שתף קטע נבחר

אנגליה: "הקול היהודי עשוי להכריע בכמה מחוזות"

מפלגת הלייבור תאבד קולות יהודים רבים, אירועי הטרור מחזקים את הקשר לישראל, אבל אל תחכו לגל עלייה מבריטניה למרות ש"נושאים כמו אנטישמיות ואנטי-ציונות נמצאים בהחלט על סדר היום". הקהילה היהודית בבריטניה מסכמת ימים סוערים בין טרור לבחירות

אזרחים אבלים בלונדון אחרי הפיגוע (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אזרחים אבלים בלונדון אחרי הפיגוע(צילום: EPA)

 

יומיים אחרי פיגוע הדמים בלונדון ושלושה ימים לפני הבחירות, הקהילה היהודית עוברת ימים סוערים. "אולי בניגוד לשאר אזרחי בריטניה, חברי הקהילה היהודית שעוקבים במשך שנים אחרי מה שקורה בישראל ומזדהים עמוקות עם המאבק שלה בטרור, מבינים ומכירים את הסיטואציה הזאת", אומר סימון ג'ונסון, מנהל בכיר ב-Jewish Leadership council בלונדון בראיון ל-ynet.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. תעשו לנו לייק  >>  

 

"זה לא הפתיע אותנו", הוא מוסיף, "ואנחנו יודעים שמדובר בחלק מהמאבק העולמי של המדינות החופשיות נגד הטרור". לדבריו, לא היו קורבנות או פצועים מקרב הקהילה היהודית בפיגועים האחרונים בממלכה, אך רמת הכוננות בקרב בתי כנסת ומוסדות יהודיים היא גבוהה מאוד, וננקטים אמצעי אבטחה מחמירים.

 

יש ישראלים שטוענים שסוף-סוף אירופה מבינה עם מה ישראל מתמודדת במשך שנים.

 

"שמעתי גם יהודים בלונדון שטוענים אותו הדבר. אני חושב שהאזרחים הבריטים לא ממש עוקבים אחר הנעשה בישראל, ולקישור הזה אין משמעות בעיניהם. עם זאת, אני חושב שהממשלה כן רואה את הקשר, ובטוח שכוחות הביטחון בבריטניה נעזרים בידע וביכולות המאבק בטרור של ישראל. במובן הזה מדובר במאבק של ערכים, במתקפה על מדינות דמוקרטיות וחופשיות, וישראל היא חלק מהגוש העולמי שנאבק בטרור הזה".

 

האם גל טרור גורם למחשבות על עלייה לישראל?

 

"לא ממש. הקהילה היהודית ברובה ציוניות ופרו-ישראלית, אבל שיעור העלייה נשאר יציב במשך שנים ולא מאוד מושפע מהאירועים. יש לזכור שאירועי הטרור הם התקפה על כלל החברה החופשית ולא נגד יהודים, ולכן אין לזה השפעה ממשית על הרצון לעלייה לישראל".

 

הלייבור משלם מחיר כבד

מסקר שפורסם בימים האחרונים בעיתון היהודי "ג'ואיש כרוניקל", עלה כי רק 13% מהיהודים צפויים להצביע למפלגת הלייבור שבראשה עומד ג'רמי קורביין, המזוהה עם עמדות אנטי-ישראליות. ואין פלא. קורביין מואשם בכך שאינו עושה די לעקירת עמדות אנטישמיות במפלגה.

 

מרבית הקולות של חברי הקהילה היהודית צפויים ללכת לטובת המפלגה השמרנית של תרזה מיי - 77%, לפי הסקר. היהודים מהווים 0.5% מאוכלוסיית בריטניה, קרוב ל-300 אלף איש.

 

"אם רוצים לבחון באמת את חשיבות הקול היהודי, יש מספר מחוזות שבהם הוא באמת יכול להכריע, או לפחות להשפיע מאוד על התוצאות", מסביר ג'ונסון. "יהיה מעניין מאוד לעקוב אחרי התוצאות במחוז Bury South בקרבת מנצ'סטר, שם מהווים היהודים 10% מהאלקטורט. במחוז זה מתמודד המועמד היהודי איוון לואיס ממפלגת הלייבור. הקהילה תצטרך להחליט האם להצביע עבור האדם – שהוא ללא ספק אוהד גדול של הקהילה וידיד ישראל – בהתחשב בכך שהוא חבר במפלגה שמזוהה לעיתים עם אנטישמיות.

 

"גם במחוז שבו אני מתגורר, גולדרס גרין, יש קול יהודי משמעותי ונראה מה תהיה השפעתו. חשוב לזכור שיש מועמדים טובים שהם ללא ספק אוהדי ישראל והקהילה היהודית, שאנחנו עלולים לאבד בגלל שיוך מפלגתי או בשל מאבקים פנים מחוזיים".

 

האם ישראל ונושאים יהודיים הם פקטורים מרכזיים בהחלטה של חברי הקהילה עבור מי להצביע?

 

"לא הייתי אומר שישראל היא פקטור מרכזי, אבל נושאים כמו אנטישמיות ואנטי-ציונות נמצאים בהחלט על סדר היום. כמובן שישנם נושאים נוספים כמו כלכלה, חברה והברקזיט שמעסיק לא מעט את האנשים".

 

"לא ניכנע ולא ניתפס לבהלה"

הפיגוע השבוע שהזכיר פיגועים בישראל בדמות דריסה ודקירות, הביא גם להתייחסות של הרב הראשי לאנגליה ונשיא עמית של "ועידת רבני אירופה", הרב אפרים מיירביס. "בעקבות מתקפה נוספת, אובדן חיים נוסף ועוד משפחות שנהרסו על ידי הטרור, שוב חש כל אחד מאתנו את התחושה המוכרת של אימה וחוסר אונים", כתב.

 

"לאחר ווסטמינסטר ומנצ'סטר, התקוממנו כולנו. אולם נראה כי הטרוריסטים מאמינים שבאותם מקומות שבהם לא הצליחו בעבר להרעיל את קהילותינו באידיאולוגיה ההרסנית של שנאה ודעות קדומות, יוכלו להצליח בעזרת שפיכות דמים ורצח נוספים. אסור לנו לתת להם להצליח.

 

"לא ניכנע ולא ניתפס לבהלה, ואף לא נרשה למחויבותנו לערכי שלום וסובלנות להיחלש. לנוכח כל מתקפה, הרסנית ככל שתהיה, אנו חייבים להמשיך ולהיצמד אף יותר לאותם ערכים, כי בסופו של דבר הם אלו שיכניעו את הטרור האכזרי".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים