שתף קטע נבחר

הרשעה: חברות מדי המים תיאמו מחירים ומכרזים

ביהמ"ש המחוזי בירושלים הרשיע את חברות מדי המים ומנהליהן בשורה ארוכה של הסדרים כובלים. החברות הורשעו בתיאום של כ-20 מכרזים שונים של רשויות מקומיות ותאגידי מים בין השנים 2004 ל-2009

הרשעות בפרשות קרטל מדי המים: חברות מדי המים ומנהליהן הורשעו היום בבית המשפט בעבירות של תיאום כ-20 מכרזים שונים שנערכו על ידי רשויות מקומיות ותאגידי מים, שנחשפו בעקבות חקירה שערכה רשות ההגבלים העסקיים החל מ-2009.

 

שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, עודד שחם, הרשיע את חברות מדי המים ומנהליהן בשורה ארוכה של הסדרים כובלים. החברות הורשעו בתיאום של כ-20 מכרזים שונים של רשויות מקומיות ותאגידי מים בין השנים 2004-2009.

 

המכרזים שתואמו היו מכרזים לרכישה, שיפוץ והסבה של מדי מים. כתב האישום כולל רשימה ארוכה של אישומים בגין פרשות שונות של תיאום מכרזים.

בהכרעת הדין של בית המשפט המחוזי בירושלים הורשעו חברות ארד וארם (מקבוצת ארד) וכן חברות מדי ורד ומד רימונים. כמו כן הורשעו מנהליהן של חברות אלה בגין מעורבותם בתיאום המכרזים.

מד מים ()
מד מים

בית המשפט זיכה את הנאשמים בשניים מתוך 21 האישומים. שני אישומים אלה עוסקים בתיאום מכרז באשקלון, והפרת תנאי מיזוג.

 

על פי הכרעת הדין, החברות הציגו מצגים כוזבים בפני העיריות ותאגידי המים, לפיהם לכאורה מתקיימת ביניהן תחרות כאשר בפועל סוכם בין החברות עוד בטרם המכרז מי תהיה החברה שתגיש את ההצעה הזוכה. החברות אף תיאמו ביניהן העלאת המחירים בשוק כך שהמחירים בהן רוכשות הרשויות המקומיות את מדי המים יהיו גבוהים יותר.

 

החוק קובע שצרכני המים במדינת ישראל (ביתיים ועסקיים) מחוייבים על פי כמות צריכת המים שנמדדת באמצעות מד מים. את מדי המים רוכשים ומתקינים הרשויות המקומיות ותאגידי המים. רכישת מדי המים והטיפול בהם נעשה באמצעות מכרזים אחת למספר שנים. משמעות התיאום היא העלאת מחירי מדי המים ושיפוצם ובעקבות זאת העלאת מחירי המים לצרכנים בישראל.

 

לפי האישום המוקדם ביותר בפרשה, מנהלי חברות מדי המים הגיעו להסכמה בשנת 2004 לפיה הן יחלקו ביניהם את כלל שוק מדי המים בישראל. האישומים המאוחרים הם משנת 2009 והם מגוללים את תיאום מנהלי חברות מדי המים בינם לבין עצמם של מכרזים של רשויות מקומיות ותאגידי מים לרכישת מדי מים.

 

כתבי האישום הוגשו בדצמבר 2011 לאחר שהקרטל נחשף במסגרת חקירה מקיפה של מחלקת החקירות של רשות ההגבלים העסקיים, שהחלה בשנת 2009.

עקב היקפם הכספי של התיאומים והשיטתיות בה הם נעשו, החברות ומנהליהן הורשעו גם בעבירות של קבלת דבר במרמה. הרשעות אלה אינן ההרשעות הראשונות בפרשה. בשנים האחרונות הורשעו במסגרת עסקאות טיעון בנימין בר יהודה ושלומית אור (מנהלי חברת מד תקין) וגבי ינקוביץ (מנהל קבוצת ארד). כמו כן, הורשע עורך דין אשר סייע לאחד מתיאומי המכרזים.

 

את הרשות מייצגים בתיק עוה"ד תומר דגני חנית, אבי גרוסמן, אסנת שלזינגר והילה כהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים