שתף קטע נבחר

סיור במחלבות בוטיק בארץ

החג הלבן: גבינות אורגניות בסגנון צרפתי בחוות בודדים בגליל, גבינות מחלב בופאלו במושב ביצרון וגם סדנאות להכנת גבינות בגליל התחתון - לרגל חג השבועות יצאנו בעקבות מחלבות הבוטיק בארץ, ומסתבר שיש לא מעט כאלה והן לגמרי שוות ביקור

 

מחלבת המאירי

מחלבת המאירי היא המחלבה הראשונה בארץ שנפתחה ב-1840. מאז ועד היום היא נמצאת באותו מקום, ומי שממשיך את הפעילות בה הם בני משפחתו של מאיר ארזוני שפתח אותה בזמנו. המוצר המפורסם ביותר של המחלבה הוא הגבינה הצפתית, ומלבדה תוכלו לרכוש כאן מבחר של גבינות צאן נוספות.

 (צילום: מחלבת המאירי) (צילום: מחלבת המאירי)
(צילום: מחלבת המאירי)

העיר העתיקה, צפת, 052-3721609, ראשון-חמישי בתיאום מראש, שישי 12:00-15:00, כשר

 

חלב עם הרוח

חוות בודדים שמייצרת גבינות אורגניות בסגנון איטלקי וצרפתי דוגמת ריקוטה מעושנת ושברייה עטופה בעלי גפן, גבינת עזים קשה עם זרעי שומר מצרי וגבינת עזים מצופה בפחם ומבושלת בתוכו.

 

העזים שמספקות כאן את החלב ניזונות ממרעה טבעי בלבד, ולכן החלב הוא אורגני טהור. במקום פועלת גם מסעדה (בתיאום מראש), שבה מוגשות הגבינות המקומיות עם סלטים, לחם שאור ומשקה מי ורדים.

 

יודפת, גליל, 050-5327387 בתיאום מראש, לא כשר

 

 

עין כמונים

הגבינות שמיוצרות בחווה הזו, זכו לאורך השנים בלא מעט מדליות בתחרויות של גבינות גורמה בחו"ל. המחלבה עצמה הוקמה ב-1979 על ידי עמירם ודרורה אוברוצקי, ומיוצרים בה כ-30 סוגי גבינות וגלידות על טהרת חלב העזים שמייצר העדר המקומי.

 

בין הגבינות שמיוצרות כאן אפשר למצוא את עיזבל - גבינה מסוג קממבר עזים, ואת מוצר הדגל של המחלבה - גבינת "טל הגליל" שמיושנת בעלי דפנה. במקום פועלת גם מסעדה קטנה שבה מגישים פלטות גבינות, לחם, שמן זית ויין.

 

עין כמונים, הרי הגליל, 04-6989680. ראשון-חמישי, שבת 20:00-09:30, שישי 9:30-22:00, הגבינות בחנות כשרות, אך המסעדה אינה כשרה.

 

מחלבת הנוקד

דני ברזילי ממחלבת הנוקד בגילון, החליט לייצר גבינות אחרי שנים שבמהלכן עסק במכירת חלב. את רזי ייצור הגבינה למד בבית הספר לגבנות - "אליאנס פסטורל" שבצרפת, וב-1996 התחיל לייצר כעשרה סוגי גבינות בסגנונות שונים, כולן בשלות וקשות מלבד הריקוטה.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

הגבינות שמיוצרות כאן אינן מכילות חומרים כימיים, ונארזות באריזות מתכלות. גבינות הדגל של "הנוקד" הן גבינת "בית הכרם" בסגנון טום וגבינת "גילון", בסגנון פקורינו. מלבד גבינות, חנות המחלבה מספקת גם נוף עוצר נשימה לעבר עמק זבולון.

 

גילון, הגליל התחתון, 04-9566062, ראשון-חמישי 17:00-08:00, כשר

 

מחלבת טבע עז

טבע עז הוא מתחם שכולל דיר, מחלבה, מסעדה חלבית בשם "פורטובלה" ומעדנייה, הפועלות זו לצד זו. במעדנייה אפשר לרכוש מבחר גדול של גבינות צאן ומוצרים משלימים, כמו שמן זית ויין. בנוסף, מוכרים כאן חלב עזים מפוסטר שמגיע הישר מהמחלבה המקומית.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

מבחר הגבינות שמיוצרות כאן כולל ברי עזים, גבינה צ'רקסית, גבינת עזים גולמית, גבינת עזים עם פלפל שחור, גבינה עם זעתר, חמאת עזים, מונפור (סנט מור מחלב עזים) ואפילו תום רוזמרין.

 

מושב בן-עמי, גליל, 04-9822554 או 04-9520299, ראשון-חמישי 21:00-9:00, שישי 15:00-08:00, כשר למהדרין

 

מחלבת אלברוס

המחלבה הצ'רקסית היחידה שפועלת כיום בארץ. היא הוקמה על ידי נח ושרה תחאוכו במטרה לשמר את המסורת הצ'רקסית בת אלפי השנים, שהגבינה הצ׳רקסית היא חלק בלתי נפרד ממנה.

 (צילום: אסלאן אבגנה) (צילום: אסלאן אבגנה)
(צילום: אסלאן אבגנה)
 

המחלבה מייצרת שני סוגי גבינות, שתיהן צ'רקסיות מסורתיות ומיוצרות מחלב בקר בעבודת יד ללא שימוש במיכון או בחומרים משמרים. תוכלו לטעום כאן את הגבינה החצי קשה וגם מאפה צ'רקסי מפורסם.

 

מרכז המורשת הצ'רקסית בכפר כמא, 055-6619799, ראשון-שבת 17:00-10:00, לא כשר

 

אלטו

מחלבת גבינות עזים שהתחילה כמחלבה קיבוצית קטנה והפכה למחלבת בוטיק, שבה תחת קורת גג אחת שוכנים בית קפה חלבי ומעדנייה עם מבחר גבינות המחלבה.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

המחלבה עצמה ממוקמת בלב בוסתן עצי פרי, והגבינות שבה מיוצרות בשיטות עבודה מסורתיות. מבחר המוצרים שם כולל גבינות טריות, גבינות דלות שומן, גבינות בשלות, גבינות קשות וחצי קשות ואפילו גלידה מחלב עזים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בבית הקפה מגישים ארוחות בוקר, מנות חלביות וקינוחים שמספרים את "סיפורה של הגבינה".

 

קיבוץ שמרת, גליל מערבי, ‏04-9854802‏, ראשון-חמישי 17:30-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

שירת רועים

מחלבת "שירת רועים" נפתחה בשנת 2008 על ידי מיכל מור מלמד, קלינאית תקשורת במקצועה שעשתה הסבת מקצוע לגבנות. את חנות המחלבה, שנמצאת בכפר קיש, היא פתחה ב-2009.

 

כיום מלמד היא חברת כבוד בגילדת הגבנים העולמית, וגבינותיה ייצגו את ישראל באליפות העולם לגבינות וזכו בלא פחות משש מדליות שונות (!). במחלבה שלה, שבקיבוץ לוטם, היא מייצרת גבינות קשות, חצי קשות, חצי רכות ובשלות בשיטות המסורתיות הנהוגות בצרפת, ספרד, איטליה ושוויץ.

 (צילום: מתן  שגיא)
(צילום: מתן שגיא)

הגבינות שלה נשטפות על בסיס יומיומי ומיוצרות ללא חומרי שימור, שעווה או צבעים. סמוך למחלבה פועל "בית לגבינות" - מקום שמספק חוויה שלמה למבקר שמתעניין בגבינות ארטיזנליות, מעניק הצצה לתהליכי הייצור וההבשלה של הגבינות ואף מאפשר טעימות ואת האפשרות לרכוש את הגבינות, להשתתף בסדנאות ולשמוע את סיפור המחלבה.

 

אפשר למצוא כאן גבינות בסגנון מנצ'גו, פקורינו, מוצ'ילה, תום, ריבלושון, פריאל, קממבר וגם גבינה עם כמהין וגבינה בסגנון קרוטן.

 

קיבוץ לוטם, גליל תחתון 04-6787161, 052-2548052, שישי-שבת וערבי חג 10:00-18:00, כשר

 

חוות עז עיז

חווה שהוקמה על ידי רינת ואסף וגנפלד, שעברו מהמרכז העירוני לגליל הכפרי לפני עשור כדי להגשים את החלום - לגדל עזים ולייצר גבינות איכותיות.

 

במחלבה של החווה אפשר לרכוש את הגבינות שמיוצרות כאן בתהליכים מסורתיים וללא שימוש בחומרים משמרים. בנוסף, מספק המקום חוויית אירוח משפחתית שכוללת אירועי הפנינג לכל המשפחה, ג'אם סשן וערבי שירה.

 

החקלאי 22 מנחמיה, עמק הירדן, 053-7292996, ראשון-חמישי בתיאום מראש, שישי 15:00-10:00, כשר

 

מחלבת ברקנית

מחלבה משפחתית בבעלות אבינועם ומיכל ברקין, שמתמחה מזה 30 שנה בייצור גבינות צאן. במחלבה הזו מיוצרות מדי יום כ-150 קילוגרם גבינות, המבטאות את החיבור של האדם עם נוף מולדתו. מדובר בגבינות צאן עשירות ומורכבות, שמיוצרות בתהליכי ייצור מסורתיים מחלב מלא ללא זירוז תהליכים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

כפר יחזקאל, עמק יזרעאל, 050-4492799‏, שישי 14:00-10:00, שבת 16:00-10:00, כשר

 

אילן גבינות בוטיק מהעמק

המחלבה של אילן כהן, דור שלישי במשק שמייצר גבינות מחלב פרות ועזים, ביניהן גבינות רכות וקשות שמיוצרות מחלב מלא ללא תוספות וחומרים משמרים. בנוסף, במשק ישנו כרם זיתים ממנו מופק שמן זית שאפשר לרכוש במקום.

 

מושב שדה יעקב, עמק יזקעאל, 050-9833814, ראשון-חמישי בתיאום מראש, כשר

 

 (  )

משק יעקבס

סיפורו של המשק מתחיל אי שם ב-1936, אז הגיעו לכפר הרא"ה יצחק ורות יעקבס. מהחלב שחלבו במשק הם ייצרו גבינות לשימוש עצמי ובנם, שלמה, המשיך את דרכם וטיפל במשק. ב-1996 הנכדים של רות ויצחק הקימו צמוד לרפת מחלבה, שבה מיוצרות גבינות בתהליכי ייצור מסורתיים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

במחלבה מייצרים כ-25 סוגי גבינות דוגמת קצו'טה, פקורינו, רוקפור, איטליקו, קממברט, גאודה, תום, מנצ'גו, אופיר, סנט מור, שחר, מורבייה, שבר, גורגונזולה, גבינת שמנת וגם לבנה, עז-מה, יוגורט צאן, פטה, צפתית, קרם פרש ובורטה.

 

המוצרים של המחלבה משווקים במעדניות המובחרות בארץ, וחנות המפעל, שנמצאת במושב כפר הרא"ה, היא גם מתחם קולינרי עם בית קפה שמתקיימות בו סדנאות בישול. 

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)

משק יעקבס כפר הרא"ה, עמק חפר, 04-6366111, 04-6251266, ראשון-חמישי 8:00- 16:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

תהליך הכנת הגבינה:

 

הגבינייה

מחלבת בוטיק מיוחדת במינה. מדובר במיזם אישי של אילנה מיצרי, שקיבלה את הרפת בירושה מחמה, ומאז היא מייצרת גבינות נהדרות מחלב בקר.

 (צילום: עמוד הפייסבוק)
(צילום: עמוד הפייסבוק)
 

כשהיא נכנסת למקרר הגדול ללטף את הגבינות הבשלות אותן היא מייצרת בעצמה - החל משלב החליבה ועד לאריזה - היא נרגשת בדיוק כפי שהיא נרגשת להציג את התמונות של בנותיה היפות שעוזרות לה במחלבה וברפת.

 

מיצרי מייצרת כ-18 סוגים של גבינות קשות ורכות, ביניהן סנט מור, ולנסי, קממבר, ברי, ברי אגוזים, בלאק ברי (גבינה מפוחמת) וגם אנטייגו, פיקורינו וגאודה.

 

מחירים: 15-5 שקלים ל-100 גרם

ניצני עוז, עמק חפר 050-4365905, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 16:00-8:00, כשר

 

My Dear

מחלבת My Dear החלה לייצר גבינות ב-2007, והיא ממוקמת לצד דיר העזים שמספק את החלב. תחילתה של המחלבה הזו בעז שהגיעה למשק כמעט במקרה, וגרמה ללהט פז לקחת את התחביב המשותף לו ולאביו כמה צעדים קדימה.

 

כיום פז מייצר כאן גבינות עזים מחלב מפוסטר וללא חומרים משמרים, דוגמת גבינות עזים לבנות וטריות שמיוצרות מדי יום מחדש, וגבינות צהובות ובשלות בעלות טעם ייחודי.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

המוצרים נמכרים בחנות המפעל הקטנה יחד עם יין הבית שנקרא My Dear Wines - מסדרת שיראז וקברנה שמיוצרים מענבי מהכרם הצעיר שצמוד למחלבה. בנוסף, בין עצי הפקאן שבחצר המשק הביתי ממוקמים שולחנות פיקניק שיאפשרו לכם ליהנות ממוצרי החנות מיד לאחר רכישתם.

 

השלום 6 כפר נטר, השרון 052-8995958, ראשון-חמישי 18:00-9:00, שישי 9:30-8:30, הגבינות כשרות, אך החנות אינה כשרה

 

חנן הגבן

המחלבה של חנן סופר, ממוקמת במשק חסיד שבמושב חירות. מייצרים כאן גבינות כפריות מחלב עזים, בקר וכבשים בשיטות מסורתיות, ללא חומרים משמרים, מייצבים, תוספי טעם, צבעי מאכל או אבקות חלב.

 

לצד המחלבה פועלת גם חנות קטנה, שבה נמכרות גבינות כמו צפתית, צפתית מלוחה, לבנה, חלומי, קממבר, סנט מור, ברי (עזים), רוקפור (כבשים), גאודה, ריקוטה, תום (מעזים וכבשים) ועוד.

 

לצד הגבינות, אפשר לרכוש מוצרים נוספים מתוצרת מקומית של משקי האזור דוגמת שמן זית ממסיק מקומי, דבש מפרחי הדר, זיתים סורים ומגוון תוצרת עונתית, לחמי שאור, מעל 40 סוגים של יינות ועוגות שמרים טריות, עוגיות ביתיות וריבות. בנוסף, מוגשות כאן ארוחות בוקר מפנקות על טהרת הגבינות עם ירקות שמגיעים הישר מגינת הירק שצמודה למחלבה.

 

מושב חרות, השרון, 053-5335444, ראשון-חמישי 16:00-8:30, שישי 14:30-8:00, כשר

 

דיר נינה

מחלבת בוטיק שבה מיוצרים מגוון מוצרים מחלב עזים ללא חומרים משמרים, ובשיטות ייצור מסורתיות. מוצר הדגל של המחלבה היא גבינה צפתית מלוחה.

 (צילום: אבי מורג) (צילום: אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)

סמטת ההדרים 1 מושב נטעים, מישור החוף 03-9653574, רביעי, שישי, שבת 8:30- 14:00, חמישי 14:00-8:30, 18:00-16:00, כשר

 

מחלבת מרקוביץ'

המחלבה של אהרון מרקוביץ' שקיימת כבר 30 שנה. עוד בילדותו אהב מרקוביץ' כבשים, ולאחר שהתחתן רכש לעצמו כמה מהן והתחיל לחלוב אותן ידנית ולהכין גבינות. כיום מיוצרות במחלבה הזו גבינות בעבודת יד, שמכילות 100 אחוז חלב כבשים מפוסטר. 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

למרות הוותק של המחלבה, מרקוביץ' לא עוצר מלטפח גבינות מקוריות וייחודיות שמשלבות לעתים גם פירות כמו גפן ותאנה. במשק פועלת גם מעדנייה, שהיא לא פחות מפינה קסומה שמציעה רוגע ושקט.   

 

שניר 28 נחלים, מרכז, 03-9332797, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 13:30-8:00, כשר

 

דורון מן הטבע - מחלבת נחלים

מחלבה ביתית שנוסדה לפני כ-50 שנה על ידי בלהה ומשה פורר, שייצרו בביתם גבינות שונות על פי מתכון משפחתי. את מסורת הכנת הגבינות ממשיך מזה כ-30 שנה בנם, דורון פורר, בייצור אישי וייחודי לפי ידע וניסיון שרכש במחלבות שונות בעולם.

 

אין כאן פס ייצור וכמויות גדולות, וכל גבינה מקבלת טיפול ויחס אישי. אין חומרים משמרים, והגבינות מיוצרות מחלב עזים, כבשים ופרות שנחלבות במשק המקומי. בין הגבינות הרכות: גבינת עזים למריחה, לבנה, צפתית (עזים ובקר), בולגרית עזים, פטה, צאן ועוד. בין הגבינות הקשות: קממבר (רגילה עם תוספות שונות), רוקפור, פייסה, קשקבל, תום, קצ'וטה (טבעית ובטעמים), גבינת עזים ביין, גבינת עזים בעלי דפנה, פקורינו ועוד.

 (צילום: אוסף פרטי)
(צילום: אוסף פרטי)
 

במחלבה מיוצרים גם יוגורטים, ובחנות המפעל אפשר לרכוש - מלבד מוצרי החלב של המחלבה - גם מוצרים משלימים כמו שמן זית משובח, דבש טבעי ואיכותי ועוד.

 

חרמון 83 מושב נחלים, מרכז 03-9323135, ראשון-חמישי 18:00-9:00, שישי 9:00-14:00, כשר

 

 

טסלר גבינות עזים במושב ארגמן

מחלבה משפחתית ששייכת לבני הזוג אבי ופרידה טסלר, כאשר אבי אחראי על הטיפול בעדר ועל החליבה, ופרידה מגבנת את הגבינות מחלב העזים הטרי.

 

בין הגבינות שמייצרים כאן אפשר למצוא גבינת תום, קממבר, רוקפור, לבנה, צפתית ,חלומי, בולגרית, גאודה ופטה שנמכרות במחלבה עצמה, שבה אפשר לרכוש גם חלב עזים טרי שעבר פיסטור בלבד.

 

עדר העזים של משפחת טסלר ניזון ממרעה טבעי, ולכן טעמו של החלב והארומה המיוחדת של הגבינות - שונה ומשתנה לאורך עונות השנה.

 

מושב ארגמן בקעת הירדן, 02-9941259, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 13:00-9:00, כשר

 

עיזה פזיזה

משק משפחתי ששייך למשפחת צבן שבו גדלות 35 עזים. זוהי פינת חמד שממוקמת למרגלות הרי ירושלים, שבה פועלים אנשים טובים עם חיוך רחב. והשוס - שערי הדיר פתוחים, והעזים הידידותיות מורגלות בקרבת אנשים ופנויות לקבלת אורחים.

 

מסביב למשק כרמים מוריקים ושדות חקלאיים, ובפנים דיר עזים, מחלבה, מרכז מבקרים ומעדניית גבינות, שבה נמכרות כל הגבינות שמיוצרות במקום וקרויות על שמם של בני המשפחה. בנוסף, אפשר למצוא שם מבחר מוצרים משלימים לאירוח ולפיקניקים.

 (צילום: מאיה מימוני) (צילום: מאיה מימוני)
(צילום: מאיה מימוני)

מלבד סיור בדיר ורכישת גבינות, מציעים שם חוויה קולינרית שכוללת ארוחה כפרית על טהרת מוצרי המחלבה המוגשים עם מטבלי הבית המיוחדים, קרקרים טבעיים, ריבה ודבש, שמן זית וכוס יין (100-120 שקלים לזוג, כולל ירקות ולחם). בימי שישי יש גם חומוס שנמכר במשקל.

 

משק 17 מושב טל השחר, שפלת יהודה, 08-6102876, 052-2589900, ראשון-חמישי 18:00-8:00, כשר למהדרין

 

חוות הר הרוח

חוות עזים שנמצאת בהרי ירושלים, ומייצרת בין היתר את גבינת היתלה - גבינת עזים עטופה בפתיתי שום או בפלפל שחור; גבינת הר הרוח - גבינה בשלה חצי קשה מסוג תום; גבינת כפירה בצורת גליל ובתוכה שכבת אפר בטעם חמצמץ וגבינות נוספות, מעניינות ומיוחדות לא פחות.

 

נטף 35 נטף, הרי ירושלים 054-4497494‏, בתיאום מראש, כשר ללא תעודה

 

קורנמל

מחלבה עם מעדנייה ומסעדה לצידה, שמייצרת מבחר גבינות כמו גבינות קממבר, ברי ופטה. במסעדה מוגשות מנות המתבססות על הגבינות שמיוצרות כאן כמו גבינת הגר בתנור (46 שקלים), מקלות עדנה ( 39 שקלים) - מנה שמורכבת מגבינת עדנה עטופה בבצק פריך, בציפוי סירופ יין ותפוחים. מנה מעניינת נוספת היא "כיפה אדומה" (36 שקלים), גבינה מתובלת בנענע ושום ועטופה בפיסות פלפל אדום קלוי.

 (צילום: נורית שרת) (צילום: נורית שרת)
(צילום: נורית שרת)
 

מדרום לצומת טללים, בין באר שבע למצפה רמון 08-6555140, ראשון, שלישי, רביעי-שבת 18:00-10:00, לא כשר

 

גבינות צדק

מחלבה שפועלת בחווה אלה המשפחתית - שבה גדלות עזים אורגניות מזנים מקומיים,  שרועות כל השנה במרעה הטבעי שבאזור - וממוקמת בשיפולים הדרום מזרחיים של חבל לכיש. מייצרים כאן יוגורט עזים ומבחר גבינות חצי קשות וקשות בתהליכים מסורתיים ומחלב עזים מלא בלבד, והן בעלות תו התקן - "חי בריא". בנוסף, בתהליך הייצור לא משתמשים בחומרים משמרים מתוך כוונה לשמר את סגולות החלב ככל שניתן.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בין הגבינות שאפשר למצוא כאן: לבנה, יוגורט, סנט מור, פטה, קממבר עטופה בעלי גפן, צפתית, קצ'וטה ועוד. מלבד הגבינות, אפשר לרכוש בחווה גם דבש, שמן זית וזיתים.

 

קיבוץ שומריה, צפון הנגב 054-6431407, כשר

 

חוות הבופאלו

החווה היחידה שבה מיוצרים מוצרים מחלב בופאלו. החוויה היא פרי יוזמתה של משפחת טרייסטר, וסיפור הקמתה התחיל כשחגי ועירית טרייסטר אכלו יוגורט נפלא מחלב בופאלו במהלך טיול לאיטליה, והחליטו לתור אחרי הבופאלו ולהעלותם לישראל. ב-1995 זה קרה -עדר בופאלו צעיר הגיע לארץ, ונפתחה המחלבה במושב בצרון.

 (צילום: מיה טרייסטר)
(צילום: מיה טרייסטר)

במחלבה מייצרים מוצרלה, ריקוטה ויוגורטים. כל הגבינות הן, כמובן, מחלב בופאלו ולימוד הכנת המוצרים מתבצע במחלבות בדרום איטליה (לטינה וקמפניה). בחווה פועלים מרכז מבקרים, מחלבה, חנות שבה נמכרות הגבינות וגם גלידה מחלב בופאלו.

 

מושב ביצרון, שפלת יהודה, 08-8574508, ראשון-חמישי 17:00-8:30; שישי 14:00-8:3, כשר

 

משק שמואלי

משק ששייך ליעלי וניר שמואלי, שחלמו לשוב למשק של הוריו של ניר כדי לעבוד בחקלאות, לטפח בעלי חיים ולעסוק בייצור גבינות עזים. היום השניים מגדלים את העזים, תוך כדי שהם דואגים לתזונה ולתנאים המיטביים שלהן על מנת להבטיח שהחלב יהיה באיכות הגבוהה ביותר.

 

החליבה מתבצעת פעמיים ביום במכון חליבה חדיש, ובעת ייצור הגבינה מקפידים במשק על כל התקנים והדרישות ההכרחיות על מנת לייצר גבינה איכותית, טעימה ובעלת ערכים תזונתיים. בנוסף, אין במחלבה שימוש בחומרים משמרים בניסיון לשמר את סגולותיו של חלב העזים.

 (צילום: לירון אלמוג)
(צילום: לירון אלמוג)

מייצרים כאן גבינות קשות מלאות ארומה, גבינות רכות מיוחדות וגם יוגורט עזים. בין סוגי הגבינות: גבינת תום ותום ביין, גאודה, פטה, סנט מור, קממבר, ברי, גבינה צ'רקסית וכדורי גבינה מתובלים.

 

הגליל באר טוביה, שפלת יהודה, 052-6659925, ראשון-רביעי בתיאום מראש, חמישי 18:00-9:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

מחלבת עברי

אחת המחלבות השמחות שנמצאות כאן. היא הוקמה בתוך משק חקלאי-משפחתי במטרה לייצר גבינה עיראקית אמיתית ששמה ג'ובן. כשדור ההמשך נכנס לעניינים - מחלבת עברי החלה לייצר גבינות של כל העמים והעדות, ביניהן גבינות בסגנון איטלקי, גבינות בסגנון עיראקי כמו ג'יבן וקאמר, גבינות בסגנון רוסי כמו טובורוג וסמטנה, גבינות בסגנון בלקני כמו קשקבל, פטה כבשים וחלומי ואפילו גבינות בסגנון מקסיקני כמו הקסוו ווחקאה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

מדי יום שישי מתקיים במקום הפנינג, במהלכו מוגשים לאורחים פלטות עם גבינות (69 שקלים לפלטה זוגית) לצד יין ומאפי קלצונה חלומיים (30-40 שקלים), שנאפים בטאבון שפועל במקום.

 (צילום: מחלבת עברי) (צילום: מחלבת עברי)
(צילום: מחלבת עברי)
 

דרך הפרדס 50 מושב עזריה, אזור השפלה, 08-9227266, חמישי 16:30-12:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

מחלבת צאלה

מחלבת צאלה הוקמה על ידי בני הזוג אמנון וצאלה, שמתגוררים בחוות בודדים בצפון הנגב. הגבינות מיוצרות במחלבה בתהליכים ידניים ומסורתיים, בפס ייצור קטן וללא שימוש בחומרים משמרים.

 

המחלבה פתוחה לקהל הרחב לאורך כל ימות השנה, ואפשר לערוך בה סיורים מודרכים ולרכוש מהגבינות המיוצרות במקום לצד ממרחים טבעוניים על בסיס ירקות ושמן זית.

 (צילום: ליבנת גינזבורג) (צילום: ליבנת גינזבורג)
(צילום: ליבנת גינזבורג)

לרגל חג השבועות יתקיימו במחלבה שלל פעילויות לכל המשפחה: מכירה חגיגית של גבינות, עוגות גבינה, קישים, יינות, ריבות, זיתים, שמני זית, מארזי שי, פסטות בעבודת יד, רטבי שמנת וחמאות מטובלות. בנוסף, אפשר להזמין במקום ארוחת בוקר, לקחת חלק בסדנאות הכנת הגבינות, להכין פיתות או סלי ביכורים ואפילו לרכב על סוס פוני.

 

הסיורים בדיר יתקיימו ב-31 במאי, בשעות: 11:00, 13:00 ו-15:00 במחיר של 20 שקלים למשתתף. חצי קילומטר דרומית למושב עין הבשור, מועצה אזורית אשכול 052-8478935, שישי-שבת 16:00-10:00, כשר

 

חוות נאות

חוות בודדים שהוקמה בשנת 2003 על ידי משפחת נחימוב. כיום החווה פועלת כחווה חקלאית תיירותית שבה מגדלים עזים, מייצרים גבינות ומארחים את חובבי הנוף המדברי.

 

מלבד המחלבה, יש במקום גם בקתות אירוח זוגיות ומשפחתיות. מוצרי הדגל של החווה הם יוגורט, גבינת פטה חלומי, גבינת ולנסי וגבינת תום, אותם ניתן לרכוש בחנות החווה יחד עם מגוון מוצרים מהאזור.

 (צילום: מישל אמזלג) (צילום: מישל אמזלג)
(צילום: מישל אמזלג)

מבחר הגבינות שמיוצרות בחווה כולל גבינת הגר במגוון טעמים, גבינת נועם עם עובש, גבינת תום בסגנון צרפתי, גבינת ניצן קשה עם מגוון תוספות מפתיעות וגבינת קסם בת חודשיים שמושרית בשמן זית.

 (צילום: מישל אמזלג) (צילום: מישל אמזלג)
(צילום: מישל אמזלג)
 

שדה בוקר, 054-4218789/8, ראשון-שבת 18:00-7:00, כשר ללא תעודה

 

מחלבת בארי

במחלבת "בארי" - שפועלת מאז 1991 - מייצרים מגוון גבינות מחלב בקר בעבודת יד. החלב מופק מפרות שנמצאות ברפתות מרווחות באזור כפרי ורגוע, תוך שהן נהנות מאוויר צח וממזון שמיוצר במקום.

 (צילום: מרקוביץ') (צילום: מרקוביץ')
(צילום: מרקוביץ')

התוצאה היא חלב עשיר, ממנו מייצרים גבינות פרימיום בתהליכי ייצור מסורתיים וטבעיים. הגבינות מתיישנות במשך חודשים ארוכים בחדרי הבחלה מיוחדים ובטמפרטורה ולחות מבוקרים, שמאפשרים להן לפתח את הטעם המיוחד והאופייני לכל אחת מהן. למחלבה חנות on line בה ניתן לרכוש את מוצרי המחלבה.

 

קיבוץ בארי, הנגב המערבי 08-9949331‏, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שיש 12:00-9:00, כשר 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמוד הפייסבוק
גבינת בוטיק. הגבינייה
צילום: עמוד הפייסבוק
מומלצים