שתף קטע נבחר

כשרות וחגיגיות: 8 מנות לפסח

דלורית צלויה עם קינמון, מאפה תפוחי אדמה ובצל, פילאף חגיגי עם אגוזים מקורמלים וגם תבשיל פרגיות עם ירקות שורש וערמונים: 8 מתכונים חגיגיים וכשרים לפסח עם דבש תמרים

כרובי ניצנים מוקפצים עם סילאן ובלסמי

מתכון חובה לכל מי שטרם שילבו את כרובי הניצנים בתפריט.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

1 ק"ג כרובי ניצנים טריים חצויים (או שקית של 800 גר', מופשרים מהקפאה)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

עלים מ-5 גבעולי טימין

2 שיני שום חצויות

3 כפות סילאן

2 כפות חומץ בלסמי

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת ברזל עם שמן זית, וצולים את כרובי הניצנים כ-5 דקות. מתבלים במלח, פלפל, טימין ושום ומערבבים.
  2. כשהכרובים מתחילים להזהיב מוסיפים סילאן ובלסמי, וממשיכים לצרוב אותם עד שהם שחומים.
  3. לחילופין, אפשר לאפות את הכרובים המתובלים במשך 1/2 שעה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.


 

סלט פטריות ובצל ירוק

לפטריות יש טעם עדין מאוד, אבל הן סופגות טעמים בהצטיינות בזכות המרקם שלהן. השילוב של הסילאן המתוק והתמרינדי החמוץ, ועובד נפלא.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

3 כפות שמן זית

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (חלקים לבנים בנפרד מירוקים)

2 שיני שום, קצוצות

1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס

3 סלסילות של פטריות מסוגים שונים (שמפיניון, חורש וירדן), פרוסות או קרועות

3 כפות סילאן טבעי

1 כף תמרינדי

מלח, פלפל שחור גרוס

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מחממים ווק עם שמן זית, ומקפיצים את החלק הלבן של הבצל עם שום וצ'ילי במשך דקה-שתיים עד שעולה ריח. מוסיפים את הפטריות' ומקפיצים עוד 3 דקות.
  2. מוסיפים לתערובת סילאן ותמרינדי, מלח ופלפל ומקפיצים עוד דקה-שתיים, עד שמתקבל רוטב סמיך שעוטף את הפטריות.
  3. מוסיפים את החלק הירוק של הבצל, מערבבים ומגישים.

 

סלט שורשים ברוטב ג'ינג'ר ולימון

קשה להתעלם מהסלט הססגוני ומלא הטעמים והמרקמים הפריכים.

שימו לב: חשוב לתבל סמוך להגשה, אחרת הירקות והפקאנים מאבדים פריכות והסלט הופך משעמם.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

1/2 כרוב סגול, פרוס לרצועות

2 גזרים, חתוכים לרצועות דקות

2 קולורבי, חתוכים לרצועות דקות

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

1/2 סלסילה נבטי שעועית

1/2 סלסילה נבטי חמניות

לרוטב -

3 כפות סילאן טבעי

1/4 כוס מיץ לימון, סחוט טרי

1 כפית ג'ינג'ר, מגורר

2 שיני שום, כתושות

1/2 צ'ילי, קצוץ דק

מלח

פקאנים מקורמלים להגשה -

1/3 כוס פקאנים טבעיים

3 כפות סילאן טבעי

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפקאנים המקורמלים - מחממים מחבת וקולים את הפקאנים דקה-שתיים, מוסיפים סילאן, מערבבים דקה וכשמגיע לרתיחה ומסמיך מעט מכבים את הלהבה. מצננים וקוצצים.
  2. מכינים את הסלט - מערבבים את כל הירקות בקערה.
  3. מכינים את הרוטב - מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. הגשה - יוצקים את הרוטב על הירקות, מערבבים, מוסיפים פקאנים מקורמלים ומגישים.

 

דלוריות צלויות בסילאן וקינמון

המצרכים:

3 דלוריות חצויות לאורכן, נקיות מגרעינים

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל

מעט קינמון

3 כפות סילאן לזיגוג

לפרובנסל מצות -

2 מצות, מפוררות גס

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, כתושות

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה: 

  1. מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל וקינמון. צולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 40 דקות עד לריכוך ולהשחמה.
  2. מכינים את הפרובנסל - מחממים מחבת עם שמן זית ומזהיבים את פירורי המצות עם שום, מלח ופלפל. מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה.
  3. מוציאים מהתנור, מזלפים סילאן, מפזרים את הפרובנסל ומגישים.

 

מאפה תפוחי אדמה עם טימין וסילאן

המצרכים (לתבנית 20*30 ס"מ):

6 תפוחי אדמה, פרוסים דק

2 בצלים, פרוסים דק

עלים מ-5 גבעולי טימין

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

4 כפות סילאן טבעי

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה: 

  1. מסדרים את תפוחי האדמה וטבעות הבצל בשכבות בתבנית אפייה משומנת, ומתבלים כל שכבה בטימין, מלח, פלפל ומטפטפים כף סילאן.
  2. מזלפים גם מעט שמן, וכך ממשיכים בשכבות. עוטפים ברדיד אלומיניום, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד לריכוך.
  3. לפני ההגשה מורידים את הכיסוי, מגבירים את החום ל-200 מעלות ואופים עוד 10 דקות.

 

פילאף חגיגי ממולא בשר

הבשר הטחון מעניק לאורז את תוספת הטעם, ואילו האגוזים נותנים מרקם קראנצ'י. תהליך קרמול האגוזים פשוט, והתוצאה טעימה מאוד.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

2 כוסות אורז בסמטי, מושרה ל-1/2 שעה ומסונן

2 בצלים, קצוצים

350 גר' בשר, טחון

1 כוס תערובת אגוזים - לוז, מלך ופקאנים

1/2 כוס שקדים

1/2 כוס צנוברים

1 כפית בהרט

1/4 כוס סילאן

לקישוט -

חופן כוסברה קצוצה או עלי נענע

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר רחב ונמוך שוליים עם שמן, ומטגנים את הבצלים במשך 15 דקות על להבה נמוכה עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את הבשר, ומטגנים במשך 3 דקות עד שהבשר משנה גוון. מוציאים חצי מהכמות לכלי נפרד.
  2. מוסיפים לסיר אורז, ומטגנים יחד עוד 2-3 דקות, עד שהגרגרים מלבינים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, ומבשלים עם מכסה על להבה נמוכה כ-18 דקות.
  3. בינתיים, מקרמלים את האגוזים במחבת עם סילאן במשך דקה-שתיים.
  4. מוסיפים לאורז המוכן את האגוזים ואת הבשר המטוגן עם הבצל. מערבבים, מקשטים בכוסברה או נענע ומגישים.

 

קציצות עוף ובטטה ברוטב מתקתק

המצרכים:

1/2 ק"ג עוף טחון (פרגית או חזה)

1 בטטה (כ-300 גר'), מבושלת ומעוכה למחית

1 בצל, מגורר בפומפייה

3 כפות קמח מצה

1 ביצה

3-2 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב -

1 בצל, קצוץ

1/2 כוס מרק או יין לבן

3 כפות סילאן

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי הקציצות. מכסים ומקררים במשך 1/2 שעה.
  2. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית, ומטגנים את הקציצות במשך 3-2 דקות משני הצדדים.
  3. מנקים את השמן ממשקעים שרופים, ומוסיפים בצל ובמידת הצורך עוד שמן זית. מטגנים 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד להזהבה.
  4. מוסיפים לתערובת מרק או ייו לבן וסילאן, מערבבים לאיחוד הרוטב ומחזירים את הקציצות למחבת. מכסים ומבשלים עוד 20 דקות על להבה נמוכה.

 
מחפשים מתכון נוסף לקציצות? מיכל וקסמן מציעה להכין קציצות לפסח מצופות בעלי גפן:

 

תבשיל פרגיות עם ירקות שורש וערמונים

נתחי העוף מתבשלים ברוטב ארומטי ומלא טעם, שמתקבל משחקני המשנה של המנה: ירקות שורש, ערמונים, יין לבן וסילאן.

 

המצרכים (ל-6 מנות):

6 נתחי פרגית, חתוכים לקוביות

3 כפות שמן זית

1/2 1 כוסות יין לבן יבש

צרור טימין

2 שיני שום, חצויות

1/2 צ'ילי, קצוץ

1 בצל, קצוץ

1 כרשה, פרוסה לעובי 1/2 ס"מ

1 גזר גדול, חצוי ופרוס לעובי 1/2 ס"מ

1 חבילת ערמונים מקולפים בוואקום

3 כפות סילאן טבעי

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה: 

  1. מניחים את קוביות העוף בקערה עם יין, מכסים ומשרים במקרר למשך לילה.
  2. מוציאים את העוף מהיין, ומייבשים מעט. שומרים את היין.
  3. מחממים מחבת עמוקה עם שמן, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד.
  4. מוסיפים את ירקות השורש, שום וצ'ילי, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד להזהבה.
  5. מוסיפים את היין ששמרנו, הערמונים והסילאן ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה וכיסוי חלקי כרבע שעה, עד שהרוטב מסמיך ומצפה את הנתחים.

 

המתכונים באדיבות "תמר כינרת"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מתכונים כשרים לפסח: סלט פטריות עם סילאן
צילום: יח"צ
מומלצים