שתף קטע נבחר

בגלל הרטיבות: הקבלן ישלם 400 אלף שקל

שני זוגות נכנסו ב-2008 לגור בבתים צמודים ברעננה, ומאז סבלו מבעיות איטום. בית המשפט הטיל את האחריות על הקבלן שביצע עבודה רשלנית

בית משפט השלום בכפר סבא קבע לאחרונה שבעלי שני בתים פרטיים ברחוב דגניה ברעננה יפוצו בכ-450 אלף שקל בגלל ליקויי איטום ורטיבות שהתגלו מאז נכנסו לגור בהם ב-2008. השופטת מרב בן-ארי קבעה שאת רוב הסכום ישלם בעלי החברה הקבלנית "צ. אמין" בשל העבודה הרשלנית.

 

את התביעה הגישו שני הזוגות לפני כארבע שנים, בטענה שהליקויים התגלו בסמוך לכניסתם לבתים ב-2008, אך אלה לא תוקנו לאורך שנים, או שתוקנו באופן שטחי ורשלני שלא החזיק מעמד. התובעים, שסבלו מבעיות רטיבות חוזרות, מהצפות ומחדירת מי גשמים, התייאשו בסופו של דבר מהקבלן ותיקנו את הליקויים בעצמם בעלות שעומדת לטענתם על יותר ממיליון שקל.

 

בעל החברה הכחיש שידע בזמן אמת על הבעיות, למעט ליקויים "מינוריים". הוא אף האשים את התובעים בכך שלא בדקו את הבית לפני שנכנסו, ושלא נתנו לו הזדמנות אמיתית לתקן את הליקויים או לתעד אותם לפני שתוקנו. מלבד זאת הוא הגיש חמש הודעות צד שלישי נגד קבלני המשנה שעבדו עמו.

 

השופטת בן-ארי הבהירה לקבלן שהוא לא יכול להתלונן על כך שהתובעים לא וידאו שהבנייה תקנית, וכתבה כי "קבלן חייב לבנות בית באופן תקני, ללא ליקויים". היא מצאה שטענתו שלפיה לא ידע על הליקויים עד 2012 לא מתקבלת על הדעת: תכתובות, צילומים ותיקונים שכן בוצעו מעידים על כך שהוא ידע עליהם בסוף 2008, אז הגיעה אליו תלונה ראשונה על רטיבות חמורה, ומאז אירעו עוד תקלות רבות לאורך השנים.

 

נקבע כי בנסיבות אלה איבדה חברת הבנייה את זכותה לתקן את הליקויים. השופטת הדגישה שהמענה לתלונות התובעים לא היה מספק או מקצועי, וכי קבלן צריך להבין ש"האפשרות למתן הזדמנות לתקן אינה עומדת לעולם ועד".

 

עם זאת, השופטת בן ארי סברה שהתובעים באמת לא נתנו לנתבע את ההזדמנות לתעד את הליקויים לפני התיקון הסופי, אם כי הבהירה שאין זו "סוגיה משפטית עקרונית".

 

לגבי העלויות התקבלה עמדת המומחה שמינה בית המשפט שדחה את תחשיבי התובעים. השופטת בן ארי הסבירה שנהוג בדרך כלל לפסוק את הסכום שהוצא בפועל, אך זאת כל עוד העלויות סבירות, ובמקרה הזה אינן כאלה.

 

לבסוף נקבע כי עלויות התיקונים, כולל דמי שכירות עבור מגורים חלופיים ועוגמת נפש, מסתכמות ב-368,162 שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד של 75 אלף שקל. שתי הודעות צד שלישי שהגיש הנתבע התקבלו בחלקן כך ששני קבלני משנה חויבו בהחזר של כ-45 אלף שקל.

 

לבסוף קבעה השופטת בן ארי שמאחר שהנתבע חתום על ערבות אישית ואין ספק כי התרשל בעבודתו – בין היתר כששכר קבלנים לא מורשים, לא ביצע איטום, סירב לקחת אחריות בזמן אמת ולא שכר מנהל עבודה – עליו לשלם את הפיצוי גם באופן אישי.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד רפאל נבון
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד מ. קרייצברג
  • עו"ד לידר רייכמן עוסקת בדיני מקרקעין
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים