שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    3 מתכונים מהמטבח הערבי
    סלט ירקות עם גבינה בולגרית ונענע, סלט תרד חם עם לאבנה ועלי גפן ממולאים באורז ובשר: השף גיא גמזו מבשל עם סוזן אבולעפיה ארוחה ערבית

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    עלי גפן ממולאים באורז ובשר

    המרכיבים:

    עלי גפן (35-40 עלי גפן)

    למילוי -

    300 גר' אורז בסמטי, מושרה במים במשך 10 דקות ומסונן

    200 גר' צוואר בקר, טחון

    300 גר' בשר טלה, טחון גס (אופציונלי)

    2 בצלים לבנים בגודל בינוני, קצוצים דק (אפשר להשתמש בכרשה במקום)

    6 שיני שום, קצוצות דק

    6 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות

    1 חבילה פטרוזיליה, קצוצה

    1 חבילה שמיר, קצוץ

    1 חבילה כוסברה, קצוצה

    1/2 חבילת נענע קצוצה, ללא גבעולים

    1 כפית קינמון

    1 כף כמון טחון

    10 כפות רכז רימונים

    1 כף קימל טחון

    1/2 1 כף מלח דק

    12 כפות שמן זית

    1/2כף פלפל שחור גרוס

    לרוטב -

    3 ליטר מים

    12 כפות רכז רימונים

    1/2 1 כף מלח

    8 כפות שמן זית

    8 כפות מיץ לימון

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המילוי, וממלאים - בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המרכיבים.
    2. בתוך סיר רחב מפזרים פרוסות של בצל (או כרשה) שיוצרים חוצץ בין הממולאים לתחתית הסיר, כדי שלא ישרפו. מניחים את המילוי בתוך עלי הגפן, ומתחילים לגלגל.
    3. מכינים את הרוטב - בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המרכיבים.
    4. מבשלים את עלי הגפן - יוצקים את הרוטב על הממולאים עד למילוי הסיר (שמרו את הנוזל שנשאר, ייתכן ויהיה צריך להוסיף אותו בהמשך). מכסים את הסיר, ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות. מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך 4 שעות. אחת ל-1/2 שעה בדקו את הממולאים, ובמידה וצריך להוסיף נוזלים, השתמשו בנוזל שנשאר (אם לא נשאר, אפשר להוסיף גם מים).
    טיפ של אלופים:

    את עלי הגפן שטפו היטב והעבירו לקופסה של 4 ליטר. הקפיאו אותם במשך יומיים-שלושה, וביום ההכנה הוציאו להפשרה.העלים יוצאים רכים וקלים לגלגול.

     

    סלט שנקליש

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    המרכיבים (ל-2 מנות):

    8 עגבניות מגי, חתוכות גס

    12 עלי נענע, חתוכים גס

    2 ענפי זעתר, מפורקים מהגבעול וחתוכים גס

    1 שן שום קצוצה

    1/2 כפית מלח ים אטלנטי

    2 כפות שמן זית

    1 כף מיץ לימון

    להגשה -

    100 גר' גבינה בולגרית יבשה

    שמן זית

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל המרכיבים בקערת הגשה.
    2. מפזרים מעל גבינה בולגרית, מזלפים שמן זית ומגישים.

     

     

    סלט תרד חם

    המרכיבים:

    צרור תרד תורכי

    2 שיני שום, פרוסות

    1 בצל לבן, חתוך לפרוסות דקות

    1/4 פלפל חריף, חתוך לפרוסות דקות

    1/2 כפית כמון

    3 כפות מיץ לימון

    1 כפית לימון כבוש

    6 כפות שמן זית

    קורט מלח ים אטלנטי

    הגשה -

    לאבנה

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה: 

    1. מחממים מחבת, וכשהיא לוהטת מוסיפים את השמן. מטגנים בצל ושום עד
    2. להזהבה, שמים מעל את התרד וצורבים אותו היטב.
    3. מוסיפים את הכמון, מלח, פלפל חריף ומיץ לימון ומערבבים היטב.
    4. מסדרים את הסלט בצלחת הגשה, מניחים מעל כף לאבנה ומגישים.

      

    לרגל חגיגות יומולדת 4 למסעדת "אריא" של השף גיא גמזו יארח הערב (15 במאי) השף גמזו את השף סעיד אבולעפיה יחד עם אימו סוזן אבולעפיה, לערב ערבי אסלי שכולל ארוחת חלוקה במחיר של 180 שקלים לסועד. בהמשך השבוע, בימים רביעי וחמישי (17-18 במאי) יארח השף גיא גמזו את השף מידן סיבוני לערב פרואני-יפני עם טוויסט לוקאלי. לצד המנות המיוחדות יוגש תפריט קוקטיילים. להזמנות: 03-5296054

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "3 מתכונים מהמטבח הערבי"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים