שתף קטע נבחר

חברות וארגונים נקראים לשלב נוער יוצא אתיופיה

התשובה של עמותת פידל להדרה תעסוקתית של ישראלים יוצאי אתיופיה מענפים בעלי רמת השתכרות גבוהה היא פרויקט חונכות מיוחד: "אנו נמצאים בתהליכי גיוס של חברות נוספות, המעוניינות לפעול למען שילוב מיטבי של ישראלים יוצאי אתיופיה בחברה ובתעסוקה. קיומו של הפרויקט בחברות עצמן מעודד את תחושת המסוגלות של בני הנוער וחושף את אנשי הצוות המסורים לתרבות ולמורשת של יוצאי אתיופיה. כולנו מרוויחים. החברה הישראלית מרוויחה"

סקר של משרד העבודה והרווחה, מציג שיוצאי אתיופיה עדיין מודרים מענפים בעלי רמת השתכרות גבוהה. כדי לשנות את הנתון המדאיג הזה עמותת פידל, הפועלת לחינוך ולשילוב חברתי של ישראלים יוצאי אתיופיה, קוראת לחברות, לארגונים ולגופים נוספים במשק להצטרף לפרויקט חונכות בני נוער.

 

במהלך הפרויקט המיוחד אליו מתנדבות חברות עסקיות וביניהן: אינקפסולה, Amdocs, Outbrain וחברות נוספות, מופנים אנשי צוות של החברות לתהליך חניכה קבוע עם בני נוער יוצאי אתיופיה, המתקיים במשרדי החברה.

 

תהליך החניכה משלב עיסוק בנושאים חשובים וערכיים וביניהם: תגבור בני הנוער במקצועות הליבה, היכרות אישית עם אנשי הצוות, החברות ועיסוקן, עידוד תחושת המסוגלות בקרב בני הנוער להצליח בלימודים ולהשתלב בעתיד במגוון תפקידים בחברות.

 

פועל יוצא מהחונכות, החשוב לא פחות, הוא חשיפת אנשי הצוות של החברות החונכות לקהילה, לתרבות ולמורשת של יוצאי אתיופיה. כל הצוותים שישתתפו בפרויקט יעברו הכנה מקצועית על ידי הצוות החינוכי חברתי של עמותת פידל במטרה לקבל כלים נוספים להצליח בתהליך. כמו כן, במהלך הפרויקט ובסופו מתבצע שיתוף בהישגי החניכים כדי לשקף לחברות המתנדבות את אפקטיביות תרומתן לקהילה.

 

עמותת פידל פועלת בישראל משנת 1997, מלווה כ-5,000 הורים, בני נוער וילדים יוצאי אתיופיה מידי שנה באמצעות מגוון פרויקטים כגון: הפעלת מרכזי נוער, תכנית מגשרים חינוכיים בבתי ספר, הדרכות הורים, פרויקט מנהיגות צעירה, פרויקט חונכות בחברות עסקיות, הכנות לצה"ל ועוד.

 

פתרון יעיל לשילוב התעסוקתי של ישראלים יוצאי אתיופיה

"אנו מוקירים תודה לחברות שלוקחות חלק בפרויקט חשוב זה ונמצאים בתהליכי גיוס של חברות נוספות, המעוניינות לפעול למען שילוב מיטבי של ישראלים יוצאי אתיופיה בחברה ובתעסוקה".

לדברי מנכ"לית פידל, מיכל אברה סמואל.

 


"חוויה חיובית ומעצימה לבני הנוער"

 

"קיומו של הפרויקט בחברות עצמן מעודד את תחושת המסוגלות של בני הנוער וחושף את אנשי הצוות המסורים לתרבות ולמורשת של יוצאי אתיופיה. כולנו מרוויחים. החברה הישראלית מרוויחה. אני מאמינה בלב שלם כי פרויקט מסוג זה יכול להוות פתרון יעיל לשילוב התעסוקתי של ישראלים יוצאי אתיופיה בענפים בעלי רמת השתכרות גבוהה ומייחלת שנזכה לראות את השינוי בשנים הקרובות".

 

שחר מאור, חבר צוות אבטחת המידע בחברת Outbrain המשתתף בפרויקט, מוסיף: "ההתנדבות סייעה לי להתקרב בצורה בלתי אמצעית לתלמידים בגילאי העשרה ולראות מה הם האתגרים העומדים בפניהם בגיל זה.

 

שמחתי מאוד לגלות שללא הכשרה מיוחדת מצדנו יכולנו, חברי ואני, לעזור לתלמידים בהכנת שיעורי הבית שלהם, בביצוע מטלות מורכבות ובעיקר, ביצירת תרבות לימודית של התמדה והשקעה. אני מאמין כי הגעה לחברת הייטק מבוססת ומפגש איתנו, צוות המתנדבים, נחרט כחוויה חיובית ומעצימה לבני הנוער. אני בטוח שבעוד 10 שנים בני הנוער יוכלו להתנדב בפרויקט דומה עם בני נוער צעירים מהם והפעם, כעובדי Outbrain".

 

  • חברות, ארגונים וגופים אחרים במשק המעונינים להצטרף לפרויקט חונכות בני נוער של עמותת "פידל" מוזמנים להתקשר לטלפון: 072-250-7400 או לשלוח מייל ל: fidel1@012.net.il .

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמותת פידל
מיכל אברה סמואל מנכ"לית פידל
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים