שתף קטע נבחר

ירושלים: הנייד התפוצץ בכיס - בן 9 סובל מכוויות קשות

הילד הכניס את המכשיר לכיס מכנסיו לפני שיצא מביתו בבוקר וכשהיה ברחוב, המכשיר התפוצץ. הוא הובהל למיון 'טרם', שם טופל

ילד בן 9, תושב ירושלים נפצע הבוקר (ה') כאשר הכניס את המכשיר הסלולרי מסוג סמסונג S4 לכיסו. כשירד לרחוב, התפוצץ הטלפון הנייד בכיסו, והוא הובהל למיון "טרם" בבירה. הוא נכווה באורח קל עד בינוני ושוחרר לביתו כשמצבו טוב.

  

הילד נבדק ע"י ד"ר דוד זלוטניק, סמנכ"ל רפואה ברשת, שקבע כי הוא סובל מכוויה דרגה ב'. הוא טופל במשככי כאבים וחבישה מיוחדת לכוויות.

 

"אמנם שמענו מדי פעם על התפוצצויות טלפונים סלולריים, אבל המקרה הזה לא שגרתי", מספר ד"ר זלוטניק, "הילד שהיה כאוב מאוד, סיפר שלא נעשה בטלפון כל שימוש חריג, והוא היה בכיס מכנסיו".

  

כוויות מדרגה 2. אחרי הפיצוץ ( ) ( )
כוויות מדרגה 2. אחרי הפיצוץ

 

פגיעות בדרגות חומרה שונות

אין זה המקרה הראשון של התפוצצות מכשירים סלולריים. דיווחים אחדים בשנים האחרונות סיפרו על התפוצצות מכשירי סלולר שונים, גם בישראל.

 

התפוצצות טלפון סלולרי, ככל פיצוץ של מכשיר חשמלי, עלולה לגרום לפגיעות קשות ולעתים נרחבות בגוף. הפגיעה השכיחה ביותר היא כוויה, הנקבעת על פי הפגיעה בשכבות העור השונות ואחוזי הגוף. בכל מקרה נדרש פינוי לבדיקת רופא.

 

דרגת הכוויה נקבעת על פי הפגיעה בשכבות העור השונות ואחוזי הגוף.

כוויה דרגה א'‏ פוגמת בשכבה החיצונית של העור (האפידרמיס) וגורמת לאדמומיות של העור ולכאב עז.

 

כוויה מדרגה ב' פוגמת באפידרמיס ובחלק מהשכבה הפנימית יותר של העור (דרמיס). היא גורמת לצבע עור ורוד ולכאב עז ביותר.

 

כוויה מדרגה ג' פוגמת בכל שכבות העור, ומגיעה עד עומק העצם. בכווייה זו העור הופך שחור ואין תחושת כאב בשל הפגיעה בקצות העצב.

 

מעבר לכאב העז, שלוש הסכנות העיקריות שעלולות להיגרם כתוצאה מכוויות הן איבוד חום, איבוד נוזלים וזיהום. לפיכך נדרש פינוי מהיר לבית החולים בכל מקרה של פיצוץ.

  

מקרה לא שגרתי. הטלפון המפויח ( ) ( )
מקרה לא שגרתי. הטלפון המפויח

 

כך תנהגו במקרה של פיצוץ סלולרי על גופכם

עד לפינוי, במידה והמכשיר התלקח או שגרם להתלקחות הבגדים, יש לכבות את האש באמצעות מטף כיבוי או גלגול הנפגע על שמיכה או חול. יש לנסות להרחיק את המכשיר הסלולרי באמצעות בד או מקל מבודד ולהרטיב את אזור הכוויה בכוויות מסוג א' או ב' באמצעות מים זורמים או סטריליים. אם הנפגע מחוסר הכרה, יש להתחיל בפעולות החייאה בהתאם לצורך.

 

זיכרו: אין להשתמש במשחות כלשהן, לרבות לבן, ביצים, משחות שיניים או מרכיבים אחרים שעלולים לזהם את אזור הכוויה.

 

אין להסיר או לתלוש בגדים חרוכים שנדבקו באזור הכוויה. במקרה של כוויה באזור מוגבל בגוף יש לקרר מיד במים או להניח רטיות קרות ולחות (רצוי סטריליות) על הכוויה. ניתן להשתמש גם בממחטות בד או בגד. אין לנקב שלפוחיות ואין להסיר עור. כמו כן, אין למרוח על הכוויה משחות או חומרים שונים אחרים.

 

סכנת הפיצוץ אורבת גם לעיניים: חלקים מהמכשיר או גיצים עלולים לגרום לפגיעה חמורה גם בקרניות, ובה בעת העשן והגופים הזרים המשתחררים מהמכשיר עלולים להוביל לצריבה ולאדמומיות בעיניים.

 

בכל מקרה של פגיעת עיניים, אדמומיות או צריבה אין לשפשף את העין או לטפטף טיפות ומשחות. יש לשטוף את העיניים במים זורמים נקיים או במים סטריליים, ולפנות בדחיפות לרופא.

 

במקרה שנראה גוף זר גדול הנראה נעוץ בתוך העין, יש להימנע משטיפה. חובה להבהיל את הנפגע בדחיפות לחדר המיון הקרוב.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים