שתף קטע נבחר

בניגוד לרצון הוריו - צ'רלי התינוק ינותק ממכשיר ההחייאה

בית המשפט העליון בבריטניה פסק כי הפעוט בן ה-8 חודשים הסובל ממחלה גנטית נדירה שגרמה לפגיעה בלתי הפיכה במוחו – ינותק ממכשירי ההנשמה. הוריו שגייסו 1.2 מיליון פאונד לטיפול נסיוני בארה"ב פרצו בבכי ואמרו: "לעולם לא נוותר עליך"

בית המשפט נגד ההורים: בית המשפט העליון בבריטניה פסק כי פעוט בן 8 חודשים הסובל מפגיעה מוחית בלתי הפיכה בשל מחלה נדירה, ינותק ממכשירי ההנשמה. הוריו מיררו בבכי ואמרו: "לעולם לא נוותר עליך".

 

צ'רלי גארד נולד כשהוא סובל ממחלה גנטית נדירה שגרמה לפגיעה בלתי הפיכה במוחו. מאז לידתו הוא מאושפז כשהוא מחובר למכונת הנשמה שמותירה אותו בחיים, אולם הוא מרותק למיטתו מבלי יכולת לזוז.

 

שופט בית המשפט העליון בבריטניה שמע את טיעוני בית החולים והמשפחה וביקר את הפעוט המונשם, והגיע היום (ג') להחלטה כי יש לבצע המתת חסד אקטיבית ולנתק את הפעוט ממכונת ההנשמה.

 

גייסו את הסכום הדרוש לטיפול ניסיוני. צ'ארלי והוריו (צילום: Featureworld) (צילום: Featureworld)
גייסו את הסכום הדרוש לטיפול ניסיוני. צ'ארלי והוריו(צילום: Featureworld)

 

"איכות חיי התינוק ירודה ואין סיכוי להצילו"

פרקליטת בית החולים, דברה פאוול, אמרה במהלך הטיעונים בבית המשפט, כי לדעת כל המומחים שבדקו את הילד - יש להפסיק את הטיפולים מצילי החיים. לדבריה, צ'רלי אינו מסוגל לזוז, וסובל מנזק מוחי בלתי הפיך. היא הוסיפה כי הוריו של צ'רלי העניקו לו אהבה אינסופית ותמיכה, אולם איכות חייו של צ'רלי ירודה ואין סיכוי להצילו.

 

פאוול הוסיפה כי אין הוכחה כי הטיפול הנסיוני עבורו גייסו ההורים תרומות של 1.2 מיליון פאונד, ישנה את מהלך מחלתו של צ'רלי ויביא להצלתו או לשיפור איכות חייו הירודה.

 

לאחר פסיקת בית המשפט העליון בבריטניה, הוריו של צ'רלי, קוני ייטס וכריס גארד ממערב לונדון פרצו בבכי וצעקו שוב ושוב: "לא".

 

"אנחנו אוהבים אותך צ'רלי", אמרו ההורים, "נילחם למענך עד הסוף, נתפלל שנוכל להחזיק אותך בזרועותינו לנצח. לא ניכנע למחלתך הנדירה, זו אינה אשמתך, אסור לתת לך למות. אנחנו גאים בך ומקווים שאתה גאה בנו בכך שעמדנו לצדך ולא ויתרנו למרות כל מה שנאלצנו לעבור.

 

"אתה התינוק שלנו", הוסיפו ההורים, "נעשה הכל למענך. השגנו את הכסף הדרוש ואת הדרכונים, התרופות מוכנות. כל מה שאתה צריך זו הזדמנות. לא נוותר עליך, אנו מצטערים שזה גורלך, הלוואי והיינו יכולים להיות במקומך".

 

בישראל: הפסקת חיים אקטיבית - אסורה

החוק בישראל אינו מתיר הפסקת חיים אקטיבית – כלומר ניתוק ממכונות ההחייאה. עם זאת, בית המשפט רשאי במקרים מסוימים לאשר הפסקת חיים.

 

חוק "החולה הנוטה למות" מאפשר עם זאת, לחולה לסרב לטיפול מאריך חיים, אם לא נותרו לו על פי התחזיות יותר מ-6 חודשים לחיות, ולאחר שהוכח רצונו של המטופל להפסיק את חייו מעבר לספק סביר.

 

אם החולה הנוטה למות הוא קטין שטרם מלאו לו 17 שנים, ואינו נחשב ככשיר לקבל החלטות בקשר לטיפול הרפואי שבו, המוסמכים לקבל החלטות בעניינו הם הורי הקטין, אפוטרופוס של הקטין או ועדה מוסדית. החוק קובע כי זכותו של קטין להשתתף בקבלת החלטה לגבי הטיפול הרפואי בו אם הוא מודע למצבו וכשיר מבחינה שכלית ונפשית.

 

אם קיימת אי הסכמה בין הקטין עצמו לבין הוריו או הרופא האחראי לטיפול בו, קובע החוק שבמידה שהקטין רוצה שחייו יוארכו – דעתו היא הקובעת, בכל מקרה ובכל גיל, ויש לפעול על פיה.

 

לפני כשנתיים אישר בית המשפט המחוזי בתל אביב להפסיק את פעולתה של מכונת ההנשמה של חולה סופני בניוון שרירים ALS. המחלה לא פגעה בתפקודו השכלי, הוא היה מודע למצבו והביע את רצונו להתנתק ממכונת ההנשמה ובכך לסיים את חייו בכבוד.

 

צפו בהוריו של צ'ארלי מתראיינים ל-BBC:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Featureworld
צ'ארלי גארד. ינותק ממכשירי ההחייאה
צילום: Featureworld
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים