שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ל"ג בעומר: מתכונים לשדרוג המדורה
    למה להסתפק בתפוחי אדמה אפויים במדורה, כשאפשר לשדרג את כל הסיפור עם שוק טלה קבורה בפחמים או עם סלט פירות חרוכים חם?

     (צילום: תקשורות)
    (צילום: תקשורות)
     

    שוק טלה צלויה במדורה

    מתכון של רועי תבור, "מרינדו-הבשר מהגולן" 

     

    המרכיבים:

    1 שוק טלה טרייה, מפורקת מהעצם

    למרינדה - 

    1 כוס שמן זית

    1/2 זר נענע

    3 ענפי טימין

    ראש שום, מפורק לשיניים ללא קליפה

    1 כפית פלפל גרוס

    1 כפית מלח אטלנטי

     (צילום: רון שלף)
    (צילום: רון שלף)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המרינדה - מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה.
    2. מכינים את הבשר - משרים את שוק הטלה במרינדה במשך 12 שעות לפחות, במקרר .
    3. עוטפים את השוק בנייר אפייה וב-4 שכבות של נייר כסף, ושמים על גחלים לוחשות. מסובבים את השוק כל 1/2 שעה או, לחילופין, מכסים בגחלים במשך שעתיים לפחות.


      צפו בשף ירון קסטנבוים מכין טלה במדורה: 

    צילום: ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

      

    תפוח אדמה צלוי וממולא בכל טוב

    המרכיבים:

    3 תפוחי אדמה, חצויים ומרוקנים

    300 גר' בשר מעושן

    300 גר' ירקות קלויים: בצל, פלפלים, חצילים, קישואים, צרור בזיליקום

    מלח, פלפל

     (צילום: אילן הדר)
    (צילום: אילן הדר)
     

    אופן הכנה:

    1. קוצצים את הבשר והירקות, ומערבבים היטב.
    2. ממלאים את חצאי תפוחי האדמה, עוטפים בנייר פרגמנט ונייר כסף.
    3. מכניסים למדורה למשך 45 דקות או עד לריכוך מלא.

    (צילום: אילן הדר) (צילום: רון שלף)
    (צילום: אילן הדר)
      

    מנסף של אורז, כבש וירקות במדורה 

    המתכון באדיבות שף שי לוינשטיין, "הגושרים מלון בטבע" 

    טיפ: בגרסה הצמחונית אפשר להכין את המנה גם ללא הבשר

     

    המרכיבים:

    סיר פוייקה (גודל 3)

    בצק לסגירת הפויקה

    1 כוס קמח

    1/2 כוס מים

    לתבשיל -

    1 בצל בינוני

    1 גזר בינוני

    1 ראש סלרי

    ראש פטרוזיליה

    1 תפוח אדמה בינוני

    1 קולרבי

    500 גר' בשר כבש, חתוך לקוביות בינוניות

    2 כוסות אורז פרסי

    3/4 כוס שמן זית איכותי

    חופן של עלי אורגנו קצוצים

    חופן של כוסברה קצוצה

    מלח, פלפל שחור

    מעט אגוז מוסקט

    2 מקלות קינמון

    2 כפיות ראס אל חנות

    1 כוס שבבי שקדים מטוגנים

     (צילום: רון שלף)
    (צילום: רון שלף)
      

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את הבצל, הגזר, הסלרי, תפוח האדמה והקולרבי לקוביות בינוניות, וקוצצים את הפטרוזיליה.
    2. מכניסים את סיר הפויקה למדורה מוכנה, בה העצים הפכו לגחלים. כשתחתית הסיר חמה, מוסיפים פנימה את שמן הזית. מוסיפים את הבשר, וסוגרים אותו מכל כיוון.
    3. מוציאים את הבשר לכלי נפרד. לשמן הקיים מוסיפים את הבצל ומשחימים קלות, ובהדרגה מוסיפים את שאר הירקות על פי דרגת הקושי ומטגנים עם הבצל.
    4. מוסיפים את האורז, ומטגנים עד לקבלת אורז שקוף. מוסיפים את התבלינים, הבשר והעלים הקצוצים ומערבבים היטב. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים, ומכסים את הסיר כך שיהיה אטום. 
    5. מכינים בצק מהקמח והמים. מגלגלים רצועת בצק שתקיף את כל קוטר המכסה, כך ידבק המכסה אל הסיר ויהיה אטום לחלוטין.
    6. מניחים למנסף להתבשל כשעה. מוציאים את הסיר מהאש, ולאחר כ-1/4 שעה פותחים את הסיר על ידי פירוק הבצק.
    7. מעבירים את המנסף לקערת הגשה ומפזרים מעל את השקדים הקלויים.

     (צילום: רון שלף)
    (צילום: רון שלף)
     

    סלט פירות חם מהמדורה

    מתכון של השף יפתח צפריר, מסעדת הבוקרים במרום גולן

     

    המרכיבים:

    סיר פוייקה (גודל 3)

    לסלט פירות -

    2 תפוחים

    2 נקטרינות

    2 אגסים

    2 קיווי

    6 תותים

    2 בננות

    1/2 כוס צימוקים

    1/2 כוס פקאן קלוי

    1/2 כוס שקדים שבורים קלויים

    עלי נענע קצוצים

     (צילום: אילן הדר)
    (צילום: אילן הדר)

    אופן הכנה:

    1. חותכים את הפירות לגודל הרצוי, מכניסים לסיר לפוייקה ומבשלים במשך כ-15 דקות מעל המדורה.
    2. מגישים את הסלט עם הסירופ המתוק שנוצר בתחתית הפוייקה.

     (צילום: אילן הדר)
    (צילום: אילן הדר)

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ל"ג בעומר: מתכונים לשדרוג המדורה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים