שתף קטע נבחר

מסתמן: עובדי התאגיד ייקלטו בתאגיד החדשות אך חלקם יפוטרו שם

נתניהו וכחלון סיכמו כי כל עובדי התאגיד יעברו לתאגיד החדשות שיוקם ושם ייקבע המשך דרכם. גם עובדי רשות השידור יעברו לאותו תאגיד חדשות ולכן עובדים רבים מהתאגיד צפויים להיות מפוטרים. מנהלי התאגיד, לפי הסיכום, לא ייקלטו בתאגיד החדשות החדש. עשרות מעובדי התאגיד הפגינו מול ביתם של היועמ"ש ומנכ"ל משרד התקשורת

 

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון הגיעו, ככל הנראה, להבנות חדשות לפיהן כל עובדי תאגיד השידור הציבורי ייקלטו בשלב ראשון בתאגיד החדשות החדש, למעט המנהלים, ורק שם תחליט ההנהלה החדשה מי יפוטר. אמש הפגינו עשרות מעובדי התאגיד מול ביתם של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ומנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר בפתח תקווה

 

מנכ"ל התאגיד, אלדד קובלנץ, היו"ר, גיל עומר, וראש אגף החדשות, ברוך שי, לא ייקלטו בתאגיד החדש, ובסופו של דבר מרבית עובדי התאגיד הנוכחי צפויים להיות מפוטרים. עובדי רשות השידור שייקלטו בשלב זה בתאגיד החדשות החדש צפויים לתפוס את התפקידים המרכזיים בגוף החדשות.  

 

מהלך זה, שלמעשה בשלב ראשון ישאיר את כל עובדי רשות השידור והתאגיד בעבודה, עשוי לעלות סכום שיגלוש מתקציב 700 מיליון השקלים שהיוו את "הקו האדום" מבחינת כחלון.

ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר כחלון (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר כחלון(צילום: עמית שאבי)
 

הפגנת עובדי התאגיד, הערב (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
הפגנת עובדי התאגיד, הערב(צילום: טל שחר)
 

בשבוע שעבר הודיעו נתניהו וכחלון כי הגיעו לפשרה שהביאה לסיום המשבר הקואליציוני סביב עליית שידורי התאגיד, ולפיה יוקם תאגיד חדשות נפרד שלא יתפקד תחת המנהלים המיועדים, עומר וקובלנץ. הוסכם כי תאגיד החדשות הנפרד יפיק וישדר את תוכני האקטואליה בערוץ הכללי וברשת ב', ועובדיו יהיו אנשי חטיבת החדשות של ערוץ 1 וקול ישראל. יבוטלו תוכניות תחקירים, הפקות חיצוניות ותכנים במיקור חוץ שתוכננו לתאגיד השידור הציבורי.

 

 

לפי ההסכם, תאגיד החדשות יעלה כשמנהלת אותו הנהלה זמנית, והוא יפעל במבנה, בתקנים ובשכר של חטיבת החדשות של התאגיד. משרד האוצר יגבש הסדרי פרישה לעובדי רשות השידור שלא ימשיכו בתאגיד החדשות ולעובדי התאגיד שלא ישולבו בו.

 

במקביל נתניהו וכחלון סיכמו כי תוקפא הצעת חוק הפיקוח על התקשורת שקידם נתניהו, שביקשה לבסס פיקוח מלא על התאגיד ועל גופי תקשורת אחרים. הצעת החוק קבעה כי גופי התקשורת יהיו כפופים למועצה ובה 11 חברים שימונו על ידי הדרג הפוליטי, וכי יו"ר המועצה יהיה עובד מדינה ששר התקשורת יבחר במישרין.


פורסם לראשונה 05/04/2017 19:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
ראש הממשלה נתניהו והשר כחלון
צילום: עמית שאבי
מומלצים