שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עושים סלט: 6 מתכונים
    סלט חזה עוף של השף חיים כהן, סלט שעועית של בני סיידא, סלט פפאיה תאילנדי וגם סלט קפרזה משוכלל עם פסטה: למה להסתפק בעגבנייה ומלפפון כשאפשר ליהנות מסלטים מגוונים ומעניינים הרבה יותר? 6 מתכונים שירימו לכם את סלט הירקות הקצוץ והבנאלי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    סום טאם

    מתכון של השפית סוואלי אלדר 

     

    המצרכים:

    2 שיני שום

    1/2 צ'ילי חריף טרי

    5 כפות רוטב צ'ילי מתוק

    3 כפות סויה

    1 כפית תמרהינדי

    2 כפות מיץ לימון

    300 גר' פפאיה, מגוררת

    30 גר' גזר, מגורר

    5 עגבניות שרי, חתוכות לחצי

    1/4 כוס בוטנים

    חסה - לקישוט

    כרוב לבן - לקישוט

     (  )

    אופן ההכנה:

    1. בקערה כותשים שום וצ'ילי ביחד במכתש ועלי או בפטיש שניצלים, למי שאין.
    2. מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק, סויה, תמרהינדי, מיץ לימון, ומערבבים היטב.
    3. מוסיפים לתערובת את הפפאיה, הגזר, עגבניות השרי והבוטנים, ומערבבים לאיחוד טעמים.  
    4. מסדרים עלי כרוב ועלי חסה בקערת הגשה, שמים מעל את הסלט ומגישים. 

    סלט חזה עוף

    מתכון של השף חיים כהן

     

    המרכיבים (ל-4 סועדים):

    4 אונות של חזה עוף (2 חזות עוף שלמים), בגודל בינוני-גדול

    1/2 ק"ג ברוקולי

    1/2 ק"ג שעועית ירוקה

    1 שן שום, כתושה

    1 בצל ירוק קצוץ

    1 בצל סגול בגודל בינוני, פרוס ל-1/2 ירח

    1 כוס עגבניות שרי תמר, חצויות לשניים

    1 פלפל ירוק חריף, קצוץ לטבעות - לפי הטעם

    1 כוס עשבי תבלין (נענע, פטרוזיליה, כוסברה ומעט ריחן), מופרדים לעלים בודדים

    למרינדה -

    1/2 כוס שמן זית

    1 לימון סחוט למיץ

    3 כפות עלי אורגנו קצוצים

    מעט מלח

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה. מכניסים אותם לשקית ניילון יחד עם חזות העוף, סוגרים את השקית ומנערים היטב, עד שהמרינדה עוטפת את כל חזה העוף. מכניסים למקרר לשעתיים.
    2. מחממים שמן במחבת. מוציאים את החזות מהמקרר וצולים אותם על הצד של העור, על להבה בינונית, עד לקבלת צבע זהוב יפה של העור, כ-3-2 דקות.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    3. מוציאים את החזה מהמחבת, ומעבירים לתנור לכ-10 דקות על חום של 200 מעלות.
    4. מוציאים ומניחים בצד למנוחה.
    5. חולטים את הברוקולי ואת השעועית (אני אוהב ירקות חלוטים רכים, אבל כל אחד יכול לחלוט אותם לפי טעמו).
    6. מוציאים את הירקות מהמחבת, מעבירים אותם לקערה, מתבלים במיץ לימון, שום ומלח. מוסיפים את חופן העלים הירוקים ואת העגבניות, ומערבבים.
    7. פורסים את חזה העוף לאורך או לרוחב.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    8. מעבירים את חזה העוף לקערת הסלט, מערבבים, מתבלים, מחלקים למנות ומגישים.
    9. אופציה נוספת להגשה - להניח את פרוסות החזה בצלחת, ולצדם את הסלט.

     

    סלט פסטה קפרזה

    הסלט הזה מוגש עם כדורי מוצרלה קטנים ועגבניות שרי. זוהי גרסה "משוכללת" יותר של סלט הקפרזה הקלאסי, בתוספת פסטה בצורת ברגים (פוזילי). את מרכיבי הסלט הזה יש לערבב בסמוך לאכילתו, כדי שהעגבניות לא יתעייפו וייאבדו מטריותן.

     

    המרכיבים:

    500 גר' פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן ומצוננת

    1 כוס עגבניות שרי אדומות קטנות, חצויות לחצי

    1 כוס עגבניות שרי צהובות, חצויות לחצי

    גביע בייבי כדורי מוצרלה

    עלים מצרור בזיליקום טרי, קצוצים גס

    לרוטב -

    3 כפות חומץ בלסמי

    6 כפות שמן זית

    1/4 כפית סוכר

    קורט מלח


     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים היטב בקערית את מרכיבי הרוטב: חומץ, שמן, מלח וסוכר.
    2. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט.
    3. רגע לפני ההגשה - שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים קלות ומגישים.

     

    בורגול ים-תיכוני עם קלמטה, עגבניות ובולגרית

    מתכון של רות אוליבר

    זאת הווריאציה שלנו לטאבולה - סלט ים-תיכוני צבעוני ומרענן, הכולל בורגול לא מבושל.

     

    המרכיבים (ל-6 מנות):  

    1 כוס בורגול גס

    1 כוס זיתי קלמטה, מגולענים

    3 שיני שום, קצוצות דק

    2 בצלים סגולים, פרוסים דק

    5 לימונים כבושים, קצוצים

    1/2 סלסילת עגבניות שרי, חצויות

    עלים קצוצים מצרור בזיליקום

    1/2 כוס שמן זית

    מלח, פלפל שחור גרוס

    1/2 כוס מיץ לימון

    150 גר' גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות קטנות או מפוררת

     (צילום: דן לב)
    (צילום: דן לב)

    אופן ההכנה: 

    1. משרים בורגול במים פושרים כשעה. מסננים.
    2. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הגבינה, ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים גבינה ומגישים.

     

    סלט סלמון קר

    אפשר להשתמש בנתח סלמון שנשאר מהארוחה של יום אתמול ואליו מצרפים ירקות טריים, זיתים וחרדל וקיבלתם סלט בריא, מרענן ומשביע.

     

    המרכיבים:

    1 סלמון במשקל 500 גר', ללא עור ועצמות - מתובל במלח ופלפל אפוי בתנור כ-20 דקות בחום של 180 מעלות

    20 עגבניות שרי, חצויות

    20 זיתי טאסוס, מגולענים

    20 עלי בזיליקום, מופרדים

    1 בצל אדום, פרוס דק

    1 גמבה, חתוכה לקוביות גדולות

    2 כפות חומץ בלסמי

    2 כפות שמן זית

    1/2 כפית מלח

    1 כפית פלפל גרוס

    1 כף דבש

    1 כף חרדל דיז'ון גרגירים

    2 כפות אפונה וואסבי חריפה

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מניחים בקערה את כל מרכיבי הסלט - למעט אפונת וואסבי.
    2. מערבבים ומניחים על צלחת הגשה. מפוררים את הסלמון מעל, ומקשטים עם אפונת וואסבי.

     

    סלט סנט מור חושני לקיץ

    מתכון של מוקי בכרך

     

    המרכיבים:

    1/2 ק"ג עלי בייבי תרד, שטופים היטב

    3 מנגו בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

    150 גר' חמוציות

    100 גר' פקאן סיני

    1 גבינת סנט מור מפוחמת, פרוסה לטבעות בעובי של כ-1-1/2 ס"מ

    20 עלי נענע

    לרוטב -

    2 כפות שמן זית

    4 כפות סילאן

    3 כפות חומץ בלסמי

    מלח גס

    פלפל גרוס


     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את טבעת הגבינה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משוח קלות בשמן זית, ומתיכים אותם בטוסטר או בתנור בטמפ' של 180 מעלות לכ-5 דקות.
    2. מערבבים יחד את חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.  
    3. מניחים בקערה את עלי הבייבי, הנענע, החמוציות ופלחי המנגו, ויוצקים מעל את הרוטב. מפזרים את הפקאן הסיני מעל לקישוט, ומניחים את הגבינה. מתבלים עם פלפל ומלח.
    4. המלצה להגשה - חותכים לחם קסטן או בגט לפרוסות, קולים אותו בתנור עם שמן זית. את הסלט מניחים בעדינות על הלחם/באגט ומגישים.  

      

    סלט שעועית ירוקה, נבטים ופטריות

    מתכון של בני סיידא

    כולנו משתמשים לפעמים בשעועית מהמקפיא, אבל בסלט הזה אני מפציר בכם להשתמש בתרמילי שעועית טריים ועגלגלים. אל תתעצלו, שבו מול הטלוויזיה וקטמו את הגבעולים, ממש כמו הסבתות. התמורה למאמץ תגיע בשלב הטעימות.

     

    המרכיבים:

    לסלט -

    300 גר' תרמילי שעועית ירוקה טרייה

    חופן (כ-100 גר') נבטי שעועית עבים

    250 גר' פטריות שמפיניון פרוסות

    100 גר' פטריות שימג'י לבנות מופרדות - לא חובה

    1 בצל אדום, חצוי ופרוס

    3 גבעולי סלרי קצוצים

    4 כפות עירית קצוצה

    12 עלי בזיליקום, קרועים

    לרוטב ויניגרט -

    1 כף חרדל דיז'ון חלק

    2 שיני שום, כתושות

    2 כפות חומץ בלסמי

    מיץ מחצי לימון

    1 כף גדושה דבש או מייפל

    מלח, פלפל שחור גרוס

    3/4 כוס שמן זית

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)
       

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הסלט - קוטמים את הקצוות של השעועית. מרתיחים סיר בינוני עם מים וכפית מלח, מוסיפים את השעועית וחולטים 4 דקות. מסננים, מעבירים את השעועית למי קרח, מצננים, מסננים ומייבשים. מעבירים את השעועית לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים.
    2. מכינים את הויניגרט - שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, ומנערים היטב.
    3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "עושים סלט: 6 מתכונים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דן לב
    עם כל טוב. בורגול ים-תיכוני עם קלמטה, עגבניות ובולגרית
    צילום: דן לב
    מומלצים