שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בית בעיצוב אישי: ביקור בית ברמות השבים
    זוג הורים ושלושה ילדים בגיל העשרה עברו לרמות השבים מרעננה, ובחרו לעצב את ביתם באווירה של חופשה בריזורט ים-תיכוני עכשווי. צפו בתמונות

    זוג הורים ושלושה ילדים בגיל העשרה החליטו לעבור לרמות השבים מרעננה. המשפחה חיפשה מגרש מרווח לבנות עליו את ביתה, באווירה של חופשה בריזורט ים-תיכוני עכשווי.

     

    כתבות נוספות במדור ביקור בית

     

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     

    הנכס החדש של המשפחה נבנה בשטח של כ-300 מ"ר על מגרש בן 750 מ"ר, בשלושה מפלסים - מרתף, קרקע וקומה ראשונה.

     

    הקונספט העיצובי התגבש די מהר - בית כפרי קליל, בשילוב גוונים חמים וקרים במטרה ליצור רקע רגוע לפריטים ולהתרחשויות במרחב. הבחירה בגוונים בהירים של אפור בשילוב של לבן ועץ אלון מגוון הייתה טבעית ועקבית בבית כולו. בתוך המעטפת ההרמונית משולבים פריטי ריהוט אותנטיים וצבעוניים שמקנים לחלל את אופיו המיוחד.

     

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    המגרש רחב הידיים נושק לפרדס תפוזים ויש בו תחושה של ניתוק. הוא גבוה בצורה משמעותית מהמגרש הסמוך וכך מתקבלת תחושת שהוא נמצא בקצה השכונה,בשטח פרטי ואינטימי.

     

    בהתחשב בפוטנציאל של המגרש הוחלט לתכנן בית שמשלב חוץ ופנים בחיבור טוטאלי שמעצים את שניהם. המטרה הייתה ליצור בית שיכניס את החוץ פנימה - וחצר שתעטוף אותו ותיצור מרחבים ביתיים של חוץ.

     

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    בני הזוג ביקשו לתכנן קומת קרקע מרווחת במיוחד שתכלול סלון, מטבח, פינת אוכל, חדר משפחה ושתי יחידות מגורים כסוויטות קטנות לשני הבנים. הבת הגדולה ביקשה לגור במרתף והזוג ביקש חדר שינה מרווח בקומה העליונה.

     

    הוחלט לתכנן מבנה בצורת האות L ולחלק את הבית בצורה סכמתית לשני אגפים - פרטי וציבורי. האגף הציבורי הוא החלל המשותף, אליו נכנסים ובו מתרחשת רוב הפעילות בבית. האגף הפרטי מכיל את חדרי השינה וחדרי הרחצה והשירות.

     

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    האגף הציבורי תוכנן במפלס אחד. מעליו אין קומת מגורים ולכן הוחלט לנצל את חלל גג הרעפים וליצור תקרת קורות עץ גלויות,שמעצימה את תחושת המרחב.

     

    האגף הפרטי הוא בן שלושה מפלסים, וכולל את חדר הבת במרתף, חדרי הבנים בקומת הקרקע ואת יחידת ההורים בקומה העליונה. במגרעת שנוצרה בין שני האגפים מוקמה הבריכה, כך שניתן לראות אותה כמעט מכל מקום בבית.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    שער הכניסה מוביל הישר לחלל המרכזי. זהו חלל קלאסי מאוד ומוגדר בצורתו, בעל תקרת קורות דומיננטית וגבוהה וחלונות רבים שהופכים את הגינה לחלק מהבית. החלל מחולק בצורה כמעט סימטרית לארבעה חלקים. מול הכניסה,צופים ישירות אל הבריכה, נמצאים פינת האוכל מימין והמטבח משמאל.

     

    מולם, משני צדי מבואת הכניסה, ממוקמים הסלון מימין ופינת המשפחה משמאל. כל פונקציה מוגדרת היטב בחלל שלה באמצעות ריהוט ותאורה. על גבי הקיר הפונה לחצר הגדולה, בין הסלון לפינת האוכל, בחרנו ליצור קיר לבנים שמרכזו קמין כפרי אותנטי. הקמין מהווה מעין מוקד שמחבר בין חלקים אלו של המרחב המשותף.

     

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    לבקשת בעלת הבית, המטבח מוקם במיקום מרכזי, צופה לבריכה ולאזור הישיבה בגינה. כדי לאפשר פעילות נוחה ויעילה במטבח, נוסף לו מזווה נסתר ומרווח שאליו נכנסים דרך אחת מיחידות הנגרות הגבוהות במטבח.

     

    כל חדרי הילדים הם יחידה אוטונומית שכוללת חדר רחצה פרטי ויציאה לחצר.

     

    יחידת ההורים המרווחת מוקמה בקומה העליונה. תקרת קורות העץ הגבוהה הופכת את החדר לקסום ורומנטי. בחדר השינה תוכנן קיר "חופשי", מחופה לבנים, שמגדיר חלוקה בין אזור השינה לאזור האחסון של הבגדים.

     

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    הקיר יוצר תחושה של חדר גדול מאוד ומחלק בצורה לא קונבנציונלית את הפונקציות השונות. המיטה נשענת על הקיר והארונות מסתתרים מאחוריו. בפינת החדר מוקמו חלונות רחבים מהם נשקפים הפרדס, החצר והבריכה.

     

    חדר הרחצה של ההורים תוכנן באווירה קלאסית-מינימליסטית. החדר עוצב במטרה ליצור איזון עדין בין אותנטיות לניקיון עיצובי. רצפת האבן הגסה בגדלים וגוונים משתנים מהווה רקע נפלא לאמבטיה פיסולית מינימליסטית שניצבת עליה.

     

    פינות הישיבה בגינה הן חלק בלתי נפרד מחוויית השהיה בבית. המשטח החיצוני חופה באריחים מלבניים של אבן בלו-סטון. לצד הבריכה תוכננה פרגולה נעימה המשלבת לבנים וקורות עץ לבנות.

    מתחת לפרגולה, במרחב הנפלא שהוא חוץ-פנים, ממוקמות פינת סלון חיצונית ופינת אוכל עצומה - שתיהן מזמינות להשתרע ולבלות, לארח ולהתארח. בהמשך המגרש ממוקמת מדשאה ענקית שהיא חגיגה לילדים ולחבריהם, וכוללת טרמפולינה, סלי כדורסל - וכמובן שערי כדורגל.

     

    הבריכה מוקמה באופן אשר משפיע על האווירה בכל הבית - במטרה ליצור אווירת חופש ונינוחות. יחד עם העיצוב הקלאסי, הקליל וההרמוני מתקבלת במקום תחושה אמיתית של ניתוק ורוגע, שעושה חשק "להישאר בבית".

     

    הכותבות הן שותפות במשרד הלל אדריכלות ועיצוב פנים

     

     

    עוד בנדל"ן: הערים שיכפילו את מספר התושבים

    הערים שיכפילו את מספר התושבים

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "בית בעיצוב אישי: ביקור בית ברמות השבים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    טיסות
    mastercook
    מומלצים