שתף קטע נבחר

מנות הפחמימות שהתגעגענו אליהן

פרנץ' טוסט, לחמניות באן, בריוש מושחת, המבורגר בלחמניה וחברים - מנות הפחמימות שפנטזנו עליהן במשך שבוע ועכשיו הגיע הזמן לזלול בלי חשבון

בפסח התגעגענו ללחם ולמוצרי האפייה, ולמרות שהאיסור על אכילת חמץ תקף רק לשבוע אחד בלבד, בסיומו נדמה שאנו מוכנים לטרוף את כל העולם כולו. לכבוד סיום חגיגות האביב, ערכנו רשימת מנות גלוטן מטריפות שאיתן כדאי לחזור לשגרה. אז שנתחיל?

 

 

Aria

במסעדה של השף גיא גמזו השיקו לאחרונה מנה חדשה שכל אוהבי הפחמימות חייבים לטעום: מדובר בלחמניית בריוש רכה ונימוחה, שממולאת בשרימפס קצוץ עם קרם לימון יפני ותערובת תבלינים פיקנטית (58 שקלים). חלום.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

נחלת בנימין 66 תל אביב, 03-5296054, ראשון-שבת 19:00-24:00, לא כשר

 

מזנון געצל

במזנון הכי חמוד באזור שוק הכרמל, תמצאו תפריט מזרח אירופאי-ישראלי שמנת הדגל שמוגשת בו היא דווקא קינוח בשם "בלינצ'קייק". מדובר בעוגת בלינצ'ס שעשויה מהמון שכבות של בלינצ'ס וביניהן רוטב עשיר מתחלף כמו שוקולד ואוררו, פקאן וקרמל, קרם קקאו איטלקי, ליקר קלמנטינות ושוקולד מנטה פריך או גבינת מאצ'ה ותותים. עבור פרוסה משולשת מהעוגה המופלאה תשלמו רק 28 שקלים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

גדרה 1 תל אביב (אין טלפון), ראשון-חמישי 9:00-22:00, שישי 9:00-17:00, לא כשר

 

פופינה

אצל השף אוראל קמחי מצאנו מנה פחמימתית מופלאה שנקראת "עוף מושחת" (94 שקלים). המנה מורכבת מכרע עוף קריספי המוגש עם חסה צלויה מעל בריוש יחד עם ביצה עלומה ורוטב שמנת וכמהין.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

אחד העם 3 תל אביב, 03-5757477‏, ראשון-שבת 18:30-23:30, לא כשר

 

אוקינאווה

במסעדה החדשה מגישים לחמניות באן מאודות במבחר מילויים (מנה כוללת שתי יחידות) כמו קריספי צ'יקן (48 שקלים); Fish bun - נתחי דג לבן מושרים בליים ומטוגנים בתערובת תבלינים (48 שקלים); וסוויט טופו (46 שקלים) - טופו רך צרוב בסויה מתוקה עם מרמלדת פטריות שיטאקה, משחת פלפלים קוריאנית ואפונת וואסבי קראנצ'ית.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

לבונטין 11 תל אביב, 03-5101099, ראשון-שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

ביר בזאר

המנה שמשגעת את שוק לוינסקי: בסניף החדש של "ביר בזאר", שנפתח שם לאחרונה, תמצאו את ה"הפיצה" (36 שקלים) שמגיעה עם מיקס גבינות, לבבות ארטישוק, בצל סגול ותבלין הבית שמוגש בצד.

 

זבולון 13 שוק לוינסקי תל אביב, 03-5338190, ראשון-חמישי 10:00-24:00, שישי 10:00-15:00, 19:00-24:00

 

דה נורמן

בבראסרי האלגנטי שבמלון "דה נורמן" מגישים את אחת ממנות הברד פודינג המושלמות, נשחשבת לאחד מסממני הזיהוי של המסעדה. מדבר על סיר אישי ובו שכבות בריוש אפויות עם חמאה וביצים, שלתוכן נמזג קרם אנגלז קטיפתי (48 שקלים).

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

נחמני 25 תל אביב, 03-5435400, ראשון-חמישי 7:00-11:00, 12:30-16:00, 18:00-23:30, שישי-שבת 7:00-15:30, 18:00-23:30, לא כשר

 

קלארו

"טוסט גאודה ושינקן" (56 שקלים) הוא אחד הטוסטים המושחתים שתפגשו בחיים, והוא מוגש במסעדתו של השף רן שמואלי במסגרת הבראנץ' המתקיים שם בשישי ושבת. מדובר בחלה מתוקה עם שינקן וגבינת גאודה שנאפית במקום בתוך טאבון אבן, מצופה בקורנפלקס ומטוגנת בחמאה. על מנת לאזן את כמות הפחמימות, תקבלו את הטוסט לצד ירקות שוק פרוסים ומתובלים היטב.

 

הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, 03-6017777, ראשון-חמישי 12:00-02:00, שישי-שבת 9:00-02:00, לא כשר

 

אמריקה

כאן תמצאו מבחר סליידרים (המבורגר ביס, למי שאינו מכיר) עם קריספי צ'יקן (30 שקלים); Brooklyn סליידר (30 שקלים); Say Cheese סליידר (30 שקלים); Crabby Patty  - סליידר עם סרטן רך שריון (34 שקלים); Miss Piggy  - סליידר עם פורק (34 שקלים); וסליידר צמחוני מיוחד במינו שנקרא Mamma Koko וממולא בבצל מטוגן, ראגו פטריות וצ'דר, חסה, עגבניה ואיולי שום לימון (28 שקלים).

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אבן גבירול 26 בית ציוני אמריקה תל אביב, 03-6884884, ראשון-שבת 12:00-01:00, לא כשר

 

אונזה

בימים אלו, משיקה מסעדת אונזה תפריט מיוחד המוקדש כולו לבורקס הטורקי המופלא. אחד הפופולאריים מבין כל הבורקסים שתוכלו לזלול כאן הוא "בורקס פנימיים" (46 שקלים) שממולא בשקדי טלה, כבד טלה ואיולי פסטרמה ומוגש לצד סלט עלים.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

רבי חנינא 3 יפו, 03-6486060, ראשון-חמישי 18:00-24:00, שישי-שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

פונדק דה לוקס

בפונדק הבשרים המעושנים מגישים לחם תירס, שנחשב למנה הקלאסית של דרום ומרכז ארצות הברית. מדובר בלחם שעשוי משילוב של קמח תירס וקמח לבן, מועשר במולאסה, חלב, גרגרי תירס טרי, דבש, חמאה וצ'דר ומוגש לצד כל מנות הבשר ללא תשלום נוסף. שימו לב: לדברי העובדים במקום, זהו בן הלוויה הטוב ביותר למנות הברביקיו.

 (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

עולי ציון 7 שוק הפשפשים יפו, 03-5233186, ראשון 18:00-24:00, שני-שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

ברד סטורי

בבית הקפה מציעים המבורגרים בלחמניות מיוחדות, בהן לחמניית כמהין שחורה, לחמניית גאודה שמכילה את הגבינה הטעימה וגם לחמניית קטשופ ולחמניית חרדל. מלבד הלחמנייה וקציצת הבשר, כל ההמבורגרים מגיעים עם עגבניה, בצל, אורוגולה ואיולי צ'יפוטלה ותוספת בצד לבחירה (64 שקלים).  

 (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

מנות נוספות שראויות לציון הן ברד פודינג אווז מעושן (36 שקלים) - מנה המורכבת מקרעים גסים של לחם ימאים צלויים בתנור בקרם גבינה צ'דר, אווז מעושן וביצת עין וגם שקשוקה שמוגשת בתוך לחם ימאים (53 שקלים).

 

דיזינגוף 88 תל אביב, 03-528-3888, ראשון-שישי 7:00-24:00, שבת 8:30-24:00, לא כשר

 

טאיזו

בטאיזו של השף יובל בן נריה, כל ארוחה מתחילה עם לחמניות רכות מאודות שמוגשות כפתיח יחד עם צ'אטני עגבניות ויוגורט באפלו (19 שקלים). הלחמניות נמסות בפה, וקשה מאוד להפסיק לזלול אותן. ראו הוזהרתם.

 (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

דרך מנחם בגין 23, תל אביב, 03-5225005, ראשון 12:00-15:30, 19:00-23:30, שני-חמישי 12:00-15:30, 18:30-23:30, שישי 18:00-23:30, שבת 12:00-15:30, 19:00-23:30, לא כשר

 

דה באן

גולת הכותרת במסעדת השוק האסייתית הזו היא כמובן לחמניית הבאן המאודה, שפשוט נמסה בפה. הבאן האהוב עלינו במיוחד מכונה "מפורק" וממולא בצלעות בקר בבישול ארוך, מלפפון חמוץ ורוטב מיסו ברביקיו (39 שקלים). מושלם.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הלל הזקן 18 תל אביב, 03-6044725, ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-16:00, שבת 18:00-23:00, לא כשר

 

25M 

אם שאלתם את עצמכם מהיכן הגיעה מנת העראייס שכבר שנתיים משגעת את המדינה, אז התשובה היא ממסעדת 25m. מדובר במנה שמגיעה מהמטבח הערבי, וכוללת בשר טלה טחון שנדחס לתוך פיתה שניצלת על הגריל.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

היצירה הזו מחולקת לארבעה רבעים, ומוגשת עם סלט עגבניות פיקנטי, טחינה קטיפתית ורוטב שום שניתן גם לרכוש במקום. מחיר המנה האלוהית הזו הוא 48 שקלים.

 

סמטת הכרמל 30 תל אביב, 03-5580425, שני, חמישי 11:00-17:00, שלישי, רביעי 11:00-17:00, 19:00-23:00, שישי 10:00-16:00, לא כשר

  

דלידה

בחמארה הכי שמחה בעיר מגישים "סטייק" בריוש ומח עצם בציר בקר יחד עם פרחי היביסקוס, ערמונים וקרם ארטישוק ירושלמי (66 שקלים).

 (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

זבולון 7 תל אביב, 03-5369627, ראשון-חמישי 17:00-02:00, שישי-שבת 12:00-02:00, לא כשר

 

מציצים

במסעדת החוף שנפתחה מחדש וכרגע מסתמנת כאחד המוקדים היותר מעניינים בתל אביב, מגישים שווארמה אסלית מעל פראנה לוהטת מרוחה בטחינה לבנה, עמבה ובצל בסומק (59 שקלים).

 (צילום: תום חוליגנוב ) (צילום: תום חוליגנוב )
(צילום: תום חוליגנוב )

חוף מציצים תל אביב, 03-7246060, ראשון-שבת 6:00-02:00, לא כשר

 

אל עאשי

השף סאלח כורדי מגיש במסעדתו את מנת "תעשימה אל ג'מילה", שמורכבת מבצק ספיחה ממולא בפילטים של דג שמוגש מעל טחינת שקדים וסלט עגבניות (115 שקלים).

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

עולי ציון 4 שוק הפשפשים יפו, 053-9385705‏, שני-חמישי 12:00-24:00, שישי-שבת 12:30-24:00, לא כשר

  

סלבה וידה

במסעדתו של השף יובל פכלר מגישים מנה של פרנץ' טוסט מלחם בננה עם קצפת בייליס, סירופ מייפל וחמאה (52 שקלים). מדובר באחר מהקינוחים היותר צנועים ויוצאי הדופן שיפגיש את אוהבי הפחמימות עם הפנטזיות שלהם.

 (צילום: עידן גור) (צילום: עידן גור)
(צילום: עידן גור)

הירקון 88 תל אביב, 03-7788996, ראשון-חמישי 7:00-12:30, 18:00-23:00, שישי7:00 13:30, 18:00-23:00, שבת 7:00-14:30, 18:00-23:00, לא כשר

 

ראצ'ה

בממלכה הגיאורגית של לילי בן שלום מגישים כמה מנות פחממתיות ראויות להערצה, ביניהן חצ'פורי סוקו (44 שקלים) - מאפה ממולא פטריות ועלי מנגולד; חצ'פורי לוביו (44 שקלים) - מאפה ממולא שעועית אדומה; וגם לחם גיאורגי בגרסה המסורתית, שאפשר לקבל בשני מילויים שונים.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אחד העם 1 תל אביב, 03-6392229‏, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

 

מאפיית ג'ייקובס

מאפייה שיש לה גם בית קפה, ובו מוגשת מנה מוצלחת במיוחד שעונה על השם "בנדיקט" שמורכבת מקרואסון חמאה במילוי ביצה עלומה, סלמון מעושן, רוטב הולנדז ועירית. מחיר המנה יחד עם שתייה - 46 שקלים.

 (צילום: אסף אמברם) (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)

איתן 1 קריית אונו 03-5511333, ראשון-חמישי 7:00-22:00, שישי 7:00-15:00, כשר ללא תעודה

  

פאולנר ביר גארדן

בגן הבירה שמספק חווית שתייה אחרת בזכות מבחר הבירות העולמיות שהוא מגיש, נמצא הפרעצל הייחודי ביותר בארץ. מדובר בפרעצל נקניקייה או נקניקייה ששזורה בתוך פרעצל בעל ציפוי פריך של גבינת צ'דר המוגש יחד עם איולי חזרת, חרדל, מלפפון בכבישה ביתית ובצל סגול (45 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אלברט מנדלר 3 מתחם שרונה תל-אביב, 03-6544334, ראשון-חמישי 16:00-02:00, שיש-שבת 12:00-02:00, לא כשר

 

HIRO - סאקה בר לבונטין

התפריט בראמן בר החדש של השף ישראל אהרוני מצומצם אומנם, אך כל ביס בו מושלם שאין כמותו. כשתזדמנו לכאן, נסו את אחת ממנות ה"באן" המאודות שמגיעות עם תוספות כמו ברווז ( 24 שקלים), עוף (22 שקלים) או בשר לבן (23 שקלים), וכמובן שגם זליפה של הרוטב הנכון, עלה של חסה פריחה ובצל סגול, שהופכים את הבאן למנה שתרצו ממנה עוד ועוד.

שף ישראל אהרוני (צילום: צביקה טישלר)
שף ישראל אהרוני(צילום: צביקה טישלר)

לבונטין 19 תל אביב, ראשון-שבת 19:00-23:30, לא כשר

 

סנטה רוזה

במסעדה המגישה מטבח קליפורני נמצא הוופל בלגי המושלם. מדובר בוופל בלגי מלוח עם תפוחי אדמה אפויים, נתחי בייקון, בצל ירוק וגבינת צ'דר והוא מוגש לצד שמנת חמוצה מתובלת (69 שקלים).  

 

קהילת סלוניקי 11 תל אביב, 03-9401011, ראשון-חמישי 12:00-22:30, שישי 9:00-22:30, שבת 10:00-22:30, לא כשר

 

שישקו

בחמארה הבולגרית מגישים את "פילדוניה" (42 שקלים) שהוא מאפה אטריות עם גבינת קשקבל וגבינה בולגרית, שלא תמצאו שום דבר שדומה לו.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

הר סיני 2 תל אביב, 03-5606406, ראשון-חמישי 18:00-01:00, שישי 12:00-19:00, שבת 12:00-01:00

 

לוקה ולינו

באיטלקיה הירושלמית שהגיעה השנה לעיר הלבנה מגישים מאפה ספוליאטלה שחום, פריך ומתפצח במילוי מלוח (42 שקלים ל-3 יחידות) שעשוי מגבינת עזים ועשבי תיבול. מנות פחמימה נוספות שכדאי לטעום כאן הן מנת הבריק הטוניסאי שממולא בריקוטה ביתית, עלי תרד וביצה (42 שקלים) ובריק הסרטנים במילוי ביצה וחוביזה שטעמו לא פחות ממושלם (56 שקלים).

 

לילינבלום 20 תל אביב, 03-9027377, שני-שבת 12:00-16:00, 18:30-23:00, לא כשר

 

בראון

בביסטרו בראון מתחילים עכשיו את "שבוע המאפה", במסגרתו לצד התפריט הרגיל יוגש תפריט מאפים מיוחד ובו ספיישלים מעניינים כמו מאפה לוקוס עם לימונים, שמיר, שום קונפי, מרווה ואורגנו שיוגש לצד סלט ירוק ושקדים (130 שקלים).

 

ניסים אלוני 10 מתחם G תל אביב, 053-9344955, ראשון-שבת 8:00-23:00, לא כשר

 

הצועניה

בחמארה הבלקנית שממוקמת בפאתי שוק הפשפשים של יפו, מגישים בוריק פילו ממולא בתפוח אדמה, גבינות ומנגולד לצד ביצה עלומה ברוטב פונדו גבינות (48 שקלים).

 (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

שמעון הצדיק 18 שוק הפשפשים יפו, 03-5521333, ראשון 17:30-24:00, שני-שבת 12:00 24:00, לא כשר

 

לחם יין

בביסטרו עם המאפייה הצמודה מצאנו מנת "פרנץ' טוסט", שמורכבת מחלה מטוגנת בחמאה יחד עם פצפוצי קורנפלקס ומוגשת עם קרם מסקרפונה, תותים טריים ותפוחים מקורמלים, קינמון וצימוקים. מחירה של מנת הבוקר המושלמת - 47 שקלים.

 (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

החורש 4 יהוד, 03-632-1793, ראשון-חמישי 8:00-01:00, שישי 8:00-16:00, שבת 19:00 01:00, לא כשר

 

סילו

במסעדה המשפחתית מציעים מאפה איטלקי מיוחד שנאפה בטאבון עצים וממולא בקרם פטריות, נקניקיות צ'וריסוס, מוצרלה, חזה אווז פריך וביצת עין. כל הטוב הזה יעלה לכם 79 שקלים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

פארק פרס לשלום, 03-573-3315, ראשון-חמישי 9:00-24:00, שישי8:00-24:00, שבת 9:00-24:00, לא כשר

 

 

קפה קדוש

נסו להיכנס ל"קפה קדוש" ולעבור בשלום ליד הוויטרינה המטריפה עם מאפי הבוקר הריחניים שניצבת שם. סביר להניח שלא תצליחו להתעלם מהקראפין המדהים שממולא בקרם פטיסייר או ממנת ה"קרוק מדאם פרנץ' טוסט" (56 שקלים), שמורכבת משני בריושים מטוגנים - אחד ממולא בגבינת גאודה והשני בגבינת סנט מור, ומעליהם רוטב באשמל וביצי עין.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בנוסף, מחכה לכם שם מנת בוקר מופלאה שקרויה "בוקר על עלים" שמורכבת מביצים עלומות על טארט מבצק עלים במילוי גבינת ריקוטה, עגבניות שרי ועגבניות מיובשות (56 שקלים).

 

שלומציון המלכה 6 ירושלים, 02-6254210, ראשון-חמישי 7:00-24:00, כשר

 

אישטבח

במקום הצנוע שליד שוק מחנה יהודה האייקוני מכינים רק דבר אחד: מאפה שמבורכ. זהו מאפה לחם סורי-כורדי שממולא בכל מיני דברים מדהימים כמו אסאדו (39 שקלים), סיסקה (39 שקלים), לשון (47 שקלים), ראש בשר (52 שקלים) או בריסקט (44 שקלים). לא משנה לצד איזו תוספת תקחו את המנה, מצפה לכם שם חוויה פחמימתית גדולה מהחיים.

 (צילום: עמוד הפייסבוק)
(צילום: עמוד הפייסבוק)

השקמה פינת בית יעקב 1 ירושלים, 02-6232997, ראשון-רביעי 12:00-01:00, חמישי12:00-02:00, שישי 11:00-14:00, שבת 20:00-01:00, כשר

 

חצ'אפוריה

במקום שמוקדש כולו למאפה הגיאורגי, מציעים מלבד החצ'אפורי הממולא בתרד או בגבינה גם מאפים גאורגיים נפלאיים לא פחות כמו אצ'ארולי (30 שקלים) ומגרולי (25 שקלים). שניהם יכולים להגיע בגרסה הרגילה או בגרסה הכפולה, שמיועדת לאכלני בצק מתקדמים.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

השקמה 5 ירושלים, 02-5373630‏, ראשון-שני 9:00-21:00, שלישי-רביעי 9:00-22:00, חמישי 9:00-24:00, שישי 9:00-16:00, כשר

 

Argento

כאן תמצאו מאפים דרום אמריקאיים אמפנדס שממולאים באסאדו ביצה קשה ובצלים צלויים או בטלה ראס אל חנות תמרים ובוטנים או בעוף מעושן כוסברה לימון כבוש ופלפל חריף. טווח המחירים של כל סוגי האמפנדס המופלאים הוא 13-18 שקלים.

 

מחנה יהודה 6 השוק העיראקי שוק מחנה יהודה, ירושלים, 02-9945755, ראשון-חמישי 12:00-21:00, שישי 10:30-15:30, כשר

 

אמא

בצור הדסה שליד ירושלים יש מאפיה בשם ״אמא״ שהיא גם בית קפה וגם מסעדה שכונתית חלבית כשרה. הדבר הכי מדהים במקום הזה הוא מאפה קאדה, מאפה כורדי מדהים שעשוי מבצק דק וממולא בגבינה מלוחה. מחירו של מאפה אחד 8 שקלים (ואין סיכוי שלא תרצו עוד אחד).

 

מרכז מסחרי "הדרור" צור הדסה, 02-6723182‏, ראשון-חמישי 6:00-23:00, שישי 6:00-15:00, כשר למהדרין

 

Crave Gourmet Street Food

במעדה הבשרית שנפתחה לאחרונה מגישים "צ'יזבורגר" וביצת ״סו ויד״ וגם סליידר קריספי צ׳יקן עם חזה עוף מטוגן, סלט קרוב אסייתי, רוטב ברביקיו ומיונז שומשום שמחירו 69 שקלים.

 

השקמה 1 ירושלים, 02-6272830, ראשון-רביעי 12:00-23:30, חמישי 12:00-24:30, כשר

 

  

לחם ועוגה

במאפייה הגלילית של גל ואביתר לוי, בה פועלת גם מסעדה קטנה עם 50 מקומות, מציעים מדי יום שישי ספיישלים מטריפים, ביניהם גם כמה מנות בצק מופלאות. המנה הראשונה נקראת "כשפרנץ' טוסט פוגש ביצה בקן" (59 שקלים) והיא שילוב של פרנץ' טוסט וביצה בקן, עם פטריות שימאג'י ומיני פורטובלו.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

המנה השנייה מורכבת מכיסוני לאבנה שמוגשים מעל תבשיל עשבי בר ויוגורט עזים. כדאי לכם להכיר גם את הפריקסה המיוחד עם שניצל, ביצה וקטשופ, וגם את הפיתה הטורקית המיוחדת מבצק שמרים שמכינים במקום.

 

הזית קיבוץ מורן, 04-6988992‏, שני-חמישי 8:30-16:30, שישי 8:30-13:00, כשר

 

אל כרמא

במסעדה הלבנונית תוכלו לנשנש מסחן (85 שקלים) - פיתה שנאפית בטאבון גז עם הרבה שמן זית, רצועות עוף, בצל, סומאק, צנוברים ופטרוזיליה. מדובר למעשה בפיתה בגודל של פיצה משפחתית, ובימים ראשון עד חמישי היא מוצעת כחלק מעסקית (79 שקלים) שכוללת גם מבחר מנות ראשונות.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מתחם יקב תבוא כפר תבור, 04-6474035, ראשון-שבת 11:00-23:00, לא כשר

 

שאקאלאד

קונדיטוריה ומאפיית לחמי מחמצת, בית קפה קטן ומסעדה - כל ההגדרות הללו יהיה נכונות ל"שוקולאדה" של יעל לב, שעושה ניסים ונפלאות במקום הקסום שהקימה שכולל דק עץ ובר ישיבה גבוה המשקיף לנוף מרהיב.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אל תפספסו את השקשוקה המשודרגת שמוגשת כאן בתוך כיכר לחם ומורכבת מקארי ירקות (40 שקלים), וגם את החצ'אפורי (40 שקל) שנותן פייט לזה של המאמות הגיאורגיות.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

קיבוץ עין חרוד, 04-6486229‏, שני-שלישי 10:00-18:00, רביעי-חמישי 10:00-21:00, שישי - שבת 10:00-16:00, לא כשר

 

מועדון ארוחות הבוקר

במסעדה הכפרית שמתמחה בארוחות בוקר (ולא רק), מצאנו מנת פחמימה בשם "בוקר חסקובו" (42 שקלים) שהוא למעשה מאפה בצק עלים במילוי ריקוטה ומנצ'גו, ומעל שכבה של תרד, בצל, פטריות, פלפל קלוי, ביצה קשה ויוגורט עזים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

דרך הים 6 שבי ציון, 04-689-3991‏, ראשון-שלישי 8:00-16:00, רביעי-חמישי 8:00-22:00, שישי 8:00-16:00, שבת 9:00-10:00, לא כשר

 

פיצריית אלכסנדר

בפיצרייה של תומר גולדפרב והשף ירון וידר, מייצרים פיצות מבצק מחמצת שאור. מצאנו כאן את שתי הפיצות המיוחדות (והיחידות בכתבה הזו): פיצה בורגר (130 שקלים) מושחתת במיוחד שעשויה משתי שכבות בצק פיצה, ובניהן קציצות בורגר מבשר הנטחן במקום. מנה נוספת היא פיצת "בוקר ישראלי" עם לאבנה, ירקות, אורגנו טרי, קצח, ביצה רכה וזיתים סוריים מבוקעים. כי אם כבר אוכלים פחמימה, אז שזו תהיה פיצה.  

 

שדרות ירושלים 3 קרית מוצקין, 04-8404062, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

 

התגעגעתם גם לפיצה? ארז קומרובסקי מלמד איך להכין פיצה בבית:

 

הלנה בנמל

השף עמוס שיאון, מגיש במסעדתו בעלת הנוף המושלם לים את מנת העראייס שרימפס שתשבור כל דיאטה נטולת פחמימות. מדובר בפיתה שנאפית במקום ובתוכה פילה דג ים שנקצץ בסכין עם פטרוזיליה, טחינה, שום ופרוסות עגבניה שנצלים יחד עימה על הגריל (56 שקלים).

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

 

קלמן

קלמן הוא אמן בישול מוכשר במיוחד, שכבר עשרים שנה מחזיק בבר ייחודי בעיר התחתית בחיפה. בגזרת האוכל, קלמן מכין מנות מושקעות עם המון דגים. לחובבי הפחמימות, מומלץ לטעום את מנת הפיתה הפתוחה שנמשחה בשמן זית, קיבלה חריכה על הפלאנצ'ה, זילוף נדיב של טחינה, חופן צנוברים, עגבניה, שווארמה דג ובצל מקורמל (51 שקלים).

 

הנמל 3 חיפה, 04-862-0525, שני-חמישי 16:00-24:00, שישי 19:00-24:00, לא כשר

 

רפאלו

באיטלקייה החיפאית מגישים ברוסקטת דג ים שבה הבסיס הוא לחם איטלקי קלוי שבכל ביס משמיע קולות מגרים ומעליו שכבה של קרם שמנת, דג ים מעושן, רוקט, שרי צבעוניות, בצל סגול, זיתי קלמטה, צלפים, צ'ילי ועגבניות שמש (49 שקלים).

 

מרכז קסטרא 8 חיפה, 1700-507-107, ראשון-שבת 11:00-01:00, לא כשר

  

 (  )
 

יאמאס

בטברנה היוונית שמתמחה ביצירת אווירה שמחה בכל ימות השנה, מגישים מאפה המכונה "אתונה מכמורת" (39 שקלים) שעשוי מבצק פילו קריספי שמתפוצץ בפה וממולא בגבינה יוונית במליחות מעודנת, מעליו נוזל סירופ דבש וקצת שומשום קלוי.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

מנה נוספת שראויה לציון היא מנת סטיפאדו בקר ופלפלים (58 שקלים), שהיא למעשה תבשיל קפריסאי עם בשר עגל, עלי דפנה, פלפלים ושמן זית עטוף בלחם ומוגש במחבת חמה. 

 

בית ינאי מתחם m הדרך, 09-7998313, ראשון-חמישי 18:00-01:00, חמישי-שבת 12:00-01:00, לא כשר

 

חנות משק יעקובס - אגדת לחם

בממלכת הגבינות והלחמים של חנות משק יעקובס ואגדת לחם, מצאנו את הפוקאצ'ה האולטימטיבית שמוגשת עם הר של עגבניות שרי צלויות וגבינת בוראטה מושלמת (30 שקלים).

 (צילום: אגדת לחם) (צילום: אגדת לחם)
(צילום: אגדת לחם)

כפר הרא"ה, 04-6251266, ראשון-חמישי 7:00-18:00, שישי 7:00-14:00, כשר

 

mimi

בפטיסרי הבא תמצאו מאפה קראפין (15 שקלים) המשלב בין כל מה שנפלא במאפין לכל מה שמדהים בקרואסון. הוא הראשון להתחסל מהתצוגה, אז מהרו להגיע למקום בשעות הבוקר על מנת להספיק לטעום את היצירה הפחמימתית המופלאה הזו.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

ז'בוטינסקי 2 הוד השרון, 09-9662239‏, ראשון-חמישי 7:00-21:00, שישי 7:00-18:00, שבת 8:00-20:00, לא כשר

 

דלי אסייתי

במסעדה האסייתית הכי מדוברת של אזור השרון, מגישים את מנת ה"באן ספיישל" (42 שקלים) שמורכבת מזוג לחמניות מאודות מטוגנות, ממולאות בגלידת וניל או קוקוס ברוטב פירות יער ושבבי קוקוס.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

הבנים 15 הוד השרון, 09-8992555, ראשון-שבת 11:00-23:00, לא כשר

  

ג'ויס

במסעדה הכפרית מגישים מנות בצק שיוצאות הישר מטאבון האבן המפואר שבמקום. אחת מהן היא פוקאצ'ת סביח בעלת קצוות תפוחים עם קראסט שחום, ותוספות שאנחנו מכירים ממנת הסביח הקלאסית (50 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הוותיקים 54 ביצרון, 077-9977005‏, ראשון-חמישי 18:00-23:00, שישי 8:30-15:00, 19:00-23:00, שבת 10:00-23:00, לא כשר

 

אברטו

בביסטרו שף החדש של גדרה מגישים את אחת הברוסקטות היותר מפוארות שיצא לנו לפגוש. המנה נקראת "ברוסקטה אסקבץ" (65 שקלים), והיא מורכבת משלוש ברוסקטות עשירות ומפנקות עם דג ים כבוש, חציל באיולי שום ודבש, פלפל שושקה קלוי, בצל ירוק, קריספי פוטטו ואיולי מולד. בקיצור, תאווה לחיך ולעיניים.

 

שכביץ 5 גדרה, 08-6680066/0, ראשון-שבת 18:00-23:00, לא כשר

 

מבראשית

בגדרה מסתתרת מנת בוקר שווה במיוחד שנקראת "בוקר בקטרה" (59 שקלים) על שמה של גבעה מפורסמת בעיר ממנה נשקף נוף עוצר נשימה לכל המושבים שבסביבה.

 (צילום: בראשית) (צילום: בראשית)
(צילום: בראשית)

המנה הזו מורכבת מלחוח שמיוצר במקום, עליו נערמים סלט עשבים רענן, עגבניות שרי מכל הצבעים, חציל, בצל מטוגן, רוטב יוגורט, ושתי ביצי עין נוזליות שכל מטרתן להיספג בתוך הלחוך ועל הדרך לעטוף את הכול בחמימות נעימה.

 

הבילויים 12 גדרה, 077-4820810, ראשון-חמישי 8:30-23:00, שישי 8:30-14:00, מוצ״ש 20:00-23:00, כשר

 

קפה lyon

בבית הקפה האשדודי מגישים מנות פחמימתיות שוות במיוחד, ביניהן קסדיה ירקות וגבינות ו"קרואסון פטריות" (32 שקלים), שהוא למעשה קרואסון פתוח עם בצל ופטריות מוקפצות בחמאה, רוטב אלפרדו וביצת עין.

 

הגדוד העברי 3 אשדוד, 08-6315758, ראשון-חמישי 8:00-23:45, שישי 8:00-15:30, שבת 20:30-23:45, כשר

 

האותנטית

במסעדה מגישים מנות בצקיות נהדרות כמו מופלטה כבד אווז עם דבש וריבת פירות יער (58 שקלים), לחמעג'ון מבשר טלה עם עגבניות צלויות ושום קונפי (52 שקלים) ופסטיה מרוקאית (39 שקלים), שהיא למעשה מאפה העשוי מבצק פילו במילוי עוף מפורר עם פירות יבשים ומוגש עם אבקת סוכר וריבת עגבניות שרי.

 

שדרות רגר פסאז' רסקו באר שבע, 08-869-5875, ראשון-חמישי 11:00-24:00, שישי 9:00 15:00, כשר

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מנות הפחמימות הכי שוות
צילום: יח"צ
מומלצים