שתף קטע נבחר

צפון קוריאה שיגרה טיל בליסטי נוסף

פיונגיאנג עורכת ניסיון שיגור טיל בליסטי נוסף מצפון המדינה, שככל הנראה התפרק דקות ספורות לאחר השיגור. טראמפ צייץ בתגובה: "חוסר כבוד כלפי סין". אמש כינה סגן השגריר הצפון קוריאני באו"ם את הניסיון לפרק את תוכנית הגרעין "חלום פרוע"

צפון קוריאה שיגרה הלילה (שבת) טיל בליסטי נוסף במסגרת ניסוי שנערך בצפון המדינה. כך דיווחה סוכנות הידיעות הדרום-קוריאנית יונהפ. גורם רשמי בארצות הברית אישר את הדיווח ואמר כי זוהה שיגור בשעה 23:30 (שעון ישראל), וכי הטיל התפרק דקות ספורות לאחר שיגורו. הגורם העריך כי מדובר בטיל לטווחים בינוניים, אך הצבא פועל לזיהוי מדויק יותר של הדגם. מדובר בניסוי רביעי שנכשל מאז תחילת חודש מרס.

 

צבא ארצות הברית הודיע כי הטיל לא עזב את שטחה של צפון קוריאה, ואינו מהווה סיכון לצפון אמריקה. גורמים ביטחוניים הוסיפו כי על פי הערכות מדובר בטיל מסוג KN-17. בבית הלבן ציינו כי הנשיא האמריקני דונלד טראמפ עודכן ותודרך בעקבות השיגור. טראמפ התייחס לשיגור וצייץ בחשבון הטוויטר שלו: "צפון קוריאה זלזלה ברצונותיה של סין ושל נשיא המכובד בכך שערכה את השיגור שככל הנראה נכשל".

 

המטות המשולבים בדרום קוריאה ציינו כי הניסוי נערך באזור פוקצ'אנג שמצפון לבירה פיונגיאנג, וכי הטיל המריא לגובה של כ-70 ק"מ בטרם התפרק. בעיתון הממלכתי של פיונגיאנג נכתב כי "תוכנית הגרעין במדינה מאפשרת פגיעה בשטחה של ארצות הברית. שטחה הגדול של ארה"ב חשוף במלואו למתקפת מנע גרעינית".

 

ביפן גינו את הניסוי ודובר הממשלה כינה את השיגור "הפרה בוטה של החלטות מועצת הביטחון של האו"ם". הוא הוסיף: "יפן לא תקבל את הפרובוקציות החוזרות ונשנות של פיונגיאנג". גם בצרפת תקפו את המהלך ושגריר המדינה באו"ם, פרנסואה דלאטר, ציין כי "על אף הדקויות שצריך לחדד בקרב חברות המועצה, קיימת תמימות דעים בנוגע לצורך לפרק את המדינה מנשקה הגרעיני".

 

שיגור טיל בצפון קוריאה. ארכיון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שיגור טיל בצפון קוריאה. ארכיון(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

אמש התייחס סגן השגריר הצפון קוריאני לאו"ם למאמציה של ארצות הברית לפרק את תוכנית הגרעין באמצעות איומים צבאיים וסנקציות, ואמר כי "מדובר בחלום פרוע". בראיון לסוכנות הידיעות AP אמר סגן השגריר קים אין ריונג כי תוכנית הגרעין של צפון קוריאה "בשום אופן אינה חלק מהתמקחות פוליטית או דילים כלכליים".

 

הוא הוסיף: "בקצרה, צפון קוריאה כבר הצהירה שלא תיקח חלק בשיחות שבהן דנים בנטישה של תוכנית הגרעין ופירוק הגרעין". קים חידד שוב את הטענה החוזרת של פיונגיאנג כי תוכנית הגרעין שלה היא "תולדה של המדיניות העוינת של ארה"ב כלפי צפון קוריאה". "זו הסיבה שכל פתרון יהיה אפשרי ברגע שארה"ב תפסיק מראש את המדיניות העוינת שלה", אמר.

 

בהמשך גינה הבכיר הצפון קוריאני "באופן מוחלט" את הדיון שהתקיים אתמול במועצת הביטחון של האו"ם בנוגע למצב בחצי האי הקוריאני – דיון שאותו החרימה צפון קוריאה – וכינה אותו "ניצול נוסף" של סמכות המועצה, שלטענתו פועלת רק לפי הנחיותיה של ארה"ב. האמריקנים מחזיקים החודש בנשיאות המועצה והם שארגנו את הדיון שנערך בה אתמול, שהשתתפו בו שרים בכירים מכמה מעצמות.

 

מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון, שעמד בראש הדיון, קרא להטיל סנקציות חדשות על צפון קוריאה וכן קרא לקהילה הבינלאומית ללחוץ על פיונגיאנג וליישם את שש החלטות הסנקציות שכבר אושרו. בנוסף הוא הדגיש כי ממשלו של טראמפ יסכים לקיים שיחות את הממשל הצפון קוריאני רק לאחר שפיונגיאנג תפגין "מחויבות כנה" ליישום החלטות האו"ם "ולהבטחותיהם מהעבר לשים סוף לתוכניות הגרעין".

 

 

"חלום פרוע" קים ג'ונג און (צילום: AP) (צילום: AP)
"חלום פרוע" קים ג'ונג און(צילום: AP)

קים הגיב גם לדברים הללו: "כפי שציפינו, ארה"ב לא מסכימה עם הגרעין ההגנתי וההרתעתי של צפון קוריאה, והיא לא עושה זאת רק כדי להצדיק את העוינות שלה כלפי צפון קוריאה אלא גם כדי ליצור אווירה שבמסגרתה יוטלו על פיונגיאנג סנקציות נוספות בכל מחיר", אמר. "ארה"ב היא האשמה בדחיקת המצב בחצי האי הקוריאני לכדי סף של מלחמה גרעינית באמצעות תרגילי ענק צבאיים ועוינים בחודשיים האחרונים ופריסת נכסים גרעיניים אסטרטגיים בדרום קוריאה".

 

בדיון שנערך אתמול באו"ם קרא כאמור טילרסון לקהילה הבינלאומית ליישם באופן מלא את כל הסנקציות שהוטלו על המדינה האסייתית ולהוריד את רמת היחסים הדיפלומטיים עם פיונגיאנג. "עם כל פיצוץ וניסוי טילים, צפון קוריאה דוחקת את צפון-מזרח אסיה ואת העולם לעבר חוסר יציבות וסכסוך רחב יותר", אמר בפני מועצת הביטחון. "האיום של מתקפת צפון קוריאנית על סיאול או טוקיו הוא אמיתי".

 

טילרסון הבהיר כי "כל האופציות הצבאיות עדיין נמצאות על שולחן" בנוגע למתיחות מול צפון קוריאה, אך הבהיר כי ארה"ב עדיין מעדיפה ליישב את הסכסוך בדרכים דיפלומטיות.


פורסם לראשונה 28/04/2017 23:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קים ג'ונג און
צילום: רויטרס
מומלצים