שתף קטע נבחר

אפשר גם אחרת: 4 מתכונים למנגל טבעוני

המבורגר שיטאקי ועדשים, סטייק סייטן, שווארמה טופו ושיפודי ירקות: גם טבעונים יכולים ליהנות ממנגל

שיפודי טופו וירקות

המצרכים (ל-5 מנות):

טופו טבעי, חתוך ל-10 מלבנים באורך 4 ס"מ

10 עגבניות שרי מזן תמר

1 חציל מקולף, חתוך ל-10 קוביות בגודל 2 ס"מ

10 פטריות פורטובלו קטנות

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

מלח

 (צילום: סטודיו אנג'י) (צילום: סטודיו אנג'י)
(צילום: סטודיו אנג'י)
 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הטופו בתוך רוטב הצ'ילי במשך 20 דקות.
  2. מסדרים את המרכיבים על שיפודים, ומתבלים במלח.
  3. צולים את שיפודי הטופו על המנגל, על אש נמוכה במשך 10 דקות.
  4. הופכים את השיפודים, וצולים את הצד השני במשך 10 דקות נוספות.

 

שווארמה טופו, תרד וסלרי

המצרכים (ל-5 מנות):

1 ק"ג טופו טבעי

1/2 1 צרור תרד

3 מקלות סלרי עם העלים

5 כפות שמן זית  

4 כפות רוטב סויה

1 כף פפריקה

1 כף מלח

 (צילום: סטודיו אנג'י) (צילום: סטודיו אנג'י)
(צילום: סטודיו אנג'י)
 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הטופו גס, ומכניסים לקערה. קוצצים דק את הסלרי והתרד ומוסיפים לקערה.
  2. מוסיפים לתערובת את שמן הזית, רוטב הסויה והתבלינים ומערבבים.
  3. משאירים את התערובת כ-20 דקות לספיגת הטעמים.
  4. מעבירים את התערובת למנגל עם רשת לצליית פריטים קטנים, או לחילופין לפלנצ'ה וצולים במשך 15 דקות תוך ערבוב השווארמה. 

 

סטייק סייטן עם סילאן ושום

המצרכים (ל-5 סטייקים):

1 ק"ג סייטן

5 שיני שום, כתושות 

1 כף סילאן

1 כוס שמן זית

פלפל שחור

מלח גס

 (צילום: סטודיו אנג'י) (צילום: סטודיו אנג'י)
(צילום: סטודיו אנג'י)
 

אופן ההכנה:

  1. את גוש הסייטן חותכים ל-5 נתחים שווים, ומשרים כ-1/2 שעה במרינדת שמן זית, שום כתוש וסילאן.
  2. מעבירים את הנתחים למנגל, ומתבלים במלח ופלפל.
  3. צולים כל צד במשך 15 דקות.

  

המבורגר שיטאקי, עדשים ופשתן

המצרכים (ל-5 מנות):

250 גר' פטריות שיטאקי 

1/2 1 כוס עדשים שחורות מבושלות

1/2 כוס זרעי פשתן

1 בצל, קצוץ

1 כוס שיבולת שועל

2 כפות טחינה גולמית

חופן אגוזי מלך

1/2 כוס מים

1 כף חומץ תפוחים

1 שן שום, כתושה

1 כפית כמון

1 כפית מלח

 (צילום: סטודיו אנג'י) (צילום: סטודיו אנג'י)
(צילום: סטודיו אנג'י)
 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים היבשים, וטוחנים גס (פטריות, עדשים, זרעי פשתן, בצל ושיבולת שועל).
  2. מוסיפים תוך כדי ערבול את המים, החומץ והטחינה (לפי הסדר הזה) ואת התבלינים.
  3. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-1/2 שעה.
  4. מוציאים מהמקרר, ומכינים כ-5 קציצות בעובי 1/2 1 ס"מ.
  5. צולים את הקציצות על המנגל באש נמוכה, במשך כ-15-20 דקות מכל צד.

 

המתכונים באדיבות המסעדה הטבעונית "לודנס" ברעננה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סטודיו אנג'י
מנגל טבעוני
צילום: סטודיו אנג'י
מומלצים