שתף קטע נבחר

בקבוק מים קטן באומן 17 בת"א: 23 שקל

לקוח שבילה במסיבה במועדון מציג קבלה: 2 בקבוקי מים מינרליים, 500 מ"ל בעלות 46 שקל. הבעלים: "רצינו להעלות את המחיר ל-30 שקל. אם אנשים היו שותים אלכוהול במועדון ולא בחוץ - המחירים היו יורדים". לקוח אחר טוען שסירבו לתת לו כוס מי ברז. הבעלים: "אפשר לשתות בשירותים מים חינם"

מחירי שתייה קלה במקומות בילוי יכולים להרקיע שחקים, אבל בכזה מחיר לא נתקלנו: 23 שקל לבקבוק מים של חצי ליטר. 

 

איציק אדרי שילם 80 שקל על השתתפות במסיבה של ליין המסיבות "פוראבר ת"א" במועדון האומן 17 בתל אביב. הוא ביקש לרכוש שני בקבוקי מים מינרליים, וכשהתבונן בקבלה שקיבל - לא האמין למראה עיניו, שני בקבוקי מים מינרליים סן בנדטו שרכש עלו 46 שקל: ".. אף פעם אין גבול לחוצפה, מתי יהיה חוק במדינה שיחייב עסקים למכור מים במחיר מפוקח", כתב בעמוד הפייסבוק שלו.

מי ששותה אלכוהול מחוץ למועדון יישלם את המחיר במים? ()
מי ששותה אלכוהול מחוץ למועדון יישלם את המחיר במים?

 

אדרי סיפר ל-ynet כי "המחירים שם תמיד מופקעים. פעם זה היה 15 שקל, אחר כך עלה ל-18 שקל ועכשיו 23 שקל. אמרו לי שהעלו את המחיר. זה בעייתי במסיבה שאת נמצאת בה כמה שעות. וזה משהו די בסיסי".

 

ב', משתתף אחר במסיבה טוען שביקש כוס מים וסירבו לתת לו. "את הכוסות הרחיקו לאחור. אולי כדי שאנשים לא ייקחו מים חינם, ובנוסף סירבו לתת כוס מים".

 

לפי חוק בניינים ציבוריים (מתקני שתיה למים צוננים), תשמ"ז-1986, מקומות שמגישים אוכל, חייבים לספק מי שתייה צוננים ללקוחות ללא עלות. כנראה שהאומן לא עומד בקריטריונים של בית אוכל, ובכל זאת - מדובר בשירות ללקוחות. לקוחות אחרים של המקום טוענים שגם לא ניתן להיכנס אליו עם בקבוק מים שנקנה במקום אחר - זול יותר.

 

"מי שרוצה לשתות מים - שיילך לשירותים לשתות בחינם"

הבעלים של האומן, ראובן לובלין אמר ל-ynet בתגובה: "רצינו להעלות את מחיר המים ל-30 שקל והעלינו ל-23 שקל".

 

אז המחיר עלה?

"כן בטח עלה. רצינו להעלות ל-30 שקל, אבל הרגשנו שתהיה התנגדות לזה".

 

גם 23 שקל זה סכום גבוה יחסית.

"לא. תלוי באיזה מקום את נמצאת. יש מקומות אקסקלוסיביים. זה המחיר שלי ואני לא מתבייש".

 

למה לא אפשרו ללקוח לקבל כוס מים מהברז?

"כל אחד שרוצה לשתות מהברז - יכול לשתות, אני צריך להגיש לו גם כוס? הכוס עולה כסף. הברזים פתוחים ואפשר לשתות מתי שרוצים".

 

הבנתי שלא נתנו ללקוח כוס מי ברז צוננים.

"אין דבר כזה במועדון. יש בקבוקי מים ויש אלכוהול. מי שרוצה מים, שיילך לשירותים לשתות בחינם. אפשר לשתות את המים בישראל ויש מים בחינם במועדון. כוסות עולות לי כסף. אז גם אתן בחינם וגם עולה לי כסף? לא הגיוני.

 

"לפי החוק מקומות שמגישים אוכל חייבים להגיש מים צוננים. אצלי אין אוכל, אין אפילו בוטן. המושג אוכל לא קיים אצלי. רק שתייה. ויש מים בחינם, לא אתנגד אם מי שרוצה יביא כוס פלסטיק מהבית".

 

מי שמגיע שיכור מהבית - ישלם על המים

לטענתו, הסיבה למחירים הגבוהים שצרכנים שותים אלכוהול לפני שהם מגיעים למועדון כדי לחסוך כסף. צרכנים שדיברנו עמם אמרו שהם עושים זאת בגלל המחירים הגבוהים.

 

"יש חוק שאומר שאסור לשתות מחוץ למועדון", טוען לובלין. "בעבר בקבוק מים עלה 15-18 שקל, אבל העלנו את המחיר כי אנשים שותים אלכוהול מחוץ למועדון ומגיעים אלי לשתות מים. אנשים יושבים במכוניות ושותים אלכוהול. לא יפה נכון? יש חוק שאוסר על זה. למה את זה לא כתבת, כי זה לא מעניין. תראי איזה נחמד אני - אני לא מתלונן ולא מתנגד. אני לוקח 23 שקל למים שלי.

 

"לפני כן, הפסדנו כסף על מים מינרליים. אנשים יעשו כל דבר בשביל לא לשלם. אין לי שום דבר נגדם, יש מים קרים אצלי במועדון. אפשר לשתות מהברז, אבל כולם מגיעים מסטולים ושתויים מהבית כדי לא לשתות במועדון, אז אני חייב לתקן את המחירים שלי, אני לא אשם.

 

"אם כולם היו מגיעים נקיים מהבית ושותים אצלי, אז אולי הייתי הרבה יותר זול. לצערי, אני זה הכוס השלישית שלו לא הראשונה. הוא מגיע שיכור מהבית אז הוא ישלם לי על המים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים