שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צפו: מהפך יוקרתי בדירה משפחתית במודיעין
    בגלל החיבור הרגשי החזק של ילדיהם לדירה בה גדלו - בחרו בני זוג ממודיעין להשקיע מאות אלפי שקלים בעיצוב מחדש של הדירה בה הם גרים במקום לעבור לדירה חדשה. צפו בתמונות

    בני זוג בתחילת שנות הארבעים לחייהם מתגוררים בדירתם במודיעין, בה גידלו את ארבעת ילדיהם. החיבור הרגשי הגדול של המשפחה לנכס הוליד את הבחירה שלא לעבור לבית חדש - אלא להשקיע בעיצוב מחדש של הנכס הקיים, דירת 4 חדרים בת 115 מ"ר עם עליית גג, במטרה לחדש את הדירה גם מבחינה פרקטית. עלות הפרויקט - 400 אלף שקל.

     

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

    עוד במדור ביקור בית

     

    מטרת השיפוץ הייתה להתאים את הדירה הקיימת לצרכים המשתנים של המשפחה - ובפרט, הוספת מקומות אחסון שכה חסרים במתכונתה הנוכחית עבור ארבעת הילדים (שני תיכוניסטים ושני תלמידי יסודי).

     

    בנוסף ביקשו בני הזוג להגדיל את שטח המטבח ולהוסיף לו משטחי עבודה ואחסון; ליצור חדר שינה מרווח יותר הכולל מקלחת; ליצור חדר רחצה גדול לילדים עם מקלחון ולא אמבטיה; החלפת האלומיניום והדלתות, וכמובן - להתחדש בריהוט חדש ובדירה מעוצבת.

     

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

    בני הזוג ביקשו דירה מעוצבת וחדישה, אבל לא כזו שרואים בקטלוגים - אלא מרחב מחייה נוח, אשר נותן מקום ופינה נוחה לכל אחד בבית.

     

    באופן יוצא דופן, בני המשפחה מעדיפים משחקים אנלוגיים על עזרים אלקטרוניים. בית המשפחה כולל אין ספור משחקים מהסוג הישן - בהם פאזלים, לגו ומשחקי הרכבה, אשר סייעו בבחירת הקו העיצובי בבית.

     

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

    המטבח הוחלף לחלוטין - ואת מבנה ה"ר'" המיושן החליף מבנה בצורת "ח", בגוון לבן ובליווי משטחים רחבים ופרקטיים.

     

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

    גם הסלון שינה את פניו, שכן קיר הטלוויזיה והעמדת הריהוט שונו מיסודם. היות ובני המשפחה אוהבים לראות סרטים על מסך גדול, מיקום הטלוויזיה עבר אל הקיר הגדול והמשמעותי בסלון, כדוגמת מסך קולנוע, כולל סינר גבס שבתוכו מקרן ענק ורמקולים שקועים.

     

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

    בהתאם למסך, ריהוט הסלון שונה כך שהספה נשענת על הקיר הארוך ואינה משתלטת על החלל. בעל הדירה תמיד חלם לתלות ערסל ענק במרכז הסלון ולצפות בטלוויזיה בלילה - ואכן, בגמר השיפוץ נתלה ערסל במרכז החדר.

     

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

    במסדרון הדירה הוחלפה ספריית הכוורת, אשר שימשה עד כה כמקום אחסון לפריטים שונים, בנישה לארון אחסון בה יוכלו למצוא את מקומם ספרים, מצעים, ציוד לטיולים, שואב אבק וכל העולה על רוחם של הדיירים.

     

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

    על גבי אחת הדלתות נחרטה המילה "Happy", כהדגשה לרגש ששרר בבית לאורך תקופת השיפוץ, ובכלל בתוך המשפחה. הנישה החדשה בכניסה לבית פותחת את האנרגיות החיוביות של המשפחה ושל הדירה.

     

    בחדר השינה של ההורים נוצר חדר רחצה מאוורר וגדול לכיוון חדר השינה, בו הוצבו ארון וכיור גדול במקום המשטח הקטן שהיה לפני. הוספת הארון אפשרה אחסון למגבות, מגירת כביסה מתחת לכיור ומגירות אישיות לבני הזוג. כך נוצר חדר רחצה מוארך ושקוף לחדר השינה של ההורים.

     

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

    במקום חדר הארונות יצרנו קיר ארוך לארון עם טלוויזיה - ארון שלא מעמיס על החלל ובחלקו פס מראה שיוצר מרחב.

     

    בשל אהבתם של בני המשפחה לטבע, נולד הרעיון לשלב בחיפוי הדלתות והחלונות פרקט - אשר מעניק תחושה של בקתת עץ בטבע. הארון הירוק במקלחת ההורים נבחר כדי להכניס טבע לחדר יחד עם העץ.

     

    בקיר שלצד המיטה נתלו תמונות עם מסגרות לבנות שבהן תמונות בני הזוג מטיולי האופניים האהובים עליהם.

     

     (צילום: נדב פקט)
    (צילום: נדב פקט)

    חדר הרחצה הכללי אוחד עם חדר הכביסה ולמעשה הורחב על חשבון מרפסת השירות שהייתה ללא אחסון כלל. עתה, נוצרו מקומות אחסון חדשים - כמו ארון גדול בו מוחבאים מכונת הכביסה והמייבש וארון לאחסון כללי.

     

    הכותבת היא מעצבת פנים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "צפו: מהפך יוקרתי בדירה משפחתית במודיעין"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים