שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    3 מתכונים למרק עם עוף
    גרוזיני, הונגרי ופרסי נפגשים - זאת לא התחלה של בדיחה, אלא שלושה מתכוני מרק עם עוף שישדרגו את הפנצילין של סבתא

    מרק עוף פרסי

    מצרכים (ל-4 מנות):

    4 שוקיים

    1 בצל לבן, קצוץ

    1 גמבה אדומה, קצוצה

    2 גבעולי סלרי, קצוצים

    2 גזרים, קצוצים

    1 פלפל חריף (לא חייבים להשתמש בהכל)

    1 שורש פטרוזיליה, קצוץ

    1 צרור כוסברה, קצוצה

    1 כף כורכום

    1 לימון פרסי

    1 ליטר מים רותחים

    מלח, פלפל

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים את כל הירקות עם הכורכום על להבה נמוכה במשך כ-2 דקות.
    2. מוסיפים את העוף, וממשיכים לטגן במשך 5 דקות.
    3. מוסיפים מים רותחים, לימון פרסי ופלפל שחור. מבשלים במשך שעה על להבה נמוכה.
    4. מוציאים את הלימון הפרסי, מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים.


    מרק עוף הונגרי

    המצרכים (ל-4 מנות):

    4 שוקי עוף

    2 כפות פפריקה מתוקה

    4 שיני שום, פרוסות

    2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות קטנות

    2 כפות רכז עגבניות

    1/2 כפית קימל טחון

    1 כוס אפונה קפואה

    מלח, פלפל

    1 ליטר מים רותחים

    מעט שמן סויה או קנולה

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מתבלים את שוקי העוף בפפריקה עם מעט שמן, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20 דקות עד לקבלת גוון עמוק ויפה.
    2. בסיר, מטגנים בחום נמוך פפריקה ושום למשך כ-2 דקות.
    3. מוסיפים את רכז העגבניות ומטגנים במשך דקה נוספת.
    4. מוסיפים לתערובת מים ואת העוף המושחם, ומבשלים במשך כ-45 דקות.
    5. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והקימל, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל, מוסיפים אפונה ומגישים.

      

    מרק עוף גרוזיני 

    המצרכים (ל-4 מנות):

    1 חזה עוף שלם, חתוך לקוביות

    2 כוסות מים רותחים

    1 בצל גדול, קצוץ

    צרור פטרוזיליה

    1 כף קורנפלור

    1/2 כפית קינמון

    2 ביצים

    1/2 כוס חלב סויה

    מעט מיץ לימון

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר עם מעט שמן, מטגנים את הבצל בחום נמוך עד לקבלת גוון שקוף.
    2. מוסיפים קינמון ואת העוף, ויוצקים מעל מים רותחים.
    3. מערבבים קורנפלור עם כ-1/2 כוס מים קרים, ומוסיפים לסיר עם המרק. מביאים לרתיחה.
    4. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, חלב סויה ו-1/2 כוס נוזל חם מהסיר.
    5. מוסיפים את תערובת הביצים לסיר, תוך כדי בחישה מתמדת.
    6. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה ומעט מיץ לימון.

     

     

    צפו בשף אבי לוי מכין מרק חרירה: 

    צילום: דניאל אליאור, עריכה: הילה רוזנברג

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    המתכונים באדיבות המרכז הקולינרי "דן גורמה"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "3 מתכונים למרק עם עוף"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים