שתף קטע נבחר

4 המשחקים שמשגעים את ילדי ישראל

ספינר זה טירוף חוצה גילאים; קלאש רויאל הממכר הופך ילדים לאמני אסטרטגיה, אבל גם עלול לעלות כסף; הובר בורד הפך לשיגעון ילדים והוא בכלל מיועד לבני 16 ומעלה וגם: הסיבה שהילדים שלכם אמורים ללחוץ מיליון פעם על הנייד שלהם: הם רוצים לזכות בגיפט קארד שספק אם קיים

למה מכורים הילדים שלכם בימים אלה? 4 תופעות ממגנטות את ילדי ישראל בתקופה האחרונה: חלקן חדשות יחסית כמו ספינר, אחרות פה כבר שנה ולא נעלמות, כמו קלאש רויאל, ויש גם את ההובר בורד, שרק תופס תאוצה למרות שהוא אמור לשמש בני 16 ומעלה ואת האפליקציה השנויה במחלוקת ויזה פרי גיפט קארד ודומותיה שגורמת לילדים להקיש על המסך בלי הרף. הנה מה שאתם צריכים לדעת על ההתמכרויות האלה.

 

ספינר

חן אלבז, אם ללירן, בן 11 ולאור, בן 9, גרה בראשון לציון. הילדים שלה, כמו כל הילדים שסביבם, מסובבים ספינר. 

לירן עם הספינר שלו ()
לירן עם הספינר שלו

 

"וואו הם משוגעים על זה. קניתי אחד ומרוב שהוא היה בשימוש, התפרק. הוא עלה לי 15 שקל. התקשרתי לכל הרשתות ולא היה במלאי. יש ביקוש היסטרי הרשתות לא יודעות מה נפל עליהן. איך שזה מגיע כבר נגמר. בסופו של דבר, חנות שממוקמת ליד הבית שלי הזמינה לי את הדגם המקורי – פידג'ט ספינר. כיוון שכל דבר אני קונה בדאבל, הוצאתי 140 שקל על השטות הזאת, שחנויות הסטוק מוכרות ב-5.90 שקלים, אבל הילדים לא מוכנים שאקנה להם את זה שם - כי זה מפלסטיק.

 

"זה ממש שיגעון, הם כל היום עם זה. הם למדו להגיד למורים שזה טוב לריפוי ועיסוק עוזר להם לקשב, לריכוז. הבן שלי אומר לי: 'אמא אני חייב את זה, זה מרגיע אותי בשיעור'. וכולנו יודעים שזה שטויות". 

  

 

שירי מנכ"לית חברת look.co.il, אתר אינטרנט וחנות בתל אביב, שמחזיקה מגוון של ספינרים שנמכרים ב-149.90-49.90 שקל, מספרת: "זו תופעה בלתי מעורערת, כבר חודש וחצי שזה להיט מכירות ברמה שהרבה שנים לא היה כאן בארץ. מגיעים לחנות עשרות אנשים ביום רק כדי לקנות ספינרים. קונים גם דרך האתר שלנו בכמויות, הביקורות שצרכנים כותבים באתר שלנו מהללות את הספינרים בצורה לא שגרתית ובלתי רגילה. קונים את זה גם ילדים וגם מבוגרים, גם בנים וגם בנות, לא ראינו תופעה כזאת".

 

מה ההבדל בין המקורי לאחרים?

"המקורי והדגמים היקרים יותר מסתובבים בצורה חלקה, לא מרעישים, עם מנח אצבע קעור שמאפשר לעשות המון פעלולים וטריקים בצורה מקצועית.כל הסרטונים ביוטיוב של המאסטר ספינרים – נעשים עם הדגמים הטובים יותר. הם מגיעים לפה לרכוש את הדגמים היקרים. מדובר בילדים ועד חיילים ובני 30.

 

"הפידבקים לדגמים האלה מעולים. יש לנו 6 דגמים ויהיו עוד 12. בימים הקרובים, נוחתים בארץ דגמים נוספים, מיוחדים נדירים. לנו אין מחסור כי הזמנו כמויות גדולות".

 

אם אני קונה ב-10 שקלים זה בהכרח זיוף?

"כן, כנראה. מנח האצבע של הזיופים שטוח. הסיבוב שלהם נעצר די מהר. אין להם חלקות סיבוב יש תקיעה בסיבוב. הם מתפרקים מהר, נשברים ונהרסים מהר".

 

כמה זמן נמשך הסיבוב של הספינר?

"אנחנו מתחייבים ללפחות 4 דקות, אם אתה יודע לסובב טוב. יש כאלה שמגיעים ל-8 דקות, זה פסיכי צריך ממש לדעת לסובב".



מחירי ספינרים באיביי ()
מחירי ספינרים באיביי

ספינרים כולל הפידג'ט המקורי ב-look.co.il ()
ספינרים כולל הפידג'ט המקורי ב-look.co.il
  

הובר בורד

בהובר בורד (או: האברבורד), חן וילדיה נתקלו בעת חופשה באילת. "הייתי באילת בפסח. כל הילדים שם היו על הובר בורד, משהו מדהים. הם לא הולכים ברגל. אנשים שאלו: 'מה מחלקים את זה פה בחינם'? זה כבר היה לא נעים – רק הילדים שלנו בלי הובר בורד. אז אני ובעלי הלכנו לבאג וקנינו הובר בורד. עלה לי אלף שקל. קניתי אותו לאור בן ה-9, כי בן ה-11 שלי קיבל סמארטפון, אז הוא קצת נרגע. הילד כל יום עליו. הוא דואג להטעין אותו ולרדת איתו לשחק. הוא גם למד את כל הפרקטיקות – אחורה, קדימה, סיבובים".

 

בישראל הגבילו את זה לבני 16.

"כן, הראיתי לו את הכתבה והוא אמר שטויות אמא, כולם נוסעים על זה. שלפחות ישים קסדה, אבל כל כלי יכול להיות מסוכן".

 

אור, בן 9, על ההובר בורד שלו ()
אור, בן 9, על ההובר בורד שלו

 

הוברבורד זה כלי רכב חשמלי, שמזכיר סגוואיי בלי ידית. יש בו חיישנים שמזהים תנועות גוף וכך הם יודעים כשהרוכב מעוניין לעצור את הנסיעה. הוא מגיע למהירות של עד 13-12 קמ"ש והנסיעה בו מזכירה משהו בין סקטים לסקייטבורד. ולא, הוא לא מרחף באוויר, לצערם של חובבי "בחזרה לעתיד 2".

 
לנון סנדק, שמשווק את המותגים ארטוס וגרין בורד בארץ, מאשר: "זה כלי שמיועד לגילאי 16 ומעלה לפי משרד התחבורה. יש רשתות שטעו וכתבו שזה מגיל 8 אז הורים קנו את זה לילדים, לפסח. בכל זאת, זה לא מכשיר כזה מסוכן. בארה"ב הוא מיועד לבני 12 ומעלה. אופניים חשמליים מגיעים עד 25 קמ"ש והובר בורד לא אמור לעבור את ה-13 קמ"ש. בכל העולם נהרגו ממנו 'רק' 10 איש ומאופניים חשמליים - רק בארץ יש יותר הרוגים".

 

כמה זה עולה?

המחירים נעים מ-1,000 שקל ועד 4,000 שקל. אצלנו, רוב הקונים בוחרים במחירי האמצע: 1,900 עד 2,000 שקל. במותגים היותר זולים יש תקלות ויש כאלה שיכולים להישרף, למרות שרוב הדגמים הישראלים שעברו תקנים - הם די בטיחותיים".

 

יותר זול לקנות בחו"ל?

"בדרך כלל ישראל יותר יקרה, אבל בהובר בורדים המחירים דומים. בחו"ל מוכרים ב-1,300 דולר וגם ב-500 דולר. גם פה. כיוון שזה להיט, מוכרים את זה בתחנות דלק ב-1,500 שקל. בדיוטי פרי זה עולה 800 שקל ובארה"ב - 200 דולר. אין כזה הבדל וגם יש סכנה שיחרימו לך את זה במכס. בפחות מ-1,000 שקל אין רווח".

 

למה נגרמות השריפות?

"בעיקר בגלל הסוללה, יש סוללות לא איכותיות, גם בשוק בישראל".

 

כמה עולה להחליף סוללה?

"מטעינים אותה במשך שעה וחצי שעתיים מדי יום והיא טובה לשנתיים. סוללה חלופית עולה 1,000-500 שקל".

 

מה הסכנה העיקרית בהובר בורד?

"בירידה ובעלייה. פשוט צריך לדעת איך לרדת – יורדים אחורנית כמו ממדרגה, לא קדימה".

 

קלאש רויאל

בין שאר עיסוקיו, הבן הבכור של חן, לירן, הוא גם מומחה למשחק-אפליקציה קלאש רויאל (Clash Royale). ערוץ הסרטונים שלו ביוטיוב מנוהל מחדרו, שם יש לו מצלמת סמארטפון, מיקסר וגישה לאינטרנט. כך הוא הפך ליועץ לילדים אחרים בנושאי המשחק.  

 

משחק האסטרטגיה קלאש רויאל, הושק לפני כשנה על-ידי חברת Supercell מפינלנד, שאחראית גם ל-Clash of Clans (המצליח, אבל פחות), מדובר בהצלחה כבירה, אחד המשחקים הפופולאריים בעולם, שעקף את פוקימון גו בהורדות וברווחים וממכר כמעט כמו קנדי קראש (אם כי פונה לקהל יעד מעט מצומצם יותר).

 

לכל שחקן יש מגדלים להגן עליהם ועליו לתקוף את המגדלים המבוצרים של יריביו. על הדרך עליו לאסוף גביעים, כתרים והכי חשוב: תיבות, כסף ויהלומים. שני האחרונים – עולים כסף. המפתחים פיתחו את ההתמכרות למשחק בערמומיות רבה: מי שרוצה להצליח באמת במשחק – חייב לשלם כסף. המטרה במשחק היא לגבש קלאן (שבט של שחקנים) ולעבור מזירה (ארנה) לזירה מתקדמת יותר. הטירוף סביב המשחק החל ב-2016 והוא ממכר ילדים, בני נוער ומבוגרים עד עצם הרגע הזה.

  

"ללירן יש חמ"ל בחדר שלו", מספרת חן. "הוא יושב כמו מדריך עם טלפונים ואוזניות ומסייע לילדים לשחק. הם ממש מתקשרים אליו בעקבות הערוץ. אני נכנסת לחדר שלו אז הוא אומר לי: 'שקט, אמא אני מקליט'. יש להם קבוצת וואטסאפ שהם מתעדכנים בה – מי מוביל בדירוג ומי ירד. המורה שלו נתן לו את הטלפון שלו וביקש ממנו שהוא יעלה ארנות (זירות מ.ק) בשביל הבת שלו".

 

שילמת כסף על המשחק הזה?

"בטח, שילמתי כמו ילדה טובה. מלא פעמים קניתי יהלומים. הוא הוכיח את עצמו בכל מיני דברים והוא התחנן שהוא לא רוצה כלום, רק שאקנה לו יהלומים. אפשר לקנות חבילה ב-200 שקל, אבל אני קונה ב-40-30 שקל מדי פעם. רק שמאוד מהר הם מפסידים את זה. אחרי יום נגמרים היהלומים והם רוצים עוד.  

  

ליאור, ילדה שהגיעה לארנה 10 במשחק ומנהלת את קלאן Stala street, מסבירה מה בדיוק קורה במשחק הזה, נסו לעקוב: "ארנה זו זירה שבה אנשים נלחמים עם קלפים שהם בחרו להילחם איתם. בכל קרב אפשר לשחק רק עם 8 קלפים שנקראים דק. לכל שחקן בקלאש - יש דק משלו.

 

"בנוסף, כל ארנה נראית שונה. במשחק כולו יש רק 11 ארנות ו-6 ליגות כל ארנה מייצגת מספר גביעים שהשחקן השיג אחרי שניצח בקרבות שונים. כשהשחקן מפסיד בקרב הוא מאבד גביעים.

 

"למשל עבור ארנה 7 צריך לאסוף 2,000 גביעים כשהייתי בשלב הזה עברתי את מספר הגביעים הנדרש. הגעתי ל-2,500 גביעים כיוון שניצחתי בהרבה קרבות. בכל ניצחון בקלאש מקבלים תיבה. בתיבות האלה מקבלים עוד קלפים שבעזרתם אפשר לשפר שחקנים למשל נתנו לי קלף שהוא רמה 3 וכדי לשפר אותו, צריך עוד 10 קלפים של רמה 3 אז אחרי שקיבלתי 10 קלפים של שיפור לדוגמא, אני יכולה לשפר את הקלף, בזה שאני אבזבז גולד. גולד זה כמו כסף/ זהב רק שזה במשחק וזה עולה 50-30 שקל".

 

ויזה פרי גיפט קארד

שיגעון ילדים נוסף הוא "ויזה גיפט קארד" (כל קשר לחברת ויזה הוא כנראה שקרי בהחלט). המשחק פשוט: לוחצים מיליון. כן מיליון פעם על הסמארטפון ומקבלים גיפט קארד בשווי 100-5 דולר.

 

אפליקציה נוספת מציעה גיפט קארד של פייפאל. לא ברור אם מישהו אי פעם קיבל גיפט קארד במשחק הזה ()
אפליקציה נוספת מציעה גיפט קארד של פייפאל. לא ברור אם מישהו אי פעם קיבל גיפט קארד במשחק הזה

אחרי זמן מה, שם האפליקציה שונה ל"כרטיסי מתנה חינם גנרטור", שם עדיין מופיע גיפט קארד של ויזה לכאורה ויש גם אפליקציה נוספת: "make money – Earn Cash" שגם היא עובדת על אותו קונספט רק עם גיפט קארד של פייפאל לכאורה. שתי החברות מסרו ל-ynet שהן לא קשורות לאפליקציות הללו.

 

חן מספרת: "אצלי זה כבר בדעיכה. הילדים היו לוחצים על הסמטארפון כל היום, עד שכבר הערתי לילד: 'אתה לא לוחץ באמצע שיעור'. הם שמים את הנייד בתיק ובקלמר ולוחצים בלי סוף".

 

אחד המכורים אותו פגשנו בגינה בגבעתיים, אמר לנו שהגיע ל-3 מיליון לחיצות ולא קיבל כלום, אבל ילדים אחרים באותה גינה אמרו "בטח שזה עובד", כי הם: "מכירים ילד שקיבל כסף מזה". בהצלחה.

 

ספינר באתר Big Deal מבית "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים