שתף קטע נבחר

דו"ח אמריקני: 10 המזונות שמסתתר בהם הכי הרבה מלח

הוא אחד הגורמים המרכזיים למחלות לב וכלי דם ורבים מאיתנו צורכים אותו אפילו בלי לדעת. עכשיו מגלה דו"ח חדש של המרכז לבקרת מחלות האמריקני ומפתיע ברשימת עשרת המזונות המפוצצים במלח שאנו אוכלים בכל יום

אנחנו צורכים יותר מדי מלח – לפעמים בלי לדעת: מחקרים כבר הראו שמרביתנו מכניסים לגוף כמויות מלח עצומות, אחד הגורמים המרכזיים בעולם לעלייה בתחלואת מחלות לב וכלי דם. עכשיו מגלה דו"ח חדש מה הם המאכלים עתירי המלח הפופולריים ביותר.

 

את הדו"ח הכין המרכז לבקרת מחלות האמריקני ממנו עולה כי המאכלים השכיחים ביותר עתירי המלח שנצרכים הם מוצרי לחם, פיצה, כריכים, בשר ומרקים. באופן מפתיע, צ'יפס, בייגלה וחטיפים אחרים המוכרים כמלוחים, נמצאים ברשימה אבל לא הגיעו לראשה.

 

ערכי המלח נבדקו במזונות הנמכרים בארצות הברית. עם זאת, נתוני משרד הבריאות הישראלי מצביעים גם בישראל על ערכי מלח גבוהים במזונות מוכנים ומעובדים גם בישראל.

 

קיראו עוד: 

כל הסכנות בצריכת מלח - ואיך להימנע ממנו

מחקר חדש: עודף מלח במזון גורם ישירות להשמנה

לא להאמין: כמה מלח מסתתר במזון מהסופר

  

הדו"ח החדש מצא כי בין השנים 2013 עד 2014, האמריקנים צרכו כמות של 3,400 מיליגרם מלח ביום, הרבה מעבר לכמות המקסימלית המומלצת של לא יותר מ-1,500 מיליגרמים ביממה. חלק מהמזונות מכילים כמות בינונית של מלח, אך כשהם נאכלים על פני כל היממה, כמות המלח הנצרכת גבוהה.

  

במרכז לבקרת מחלות גילו כי 44% מכמות המלח הנצרכת מגיעה מ-10 מזונות בלבד. 70% מהמלח מגיע מ-25 מזונות הנכללים ברשימה. 61% מכמות המלח היומית מגיעה ממזונות מעובדים מוכנים או מארוחות המוגשות במסעדות. לדברי עורכי הדו"ח, המאכלים המלוחים ביותר מוגשים במסעדות.

 

 ( ) ( )

 

צריכה מוגברת של מלח גורמת להתפתחות מחלות

צריכה מוגברת של מלח היא כאמור חלק משמעותי מהתחלואה בעולם המערבי: מחקרים רבים הראו כי עודף מלח גורם להתפתחות לחץ דם גבוה, מחלות לב וכלי דם, אבנים בכליות, סרטן הקיבה ושבץ מוחי.

 

נתוני משרד הבריאות מראים כי צריכת המלח היומית הממוצעת של מבוגרים בישראל עומדת על 9 גרם, ושל בני נוער על כ-12 גרם, כאשר ההמלצות הן על צריכת 5-6 גרם בלבד ליום. רק 15% מצריכת המלח שלנו מגיעה מן המלחייה, הרוב, כ-75% מגיע ממזון מעובד.

  

במרכז לבקרת מחלות המליצו לנקוט בפעולות הבאות כדי להפחית את כמות המלח הנצרכת:

 

  • שימו לב לתוויות: הערך התזונתי המצוי על כל מצרך מציין לא רק את הקלוריות השומן והסוכר, אלא גם את המלח.

 

  • שימו לב כשאתם מבשלים: גם תבליני המזון מכילים כמות גבוהה של מלח. שימו לב בזמן הבישול לכמות המלח שאתם מוסיפים לתבשילים, כמו גם לתבלינים. במידת האפשר העדיפו להשתמש בעשבי תיבול טריים ולא בתבלינים מעובדים.

 

  • החליפו למלח דל נתרן: הוא אולי פחות מלוח, אבל לרוב דרגת המליחות מספיקה לתיבול שעל השולחן.

 

איך לקרוא את התווית על המוצרים ולדעת כמה מלח הם מכילים:

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יתר מדי מלח במאכלים שלנו
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים