שתף קטע נבחר

טראמפ תומך בחרם על קטאר: "מימון לקיצוניים"

נשיא ארה"ב הביע תמיכה בסעודיה וחברותיה, שהחליטו לנתק את היחסים עם קטאר. טראמפ לקח קרדיט על המהלך: "בביקור במזרח התיכון אמרתי שאי אפשר לממן אידיאולוגיה קיצונית. מנהיגים הצביעו על קטאר. אולי זה תחילתו של הסוף לאימת הטרור!"

טראמפ בפגישה עם אמיר קטאר בסעודיה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
טראמפ בפגישה עם אמיר קטאר בסעודיה(צילום: רויטרס)

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס בצהריים (יום ג') למשבר הדיפלומטי החריף בין קטאר למדינות המפרץ. בהתייחסות שנראית כהבעת תמיכה בסעודיה וחברותיה צייץ טראמפ: "במהלך הנסיעה האחרונה שלי למזרח התיכון אמרתי שם שלא יכול להיות יותר מימון של אידיאולוגיה קיצונית. מנהיגים הצביעו על קטאר - תסתכל!". בהמשך הוסיף בצמד ציוצים נוסף: "כל כך טוב לראות שהביקור הסעודי עם המלך ו-50 מדינות כבר משתלם. הם אמרו שהם ינקטו עמדה קשוחה בנוגע למימון קיצוניות, והכול הצביע על קטאר. אולי זה יהיה תחילתו של הסוף של אימת הטרור!".

 

גורמים אמריקנים סיפרו שארה"ב מנסה לגשר בין קטאר למדינות שהודיעו על ניתוק היחסים עם האמירות העשירה - בעיקר בגלל הטענות לתמיכה קטארית בארגוני טרור ובאיראן. הגורמים אמרו לרויטרס כי ארה"ב תפעל להרגעת המתיחות בין קטאר לסעודיה - בעלת ברית מרכזית שלה באזור. הגורמים האמריקנים אמרו שקטאר "חשובה מדי" לצבא האמריקני ולאינטרסים של ארה"ב באזור מכדי שתהיה בבידוד.

 

גורמים אמריקנים הגיבו בפליאה על ההחלטה שהובילה סעודיה, וציינו בין השאר את היחס החם שקיבלו הסעודים מדונלד טראמפ כשהגיעו לריאד בחודש שעבר. גורם לשעבר בממשל האמריקני אמר כי "החשד שלו" הוא שהסעודים הרגישו מעודדים מדי מיחסו האוהד של טראמפ ומעמדתו התקיפה נגד איראן, וחשבו שארה"ב מאחוריהם גם בצעד דרסטי כזה.

 

עם מנהיגים ערביים בריאד בחודש שעבר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עם מנהיגים ערביים בריאד בחודש שעבר(צילום: רויטרס)
 

בביקורו בריאד קרא טראמפ למדינות ערב ולמנהיגים המוסלמים לסלק את הטרוריסטים מהאזור, וטען שאיראן היא מקור מרכזי למימון ותמיכה בטרור. גורם בכיר בממשל האמריקני אמר לרויטרס שארה"ב לא קיבלה סימנים מסעודיה לקראת ההחלטה הדרמטית. הבית הלבן מסר כי הוא מחויב לפעול להורדת המתיחות במפרץ.

 

"אנחנו מנהלים מגעים עם כל הצדדים כדי למצוא דרך להשיב את האחדות למועצת מדינות המפרץ כדי שיתמכו בביטחון האזור", אמר גורם בממשל האמריקני על מאמצי התיווך, והוסיף כי קריטי "להמשיך את המאבק בטרור ובאידיאולוגיה הקיצונית".

 

 

 

 

 

 

תורי ענק במרכולים: קטארים אוגרים מזון בגלל המשבר (צילום: AP) (צילום: AP)
תורי ענק במרכולים: קטארים אוגרים מזון בגלל המשבר(צילום: AP)

אפקט החרם: אין טיסות. מיואשים בשדה התעופה בדוחא (צילום: AP) (צילום: AP)
אפקט החרם: אין טיסות. מיואשים בשדה התעופה בדוחא(צילום: AP)
  

מדינה נוספת שמנסה לפייס בין הצדדים היא כווית, שב-2014 הצליחה ליישב סכסוך דומה. אמיר כווית, השייח סבאח אל-אחמד א-ג'אבר א-סבאח, שוחח בטלפון עם מקבילו הקטארי, שייח תמים בן חמד אל-ת'אני, והביע תקווה שהוא לא ינקוט צעדים שעלולים להביא להסלמה.

 

במסגרת המאמצים הדיפלומטיים ביקש אמיר כווית שאל-ת'אני ידחה נאום שתכנן לשאת על המשבר במפרץ הפרסי. אל תאני הסכים. מחר צפוי אמיר כווית להגיע לריאד ולהמשיך במאמצים לפתור את המשבר האזורי.


פורסם לראשונה 06/06/2017 15:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
טראמפ עם אמיר קטאר בחודש שעבר בריאד
צילום: רויטרס
מומלצים