצרכים:

    3-4 ראשי שום ירוק שלמים

    3-4 פקעות שומר טריות וצעירות

    1 כפית מלח ים

    1 ליטר שמן זית איכותי (או קצת יותר, תלוי בגודל הסיר)

    לוויניגרט-

    מיץ סחוט טרי מלימון שלם, גדול ועסיסי

    1 שן שום מגוררת

    1 כפית אריסה (או חריף אדום ביתי אחר)

    2 כפות שמן זית

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

    אופן ההכנה:

    1. מנקים את ראשי השום משרשים וקליפות חיצוניות סיביות במיוחד וחוצים אותם לאורכם.
    2. מנקים את פקעות השומר מגלדים חיצוניים סיביים וחוצים אותן לאורכן.
    3. מסדרים את השומים והשומרים בסיר עמוק וצר יחסית שיכיל אותם בדיוק. ממליחים.
    4. יוצקים שמן אל תוך הסיר עד כיסוי מוחלט של הפקעות שבפנים.
    5. מחממים מעל לבהב בינונית, לא מכוסה, עד שהשמן חם מאוד אבל לא רותח. מעבירים ללהבה נמוכה ביותר כדי למנוע רתיחה של השמן.
    6. מבשלים במשך שעה או עד שהשומרים והשומים רכים וריח נפלא ממלא את הבית.
    7. מניחים לפקעות להתקרר בתוך השמן.
    8. בקערית מערבבים את כל חומרי הוויניגרט.
    9. מסדרים את השומים והשומרים בצלחת הגשה, יוצקים עליהם את הויניגרט ואוכלים עם לחם טרי, לצד גבינות צאן בשלות או כתוספת לבשר או דגים.

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
     

    סלט שומר והדרים

    מתכון של השף רובי פרטנוי: למרוקאים יש את סלט הבשבש שמגישים לרוב ליד הקוסקוס. לקחתי את הרעיון ושדרגתי אותו מעט בעזרת הדרים ואגוזים מסוכרים שנותנים סלט רענן וכיפי

     

    המרכיבים:

    2 יחידות שומר, בגודל בינוני

    1 אשכולית אדומה, מפולטת לפלחים

    1 כוס פלחי פומלה מפורקים לבקבוקים

    1/2 כוס פקאן סיני מסוכר

    מעט צ'ילי חריף יבש

    מלח

    3 כפות סילאן

    1 כפית קליפת לימון מגוררת

    1 כוס נבטי שעועית

    1 כף חרדל דיז'ון גרגירים

    2 כפות חומץ תפוחים

    4 כפות שמן זית

    חופן עירית חתוכה כמו גפרורים


    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את השומר לפרוסות דקות, שוטפים ומייבשים היטב.
    2. מעבירים את כל החומרים לקערה, מערבבים, מתקנים תיבול, ומגישים.

      

    עוגה בחושה עם פירות אביביים

    מתכון של הקונדיטור אורן בקר: בעוגה הזו, השילוב בין הבצק החמאתי והרך לבין הפירות החמצמצים הוא טעים ומרענן. זו עוגה כשרה לפסח, שתהיה שידוך נפלא לכוס הקפה שלכם במהלך חול המועד.

     

    טיפים:

    • חשוב להקציף את החמאה והסוכר לפרק זמן ממושך, כדי שהמסה תהיה אוורירית ונוחה לעבודה.
    • ניתן להשתמש בעוגה בכל סוג של פרי, טרי או משומר, לפי טעם אישי.
    • לאחר שהעוגה אפויה רצוי למרוח מעל הפירות מעט אלכוהול (למשל רום) מאחר והאלכוהול מונע עובשים מעל הפירות לאורך זמן.
    • בעת הכנת הבצק (שלב א') ניתן להוסיף גרידת תפוז/גרידת לימון, תמצית רום/שקדים להדגשת טעמים.


    צבעונית ואביבית לפסח (צילום: דודו אזולאי)

    המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

    לחלק א':

    1/4 1 חבילות (250 גרם) חמאה

    כ- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר

    1 שקית + 1 כפית (12 גרם) אבקת אפייה

    5 ביצים טרופות

    1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח תפו"א

    1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קורנפלור/ קמח מצות

    גרידה מלימון 1

    1 כפית תמצית וניל

    לחלק ב':

    2 תפוחי עץ טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות

    2 אגסים טריים, קלופים ומגולענים חתוכים לרצועות

    3 חצאי אפרסקים משומרים או טריים, חתוכים לקוביות

    10 תותים טריים, חתוכים לרבעים

    3 כפות סוכר

    1 כף קינמון טחון

     

    אופן ההכנה:

    1. חלק א'- הבצק - מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר. חשוב להקציף היטב בכדי שהתערובת תהיה אוורירית (ההקצפה תימשך לפחות כ-10 דקות).
    2. מויסיפים את הביצים הטרופות.
    3. מנפים את הקורנפלור, קמח תפו"א ואבקת האפייה ומוסיפים למסה במיקסר, מערבבים במהירות נמוכה עד שמתקבל מרקם אחיד.
    4. מוסיפים את תמצית הווניל וגרידת הלימון ומקציפים במהירות בינונית עוד כ-5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי של הבצק.
    5. חלק ב'- הרכבת העוגה - מרפדים את תבנית האפייה בנייר כסף. יוצקים מחצית מכמות הבצק הבחוש ומעליו מסדרים מחצית מכמות הפירות הטריים. בוזקים מעל חצי מכמות הסוכר והקינמון.
    6. על שכבת הפירות יוצקים את החצי הנותר של הבצק הבחוש ומיישרים. 
    7. מסדרים מלמעלה את שארית הפירות הטריים, בוזקים מעל סוכר וקינמון ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-40 דקות.
    8. להקניית מראה "קונדיטורי", מכינים ג'לי שקוף עפ"י הוראות היצרן, מברישים מעט ליצירת זיגוג (גלייזינג, בעגה המקצועית) ומעטרים באבקת סוכר.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "איך יודעים שבא אביב: 3 מתכונים "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכל וקסמן
    אביב הגיע למטבח. שום ירוק ושומר קונפי בווינגרט לימון
    צילום: מיכל וקסמן
    mastercook
    מומלצים