שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הבית הישן בפתח תקווה שהפך לאחוזה כפרית
    בני זוג אשר רכשו לאחרונה בית ישן על מגרש של חצי דונם בפתח תקווה הקדישו לנכס פרויקט שיפוץ במטרה להפוך אותו לבית כפרי, בעל אלמנטים טוסקניים. צפו בתוצאה הסופית

    זוג תושבי פתח תקווה רכשו לאחרונה בית ישן בעיר, בשעל של חצי דונם ובמבנה משופע. לפני הכניסה לבית הקדישו בני הזוג כמה חודשים להליך שיפוץ ועיצוב מחדש של הבית - במטרה להפוך אותו לבית כפרי ונעים, בעל אלמנטים טוסקניים.

     (צילום: אלון גרגו)
    (צילום: אלון גרגו)

    כתבות נוספות במדור ביקור בית

     

    הבית, המשתרע על פני כ-300 מ"ר בנויים, חולק לשלושה מפלסים אשר הותאמו לצרכי המשפחה - זוג ושני ילדים מתבגרים. הבית הישן, נהרס כשרק קירות מעטים מהמבנה המקורים נשארו עומדים על תילם. לבית קומת מרתף בשטח של 50 מ"ר הכולל חדר מולטי מדיה, משחקים למתבגרים והחברים וחדר עבודה. כל החדרים פונים למרפסת מלבנית פנימית עם ויטרינות ענק, שמכניסות הרבה אור. לכל חדר במרתף קיימת יציאה למרפסת.

     

     (צילום: אלון גרגו)
    (צילום: אלון גרגו)

    הבית שוכן בשכונה ותיקה, עם גינה מרווחת ועצי תפוז אשר היו מפוזרים במקור ברחבי המגרש, והועברו לאזור הגינה.

     

    לכניסת הבית נבחרה דלת כניסה מותאמת אישית מדרום אמריקה ונברשת מפוארת. בחזית הבית קיים בלקון שמהווה גם את מרפסת הסלון. שיפוע הגג יוצר תחושה של תקרה גבוהה. קיר הכניסה המסתיר את המטבח מחופה ברובו בבריקים.

     

     (צילום: אלון גרגו)
    (צילום: אלון גרגו)

     (צילום: אלון גרגו)
    (צילום: אלון גרגו)

    מימין לכניסה ממוקם הסלון, ובמרכזו פסנתר המעשיר את החלל ונותן לו אינטרפרטציה שונה. החלונות בחלל הסלון לא גדולים מדי, עם פתחים הכלואים בין עמודים, לצד יציאה למרפסת.

     

    לריצוף נבחר בטון מוחלק. בסלון הוצבו ספת קפינטונאז' מרווחת בגווני חום שוקולד ושתי כורסאות תאומות שרופדו מחדש. במרכז מוקם שולחן אובלי ומעליו אהיל עשוי מנייר אורז. בנוסף הוצבה בסלון מכונת תפירה עתיקה שמכניסה מימד שונה ומיוחד לאווירת החלל המרכזי.

     

     (צילום: אלון גרגו)
    (צילום: אלון גרגו)

     (צילום: אלון גרגו)
    (צילום: אלון גרגו)

    המטבח מהווה את לב ליבו של הבית וממוקם במרכזו. הוא תוכנן כחלל פתוח לצורכי נגישות - גם לחצר בצידו האחורי של הבית. במרכז המטבח אי בגוון בהיר על מנת לשדר חמימות. ארונות המטבח הדקורטיביים שומרים על סדר וניקיון בחלל. המקרר אינטגרלי ומספקת חזית אחידה.

     

     (צילום: אלון גרגו)
    (צילום: אלון גרגו)

     (צילום: אלון גרגו)
    (צילום: אלון גרגו)

    חזית הכיור בולטת, על מנת לספק מראה כפרי. שילוב הצבעים - שמנת, בורדו, נגיעות זהב ופיגמנט ירקרק - יוצרים יחד מראה מרענן, כפרי וחמים.

     

    בעלייה לקומת המגורים הוצבה ספרייה המכילה אוסף חפצים מיד שנייה שנאספו בטיולים בעולם. האוסף כולל עששיות, מצלמות ישנות, סטנדים לסרים, מגפון וחפצים אחרים.

     

     (צילום: אלון גרגו)
    (צילום: אלון גרגו)

    בשירותי האורחים הוצבו חיפויי קיר דמויי עץ העשויים גרניט פורצלן. החלק העליון צבוע בצבע שמן, על מנת ליצור שירותי אורחים בעלי מימד מרווח. ארון הכיור מעוצב כשידה, ובנוסף הוצבה גם נברשת.

     

     (צילום: אלון גרגו)
    (צילום: אלון גרגו)

    פינת המשפחה הצמודה למטבח עוצבה כפינה קטנה ואינטימית הנפרדת מהסלון ואשר מיועדת לקריאת ספרים או צפייה בטלוויזיה. הפינה כוללת חלון גדול עם מרפסת צרפתית קטנה שנאמנה לקונספט הכפרי של הבית, ספת רביצה, וגופי תאורה מיוחדים.

     

    הכותבת היא מעצבת פנים ומנהלת סטודיו VNY

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "הבית הישן בפתח תקווה שהפך לאחוזה כפרית"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים