שתף קטע נבחר

ארה"ב: עלייה חדה במקרי שלשולים בקרב שוחים בבריכות

המרכז לבקרת מחלות בארה"ב מגלה כי קיימת עלייה משמעותית במקרי שלשולים בקרב שוחים בבריכות. הסיבה: הטפיל קריפטוספורידיום הגורם למחלת שלשולים, בחילות והקאות ממושכת שעמידה לטיפול אנטיביוטי. ההמלצות: למנוע מילדים משלשלים להגיע לבריכות, ובשום מקרה לא לבלוע את מי הבריכה

אם אתם בדרך לבריכה, אל תבלעו את המים: גורמי בריאות בארה"ב מזהירים מפני עלייה במקרי שלשולים בקרב מתרחצים בבריכות, בעקבות בליעת המים המכילים פרזיט אלים.

 

הזיהומים מתרחשים כאשר השוחים בולעים את המים המזוהמים בצואת מתרחצים אחרים הנגועה בטפיל קריפטוספורידיום או בשמו המקוצר "קריפטו", פרזיט שעמיד לטיפולים אנטיביוטיים.

 

על פי נתוני המרכז לבקרת מחלות האמריקני, ה-CDC, קריפטו גרם ל-32 התפרצויות של מגפת שלשולים בארה"ב בשנת 2016, בהשוואה ל-16 התפרצויות בשנת 2014.

 

 

לא לשלוח ילדים חולים לבריכה. הנזק של המים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא לשלוח ילדים חולים לבריכה. הנזק של המים(צילום: shutterstock)

 

הטפיל השכיח בבריכות

באריזונה, דווח בשנה שעברה על 352 מתרחצים שנדבקו בקריפטו בחודשי הקיץ, בהשוואה ל-62 מקרים בלבד בין השנים 2011 עד 2015. באוהיו דווח על 1,940 מקרי הדבקה בשנת 2016, בהשוואה ל-571 מקרים בכל אחת מהשנים 2012 עד 2015.

 

קריפטו הוא הטפיל השכיח ביותר הגורם לשלשולים בבריכות שחייה ובבריכות פארקי שעשועים, בגלל שהוא מסוגל לשרוד 10 ימים במים המכילים כלור. די בכמות קטנה של מים שנבלעו, השווים ללגימת כוס אחת, כדי להדביק אדם ולגרום לו למחלה הנמשכת 3 שבועות.

 

הזיהום בקריפטו גורם לשלשולים מימיים, כאבי בטן עזים, בחילות או הקאות. מצב זה עלול להתפתח לכדי התייבשות המצריכה אשפוז הכולל עירוי נוזלים. במקרים קשים, ללא טיפול, עלולים השלשולים הממושכים לגרום גם לאיבוד הכרה ופרכוסים. כדי לקטול את הטפיל בבריכות נגועות, נהוג למהול את המים בכמות גדולה במיוחד של כלור, בפעולה הקרויה היפרכלורינציה.

 

במרכז לבקרת מחלות ממליצים להורים שלא לשלוח את הילדים לבריכות שחייה אם הם סובלים משלשולים. אלה שנדבקו בקריפטו צריכים להימנע מביקור בבריכות שחיה שבועיים לאחר הפסקת השלשולים. כדי להימנע מהדבקה, ממליץ ה-CDC שלא לבלוע את מי הבריכה.

 

בישראל מחייב משרד הבריאות את מפעילי הבריכות לחטא את המים, אלא שכאמור הפרזיט "קריפטו" עמיד למינון הרגיל של הכלור, ונקטל רק בכמויות גבוהות מידי האסורות לרחצת אדם. בנוסף מקיים משרד הבריאות מעת לעת בדיקות מעבדתיות לאיתור זיהומים בבריכות. עם זאת, הבדיקות אינן מתבצעות באופן שוטף בבריכות, ודי בהפרשת כמות קטנה של צואה שבה הפרזיט, כדי לזהם בריכה שלמה.


וכיצד להציל אדם שטבע בבריכה? צפו:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לשחות בבריכה בלי לבלוע את המים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים