שתף קטע נבחר

נתניהו: "אין סתירה בין חוק הלאום לשוויון זכויות"

ראש הממשלה הסביר כי החוק מהווה תשובה מוחצת ל"מי שמנסה להכחיש את הקשר בין עם ישראל לארצו". לעומתו קבע נשיא מדינה כי החוק מיותר: "בעבר לא היו צריכים את החוקים האלה, פשוט היו צריכים לפעול"

 

 

 

הקואליציה תקדם את חוק הלאום במהלך החודשיים הקרובים - כך הצהיר היום (ב') ראש הממשלה בנימין נתניהו, בישיבת סיעת הליכוד עם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת.

 

לדבריו, "אנחנו ממשיכים להוביל את ישראל בדרך שלנו, תוך עמידה תקיפה על האינטרסים של ישראל, על הכבוד הלאומי של ישראל וגם על האמת של ישראל. במושב הנוכחי נקדם את חוק הלאום, שאותו נגיש ב-60 הימים הקרובים. החוק מקבע את העובדה שישראל מדינת הלאום של העם היהודי במולדתו ההיסטורית. הוא מעגן את הדגל שלנו, ההמנון שלנו והיותה של ירושלים בירתנו הנצחית".

 

נתניהו הדגיש כי "אין שום סתירה בין החוק לבין שוויון הזכויות של כל אזרחי ישראל. אנחנו מאמינים ודוגלים בזה, הא בהא תליה. שני הדברים תלויים זה בזה. החוק מהווה תשובה מוחצת לכל מי שמנסה להכחיש את הקשר העמוק בין עם ישראל לארצו. הליכוד יוביל את החוק ואני מצפה מכל המפלגות הציוניות לתמוך בו".

 

עמדה מנוגדת לגבי חוק הלאום השמיע מוקדם יותר נשיא המדינה ראובן ריבלין, בביקור שערך בגלי צה"ל. הוא התייחס לפועלו של ראש הממשלה הראשון, דוד בן גוריון, ש"הקים את מדינת ישראל המתחדשת אחרי 2,000 שנה. הוא קיבל החלטה ובלי מנהיגות כמו שלו אני לא יודע אם עד היום היינו יכולים להגיע למצב שבו הקמנו בארץ ישראל מדינה לעם היהודי. בלי חוק המולדת. לא היו צריכים את החוקים האלה, פשוט היו צריכים לפעול".

נשיא המדינה ראובן ריבלין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נשיא המדינה ראובן ריבלין(צילום: מוטי קמחי)
 

ריבלין ציין כי "מגילת העצמאות היא אחד הדברים החשובים ביותר ואסור להמעיט אותה על ידי חקיקת חוקים שיכולים לפגוע במהותה. היא קיבלה הכרה מוסרית של כל העולם".

 

קבלת פנים לנשיא גרמניה

ראש הממשלה הזכיר את פגישתו עם נשיא גרמניה אמש, וציין: "אני חייב להגיד שגם קאיה קיבלה אותו. אני מעריך לא רק את פגישתו עמי אלא גם האופן שבו ניהל את כל ביקורו. הנה עוד עדות למדיניות החוץ שאני מוביל. אני גם שר חוץ".

 

הנשיא וולטר שטיינמאייר התייחס לתקרית הדיפלומטית בין נתניהו לבין שר החוץ הגרמני על רקע הפגישה עם שוברים שתיקה. אף שהתלבט - בחר לבסוף הנשיא לא להיפגש עם נציגי שוברים שתיקה ובצלם. 

 

נתניהו התייחס להצבעה האנטי ישראלית במועצת הביטחון של האו"ם. "נהגתי בתקיפות רבה נגד המדינות שהצביעו נגדנו. בשבוע שעבר קיבלנו מכתב משר החוץ החדש של ניו זילנד. ניו זילנד הגישה את ההצעה במועצת הביטחון והשר החדש מציע לסיים את המשבר בינינו מתוך הבנת חשיבות הקשר עם ישראל. ראש ממשלת אוקראינה יגיע בקרוב לביקור. בהצבעה הקודמת אוקראינה הצביעה נגדנו, בהצבעה האחרונה היא כבר הצביעה בעדנו. כך גם בריטניה ומדינות נוספות".

 

הוא הדגיש: "מדינות העולם מכבדות את מי שמכבד את עצמו. אני לא מרכין ראש, לא מתחסד ולא מתחנף. כך פעלתי וכך אמשיך לפעול למען מדינת ישראל".

 

ראש הממשלה בירך את נשיא צרפת הנבחר עמנואל מקרון: "אני מצפה לעבוד איתו בשותפות מול האתגרים המשותפים שעומדים לפנינו. אחד הגדולים שבהם הוא כמובן הטרור של האיסלאם הקיצוני שפוגע גם בפריז, גם בירושלים וגם בערים רבות אחרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ראש הממשלה נתניהו
צילום: רויטרס
מומלצים